Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krabí placičky

Krabi, krabi a zase krabi – smažení, vaření, zapečení, v polévce, v sendviči... Maryland je kraby a mořskými plody pověstný! 

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2-4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Smažení 0:10
Chuťovka

Ingredience

    • 500g vařeného krabího masa (lze nahradit syrovými krevetami)
    • 100g čerstvé strouhanky
    • 1 lžička nastrouhané kůry z biocitronu
    • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 jarní cibulka, nadrobno nakrájená
    • 1 lžička anglické sušené hořčice
    • 2 vejce
    • 80ml kvalitní majonézy
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 60ml rostlinného oleje na smažení
    • polníček k podávání

    NA AÏOLI

    • 125g kvalitní majonézy
    • 1 lžíce kaparů, nakrájených nadrobno
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 1 lžíce nasekané bazalky
    • 1 lžička nasekané máty
    • šťáva z limety podle chuti 

Příprava jídla

1 Na aïoli promíchejte všechny přísady, dochuťte solí, pepřem a limetovou šťávou.

2 Krabí maso dejte do mísy a přidejte strouhanku, citronovou kůru, petrželku, cibulku, hořčici vejce a majonézu. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Ze směsi vytvarujte 8 placiček a postupně je usmažte v pánvi na oleji dozlatova z obou stran. Podávejte s polníčkem a aïoli. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sobotní salát z trhu

Svěží zapečené nachos

Sendvič s krémovou kukuřicí

Jambalaya

Limetový páj

Pečené vepřové s jablečným salátem

Cosmopolitan

Recept jako suvenýr

REKLAMA

Přidat komentář