0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Humr s bylinkovým máslem

Humr s bylinkovým máslem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Humr s bylinkovým máslem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1198 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 7 g
Tuky 119 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikátní humří maso si nejlépe rozumí právě s máslem. Stačí přidat pár bylinek a můžete servírovat pokrm jako z té nejluxusnější restaurace.

Suroviny

humr 1 ks
cca 1 kg
na ozdobení
lichořeřišnice
lístky na ozdobení
hráškové výhonky
na ozdobení
toustový chléb
bílý, opečený, k podávání
Na bylinkové máslo
pažitka 1 PL
nasekaná
petrželka 1 PL
hladkolistá, nasekaná
estragon 1 PL
nasekaný
kopr 1 PL
nasekaný
olivový olej 1 PL
citron ½ ks
jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
česnek 2 stroužky
drcený
máslo 125 g
změklé
sůl
kajenský pepř

Postup

1

Humra usmrťte. Špičku nože postavte na linku, kterou má humr na hlavě, ostří nože směřujte k hlavě. Nůž zabodněte (chce to opravdu sílu!), prořízněte hlavu a přepulte ji.

2

Nůž otočte a prořízněte i ocas na dvě části. Bylinky rozmixujte s olejem, přidejte citronovou šťávu i kůru a česnek, vše zašlehejte do másla, osolte, opepřete, zabalte a dejte chladit.

příprava humra

3

Odlomte celá klepeta a nalomte je v kloubech tak, aby se do nich při pečení dostalo máslo.

4

Klepeto nalomte – nejlépe to jde tupou stranou nože – několikrát do něj silně klepněte. Můžete ho ale i naštípnout kleštěmi nebo si pomoci kladívkem či paličkou.

porcování humra

5

Rozklepněte ramínka, která nesou klepeta, nejlépe to půjde pomocí nože a kladívka. Nůž položte ostřím na ramínko a klepněte, nemusíte ho úplně přepůlit, stačí jen otevřít. 

6

Troubu předehřejte na 185°C. Máslo vyndejte z lednice nebo z mrazáku a část nakrájejte na silnější plátky.

porcování humra

 
7

Klepeta i poloviny humra řezem vzhůru dejte do pekáčku. Máslo rozložte nahoru. Dejte na 10 minut péct. Přendejte na talíř, přelijte zbylým rozpuštěným máslem a ozdobte bylinkami. 

humr na pekáči

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč