Krabi, krabi a zase krabi – smažení, vaření, zapečení, v polévce, v sendviči... Maryland je kraby a mořskými plody pověstný!
Suroviny
krab
500
g
vařené maso (lze nahradit syrovými krevetami)
strouhanka
100
g
čerstvá
citronová kůra
1
ČL
nastrouhaná
petrželka
2
PL
hladkolistá, nasekaná
jarní cibulka
1
ks
nadrobno
hořčice anglická
1
ČL
sušená
vejce
2
ks
majonéza
80
ml
kvalitní
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
60
ml
na smažení
polníček
k podávání
Na aïoli
majonéza
125
g
kvalitní
kapary
1
PL
nadrobno
česnek
1
stroužek
drcený
bazalka
1
PL
nasekaná
máta
1
ČL
nasekaná
limetová šťáva
podle chuti
Postup
1
Na aïoli promíchejte všechny přísady, dochuťte solí, pepřem a limetovou šťávou.
2
Krabí maso dejte do mísy a přidejte strouhanku, citronovou kůru, petrželku, cibulku, hořčici vejce a majonézu. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Ze směsi vytvarujte 8 placiček a postupně je usmažte v pánvi na oleji dozlatova z obou stran. Podávejte s polníčkem a aïoli.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )