0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krabí placičky

Krabí placičky

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2604 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 93 g
Tuky 232 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krabi, krabi a zase krabi – smažení, vaření, zapečení, v polévce, v sendviči... Maryland je kraby a mořskými plody pověstný! 

Suroviny

krab 500 g
vařené maso (lze nahradit syrovými krevetami)
strouhanka 100 g
čerstvá
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná
jarní cibulka 1 ks
nadrobno
hořčice anglická 1 ČL
sušená
vejce 2 ks
majonéza 80 ml
kvalitní
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej 60 ml
na smažení
polníček
k podávání
Na aïoli
majonéza 125 g
kvalitní
kapary 1 PL
nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
bazalka 1 PL
nasekaná
máta 1 ČL
nasekaná
limetová šťáva
podle chuti

1 Na aïoli promíchejte všechny přísady, dochuťte solí, pepřem a limetovou šťávou.

2 Krabí maso dejte do mísy a přidejte strouhanku, citronovou kůru, petrželku, cibulku, hořčici vejce a majonézu. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Ze směsi vytvarujte 8 placiček a postupně je usmažte v pánvi na oleji dozlatova z obou stran. Podávejte s polníčkem a aïoli. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč