Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená krůtí prsa s mrkví a bulgurovým salátem
Pečená krůtí prsa s mrkví a bulgurovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená krůtí prsa s mrkví a bulgurovým salátem

4.1/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2552 kcal
Bílkoviny 181 g
Sacharidy 299 g
Tuky 64 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní pečené krůtí plátky, sladká glazovaná mrkvička a šťavnatý salát s bulgurem. Tahle kombinace je tak dobrá, až se nechce věřit, že je i zdravá! Krůtí prso v troubě připravíte raz dva a i zbytek je téměř bez práce. Přesvědčte se sami.

Suroviny

kopr 2 PL
nasekaný
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná
máta 2 PL
nasekaná
kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná
sůl
(nemusí být)
bulgur 300 g
může být i směs bulguru a quinoy
nakrájené nadrobno
okurka ½ ks
nakrájená nadrobno
mrkev 750 g
mrkve překrojené podélně na polovic nebo na plátky
česnek 1 stroužek
prolisovaný
olivový olej 2 PL
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte polovinu bylinek, polovinu citronové kůry a šťávy a všechnu harissu. Směs osolte a vetřete do krůtích prsou a nechte marinovat (můžete nechat marinovat v lednici do druhého dne, ale stačí i půl hodiny na lince).

2

Připravte si plát alobalu, dejte na něj krůtí prsa, přilijte víno, chcete-li, nebo použijte vodu, zakryjte druhým plátem a vytvořte balíček. Dejte péct na 15 minut do trouby.

3

Bulgur uvařte podle návodu na obalu, slijte a promíchejte se zbylými bylinkami, citronovou kůrou a šťávou, rajčaty a okurkou.

4

Teplotu v troubě zvyšte na 230 °C. Mrkev promíchejte s česnekem a 2 lžícemi olivového oleje, osolte ji a rozložte na plech vyložený pečicím papírem a vložte ji do trouby ke krůtě. Vše dohromady pečte ještě 15–20 minut, v průběhu mrkev jednou obraťte. Upečenou mrkev přesuňte do mísy, přidejte pomerančovou šťávu a promíchejte.

5

Upečené maso nechte 5 minut odpočinout a nakrájejte na plátky. Na talíře nandejte bulgur se zeleninou, navrch mrkev a na ni plátky krůtích prsou. Podávejte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...