Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2588 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 375 g
Tuky 79 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevíte, co s třešněmi? Zkuste tenhle elegantní dezert.

Související články

Suroviny

třešně 0.5 kg
krupicový cukr 50 g
ovocný likér 2 PL
griotka
máslo 50 g
sůl 1 špetka
citronová kůra 1.5 ČL
strouhaná
mouka pšeničná polohrubá 80 g
strouhanka 250 g
čerstvá
vejce 3 ks
vanilková zmrzlina
k podávání, lze nahradit vanilkovým krémem či omáčkou

1 Vypeckujte ½ kg třešní, nakrájejte na kostičky a 10 minut duste s 50 g cukru a 2 lžícemi griotky. Stáhněte z ohně, nechte vychladnout. 50 g másla utřete se špetkou soli, 1½ lžičky strouhané citronové kůry, vmíchejte 80 g polohrubé mouky. S 200–250 g čerstvé strouhanky, 3 vejci a scezenými třešněmi zpracujte na hladké těsto. Lžícemi namáčenými do studené vody sázejte do vroucí osolené vody knedlíčky, vařte cca 8 minut. Podávejte s vanilkovou (citronovou) zmrzlinou či vanilkovým krémem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit