0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Parmice na třešňových rajčátkách

Parmice na třešňových rajčátkách

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1201 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 84 g
Tuky 84 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lahodná ryba v úžasné řecké úpravě. Pro letní dny jako stvořená.

Suroviny

strouhanka 100 g
z čerstvého bílého chleba
olivový olej 60 ml
olivový olej 2 PL
navíc
česnek 4 stroužky
utřené nožem nebo prolisované
500 g
třešňová rajčátka
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
4 ks
parmice pruhovaná každá o váze cca 140 g, lze nahradit chňapalem červeným či okouníkem mořským či pražmou obecnou
petrželka 3 PL
jemně nasekaná
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Strouhanku, olivový olej a dva stroužky česneku dejte na plech a dobře promíchejte. Pečte 8–10 minut, dokud strouhanka nezezlátne a nezačne krásně křupat. Dejte stranou.

2 Dvě lžíce olivového oleje, zbývající dva stroužky česneku, rajčata, sůl a pepř dejte do mísy a dobře promíchejte. Směs přendejte na pečicí plech, navrch položte osolené ryby a pečte 15–20 minut. Posypte česnekovou strouhankou a petrželkou. Podávejte s řeckým salátem.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit