Vyzkoušejte jemnou játrovou paštiku, uvidíte, že jí propadnete stejně jako moje rodina.
Postup
Játra pokrájejte na menší kousky. V pánvi trochu másla nebo oleje orestujte česnek a očištěná játra dohněda; játra nesmějí být syrová, ale měly by uvnitř zůstala lehce růžová. Těsně před koncem restování k játrům přilijte brandy a nechte ji jen částečně odpařit. Česnek jsem před mixováním jater vyndala.
Játra rozmixujte dohladka. Přidejte zbývající rozpuštěné máslo, smetanu a dochuťte solí a pepřem. Znovu vše důkladně promixujte.
V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky, nechte ho trochu vychladnout a přelijte jím vršek paštiky. Ozdobte nakládaným pepřem, brusinkami a nechte paštiku v chladu zatuhnout.
Ochutit paštiku lze podle fantazie a chuti různým kořením - tymián, bobkový list, šalvěj, … , naloženými brusinkami v brandy
Ilustrační foto: ImageProfessionals