Nevíte, co s třešněmi? Zkuste tenhle elegantní dezert.
1 Vypeckujte ½ kg třešní, nakrájejte na kostičky a 10 minut duste s 50 g cukru a 2 lžícemi griotky. Stáhněte z ohně, nechte vychladnout. 50 g másla utřete se špetkou soli, 1½ lžičky strouhané citronové kůry, vmíchejte 80 g polohrubé mouky. S 200–250 g čerstvé strouhanky, 3 vejci a scezenými třešněmi zpracujte na hladké těsto. Lžícemi namáčenými do studené vody sázejte do vroucí osolené vody knedlíčky, vařte cca 8 minut. Podávejte s vanilkovou (citronovou) zmrzlinou či vanilkovým krémem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x báječné ovocné knedlíky(10 receptů)
- Dezerty z třešní nejen pro letní dny(40 receptů)