Nevíte, co s třešněmi? Zkuste tenhle elegantní dezert.
Suroviny
třešně
½
kg
krupicový cukr
50
g
ovocný likér
2
PL
griotka
máslo
50
g
sůl
1
špetka
citronová kůra
1,5
ČL
strouhaná
strouhanka
250
g
čerstvá
vejce
3
ks
vanilková zmrzlina
k podávání, lze nahradit vanilkovým krémem či omáčkou
Postup
1
Vypeckujte ½ kg třešní, nakrájejte na kostičky a 10 minut duste s 50 g cukru a 2 lžícemi griotky. Stáhněte z ohně, nechte vychladnout.
2
50 g másla utřete se špetkou soli, 1½ lžičky strouhané citronové kůry, vmíchejte 80 g polohrubé mouky. S 200–250 g čerstvé strouhanky, 3 vejci a scezenými třešněmi zpracujte na hladké těsto. Lžícemi namáčenými do studené vody sázejte do vroucí osolené vody knedlíčky, vařte cca 8 minut.
3
Podávejte s vanilkovou (citronovou) zmrzlinou či vanilkovým krémem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x báječné ovocné knedlíky(10 receptů )
- Dezerty z třešní: Upečte si cheesecake brownies nebo rychlou bublaninu(40 receptů )