Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Třešňové střapečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
1.8/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2588 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 375 g
Tuky 79 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevíte, co s třešněmi? Zkuste tenhle elegantní dezert.

Suroviny

ovocný likér 2 PL
griotka
sůl 1 špetka
strouhaná
strouhanka 250 g
čerstvá
vejce 3 ks
vanilková zmrzlina
k podávání, lze nahradit vanilkovým krémem či omáčkou

Postup

1

Vypeckujte ½ kg třešní, nakrájejte na kostičky a 10 minut duste s 50 g cukru a 2 lžícemi griotky. Stáhněte z ohně, nechte vychladnout.

2

50 g másla utřete se špetkou soli, 1½ lžičky strouhané citronové kůry, vmíchejte 80 g polohrubé mouky. S 200–250 g čerstvé strouhanky, 3 vejci a scezenými třešněmi zpracujte na hladké těsto. Lžícemi namáčenými do studené vody sázejte do vroucí osolené vody knedlíčky, vařte cca 8 minut.

3

Podávejte s vanilkovou (citronovou) zmrzlinou či vanilkovým krémem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín