Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Játrová paštika podle Hanky

Játrová paštika podle Hanky

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné 12

Vyzkoušejte jemnou játrovou paštiku, uvidíte, že jí propadnete stejně jako moje rodina.

Suroviny

máslo 200 g
máslo 100 g
na zalití
33%
sůl
pepř
nakládaný pepř
na zdobu
na ozdobu

Postup

1

Játra pokrájejte na menší kousky. V pánvi  trochu másla nebo oleje orestujte česnek a očištěná játra dohněda; játra nesmějí být syrová, ale měly by uvnitř zůstala lehce růžová. Těsně před koncem restování k játrům přilijte brandy a nechte ji jen částečně odpařit. Česnek jsem před mixováním jater vyndala.

2

Játra rozmixujte dohladka. Přidejte zbývající rozpuštěné máslo, smetanu a dochuťte solí a pepřem. Znovu vše důkladně promixujte.

3

V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky, nechte ho trochu vychladnout a přelijte jím vršek paštiky. Ozdobte nakládaným pepřem, brusinkami a nechte paštiku v chladu zatuhnout.

4

 
Ochutit paštiku lze podle fantazie a chuti různým kořením - tymián, bobkový list, šalvěj, … , naloženými brusinkami v brandy

Ilustrační foto: ImageProfessionals

Autor: Pavla Kokešová

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...