Parmice na třešňových rajčátkách

Parmice na třešňových rajčátkách

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1201 kcal
Bílkoviny 13 g
Cukr 84 g
Tuky 84 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Lahodná ryba v úžasné řecké úpravě. Pro letní dny jako stvořená.

Suroviny

strouhanka 100 g
z čerstvého bílého chleba
olivový olej 60 ml
olivový olej 2 PL
navíc
česnek 4 stroužky
utřené nožem nebo prolisované
500 g
třešňová rajčátka
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
4 ks
parmice pruhovaná každá o váze cca 140 g, lze nahradit chňapalem červeným či okouníkem mořským či pražmou obecnou
petrželka 3 PL
jemně nasekaná
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Strouhanku, olivový olej a dva stroužky česneku dejte na plech a dobře promíchejte. Pečte 8–10 minut, dokud strouhanka nezezlátne a nezačne krásně křupat. Dejte stranou.

2 Dvě lžíce olivového oleje, zbývající dva stroužky česneku, rajčata, sůl a pepř dejte do mísy a dobře promíchejte. Směs přendejte na pečicí plech, navrch položte osolené ryby a pečte 15–20 minut. Posypte česnekovou strouhankou a petrželkou. Podávejte s řeckým salátem.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit