0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Paštičky s raky a remuládou

Paštičky s raky a remuládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Paštičky s raky a remuládou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Na 9 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10217 kcal
Bílkoviny 1683 g
Sacharidy 86 g
Tuky 251 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Paštičky prý na svých večírcích ráda podávala Adina Mandlová. My jsme se je rozhodli doplnit raky, jimiž se to v prvorepublikových kuchařkách i vodách ještě hemžilo, a remuládou podle klasika rybí kuchyně Jindřicha Vaňhy. Protože se mezitím z raků kamenáčů stala vzácnost a chráněný druh, odpadá vám i práce s vařením raků. Raci červení či jiní, kteří jsou u nás k dostání mražení, bývají totiž obvykle už předvaření a stačí je ,jen‘ vyloupat. Počítejte ovšem s tím, že z 1 kilogramu drobných ráčků dobudete masa tak akorát na tyhle chuťovky a něco málo navíc na smlsnutí. Chuťový zážitek ale stojí za to!

Suroviny

listové těsto 2 bal
rozválené, cca 500 g
vejce 1 ks
prošlehané
raci 1 kg
mražení raci červení (viz Něco navíc)
citron
tenké klínky na ozdobení
petrželka
na ozdobení
kerblík
na ozdobení
Na remuládu
kapary 3 g
poupata – nejlépe v soli, propláchnutá
okurky nakládané 1,5 ks
ančovičky (konzerva) 2 ks
řezy
majonéza 75 ml
kerblík ½ hrsti
nemusí být
estragon 2 snítky
lístky odrhnuté a nasekané
petrželka ½ hrsti
hladkolistá, nasekaná
hořčice dijonská 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Listové těsto vyválejte a vykrojte z něj 27 kroužků o průměru 6–7 cm a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Středy dvou třetin (tj. 18) kruhů vykrojte vykrajovátkem tak, aby kruhy měly cca 1cm okraj. Plné kruhy potřete prošlehaným vejcem, položte na každý 2 kruhy (na sebe) s vykrojeným středem, aby vznikla mistička, a též potřete vejcem. Pečte dozlatova, trvá to zhruba 10–15 minut. Nechte vychladnout a podle potřeby opatrně mírně zarovnejte střed.

2

Mezitím připravte remuládu. Kapary a okurky nasekejte nadrobno, vymačkejte tekutinu. Spolu s nasekanými sardelovými řezy přidejte k majonéze. Vmíchejte bylinky a hořčici.

3

Na talíř dejte upečené mističky z listového těsta a rozdělte do nich remuládu a vyloupané raky. Ozdobte bylinkami a citronem, popřípadě i jinými přísadami použitými do remulády.

NĚCO NAVÍC
Z raků se dá získat maso z ocásků, které jde vyloupat podobně jako u krevet. U větších kusů lze například s pomocí louskáčku na ořechy vydobýt i maso z klepítek, ale není ho mnoho a má uprostřed plochou tuhou ,kůstku‘.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč