Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Parmice na třešňových rajčátkách

Parmice na třešňových rajčátkách

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1201 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 84 g
Tuky 84 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lahodná ryba v úžasné řecké úpravě. Pro letní dny jako stvořená.

Související recepty

Suroviny

strouhanka 100 g
z čerstvého bílého chleba
olivový olej 60 ml
olivový olej 2 PL
navíc
česnek 4 stroužky
utřené nožem nebo prolisované
500 g
třešňová rajčátka
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
4 ks
parmice pruhovaná každá o váze cca 140 g, lze nahradit chňapalem červeným či okouníkem mořským či pražmou obecnou
petrželka 3 PL
jemně nasekaná

Postup

1
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Strouhanku, olivový olej a dva stroužky česneku dejte na plech a dobře promíchejte. Pečte 8-10 minut, dokud strouhanka nezezlátne a nezačne krásně křupat. Dejte stranou.

2 Dvě lžíce olivového oleje, zbývající dva stroužky česneku, rajčata, sůl a pepř dejte do mísy a dobře promíchejte. Směs přendejte na pečicí plech, navrch položte osolené ryby a pečte 15-20 minut. Posypte česnekovou strouhankou a petrželkou. Podávejte s řeckým salátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín