0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená krůtí prsa s mrkví a bulgurovým salátem

Pečená krůtí prsa s mrkví a bulgurovým salátem

3.5 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2622 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 315 g
Tuky 64 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní pečené krůtí plátky, sladká glazovaná mrkvička a šťavnatý salát s bulgurem. Tahle kombinace je tak dobrá, až se nechce věřit, že je i zdravá! 

Suroviny

kopr 2 PL
nasekaný
petrželka 2 PL
hladkolistá
máta 2 PL
citron 1 ks
bio, kůra a šťáva
chilli pasta gochujang 1 PL
harissa
sůl
krůtí prsa 600 g
víno bílé 2 PL
(nemusí být)
Bulgur 300 g
může být i směs bulguru a quinoy
rajče 2 ks
nadrobno
0.5
nadrobno
mrkev 750 g
překrojené podélně na polovic / na plátky
česnek 1 stroužek
prolisovaný
olivový olej 2 PL
pomeranč 1 ks
šťáva

1 Troubu předehřejte na 200°C. Smíchejte polovinu bylinek, polovinu citronové kůry a šťávy a všechnu harissu. Směs osolte a vetřete do krůtích prsou a nechte marinovat (můžete nechat marinovat v lednici do druhého dne, ale stačí i půl hodiny na lince).

2 Připravte si plát alobalu, dejte na něj krůtí prsa, přilijte víno, chcete-li, nebo použijte vodu, zakryjte druhým plátem a vytvořte balíček. Dejte péct na 15 minut do trouby.

3 Bulgur uvařte podle návodu na obalu, slijte a promíchejte se zbylými bylinkami, citronovou kůrou a šťávou, rajčaty a okurkou.

4 Teplotu v troubě zvyšte na 230°C. Mrkev promíchejte s česnekem a 2 lžícemi olivového oleje, osolte ji a rozložte na plech vyložený pečicím papírem a vložte ji do trouby ke krůtě. Vše dohromady pečte ještě 15–20 minut, v průběhu mrkev jednou obraťte. Upečenou mrkev přesuňte do mísy, přidejte pomerančovou šťávu a promíchejte.

5 Upečené maso nechte 5 minut odpočinout a nakrájejte na plátky. Na talíře nandejte bulgur se zeleninou, navrch mrkev a na ni plátky krůtích prsou. Podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit