Lahodná ryba v úžasné řecké úpravě. Pro letní dny jako stvořená.
Suroviny
strouhanka
100
g
z čerstvého bílého chleba
olivový olej
60
ml
olivový olej
2
PL
navíc
česnek
4
stroužky
utřené nožem nebo prolisované
500
g
třešňová rajčátka
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
4
ks
parmice pruhovaná každá o váze cca 140 g, lze nahradit chňapalem červeným či okouníkem mořským či pražmou obecnou
petrželka
3
PL
jemně nasekaná
Postup
1
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Strouhanku, olivový olej a dva stroužky česneku dejte na plech a dobře promíchejte. Pečte 8-10 minut, dokud strouhanka nezezlátne a nezačne krásně křupat. Dejte stranou.
2 Dvě lžíce olivového oleje, zbývající dva stroužky česneku, rajčata, sůl a pepř dejte do mísy a dobře promíchejte. Směs přendejte na pečicí plech, navrch položte osolené ryby a pečte 15-20 minut. Posypte česnekovou strouhankou a petrželkou. Podávejte s řeckým salátem.
2 Dvě lžíce olivového oleje, zbývající dva stroužky česneku, rajčata, sůl a pepř dejte do mísy a dobře promíchejte. Směs přendejte na pečicí plech, navrch položte osolené ryby a pečte 15-20 minut. Posypte česnekovou strouhankou a petrželkou. Podávejte s řeckým salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Řecké menu: 6 receptů jako od řeckých bohů(6 receptů )