Pikantní pečené krůtí plátky, sladká glazovaná mrkvička a šťavnatý salát s bulgurem. Tahle kombinace je tak dobrá, až se nechce věřit, že je i zdravá! Krůtí prso v troubě připravíte raz dva a i zbytek je téměř bez práce. Přesvědčte se sami.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte polovinu bylinek, polovinu citronové kůry a šťávy a všechnu harissu. Směs osolte a vetřete do krůtích prsou a nechte marinovat (můžete nechat marinovat v lednici do druhého dne, ale stačí i půl hodiny na lince).
Připravte si plát alobalu, dejte na něj krůtí prsa, přilijte víno, chcete-li, nebo použijte vodu, zakryjte druhým plátem a vytvořte balíček. Dejte péct na 15 minut do trouby.
Bulgur uvařte podle návodu na obalu, slijte a promíchejte se zbylými bylinkami, citronovou kůrou a šťávou, rajčaty a okurkou.
Teplotu v troubě zvyšte na 230 °C. Mrkev promíchejte s česnekem a 2 lžícemi olivového oleje, osolte ji a rozložte na plech vyložený pečicím papírem a vložte ji do trouby ke krůtě. Vše dohromady pečte ještě 15–20 minut, v průběhu mrkev jednou obraťte. Upečenou mrkev přesuňte do mísy, přidejte pomerančovou šťávu a promíchejte.
Upečené maso nechte 5 minut odpočinout a nakrájejte na plátky. Na talíře nandejte bulgur se zeleninou, navrch mrkev a na ni plátky krůtích prsou. Podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké i slané recepty z mrkve: 23 nejlepších jídel(23 receptů )
- Zdravé, hravé a lehké!(7 receptů )
- Jídlo bez výčitek: Lehce, svobodně a bez hladu(32 receptů )
- Jednoduché obědy, které zvládnete do 15 minut(33 receptů )