Paštičky prý na svých večírcích ráda podávala Adina Mandlová. My jsme se je rozhodli doplnit raky, jimiž se to v prvorepublikových kuchařkách i vodách ještě hemžilo, a remuládou podle klasika rybí kuchyně Jindřicha Vaňhy. Protože se mezitím z raků kamenáčů stala vzácnost a chráněný druh, odpadá vám i práce s vařením raků. Raci červení či jiní, kteří jsou u nás k dostání mražení, bývají totiž obvykle už předvaření a stačí je ,jen‘ vyloupat. Počítejte ovšem s tím, že z 1 kilogramu drobných ráčků dobudete masa tak akorát na tyhle chuťovky a něco málo navíc na smlsnutí. Chuťový zážitek ale stojí za to!
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na remuládu
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1135.22 kcal
- Bílkoviny 187 g
- Sacharidy 9.56 g
- Tuky 27.89 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/9
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2021/9
Zářijový Apetit je tu a s ním i poctivá porce čerstvé inspirace pro to nejlahodnější babí léto! V novém čísle vám naservírujeme večeře, které následně snadno přetransformujete v ty nejlepší svačiny do školy, do práce či na výlet. A protože svačinových nápadů není nikdy dost, přidáme ještě nášup v podobě velkého svačinového manuálu. Vezměte start nového školního roku jako příležitost naučit se něco nového – naložte kimči, připravte vlastní směs koření, vařte z pravých i nepravých obilovin, či osvěžte klasické recepty svěžími nápady. Následně si s námi můžete osladit září opojnými fíky či dezerty plnými právě dozrávajícího ovoce. Společně se také vydáme na cestu časem a uvaříme si oblíbená jídla českých hvězd stříbrného plátna 30. let. Nahlédneme do krásné kuchařky Mamachef a popovídáme si s antropoložkou jídla doktorkou Evou Ferrarovou. Zářijové číslo Apetitu je v prodeji od 12. 8. Apetit, napsáno s chutí.