Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená krůtí prsa s mrkví a bulgurovým salátem

Pečená krůtí prsa s mrkví a bulgurovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená krůtí prsa s mrkví a bulgurovým salátem

4.2/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2602 kcal
Bílkoviny 181 g
Sacharidy 310 g
Tuky 64 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní pečené krůtí plátky, sladká glazovaná mrkvička a šťavnatý salát s bulgurem. Tahle kombinace je tak dobrá, až se nechce věřit, že je i zdravá! 

Suroviny

kopr 2 PL
nasekaný
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná
máta 2 PL
nasekaná
kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná
sůl
(nemusí být)
bulgur 300 g
může být i směs bulguru a quinoy
nakrájené nadrobno
okurka ½ ks
nakrájená nadrobno
mrkev 750 g
mrkve překrojené podélně na polovic nebo na plátky
česnek 1 stroužek
prolisovaný
olivový olej 2 PL
šťáva vymačkaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Smíchejte polovinu bylinek, polovinu citronové kůry a šťávy a všechnu harissu. Směs osolte a vetřete do krůtích prsou a nechte marinovat (můžete nechat marinovat v lednici do druhého dne, ale stačí i půl hodiny na lince).

2

Připravte si plát alobalu, dejte na něj krůtí prsa, přilijte víno, chcete-li, nebo použijte vodu, zakryjte druhým plátem a vytvořte balíček. Dejte péct na 15 minut do trouby.

3

Bulgur uvařte podle návodu na obalu, slijte a promíchejte se zbylými bylinkami, citronovou kůrou a šťávou, rajčaty a okurkou.

4

Teplotu v troubě zvyšte na 230°C. Mrkev promíchejte s česnekem a 2 lžícemi olivového oleje, osolte ji a rozložte na plech vyložený pečicím papírem a vložte ji do trouby ke krůtě. Vše dohromady pečte ještě 15–20 minut, v průběhu mrkev jednou obraťte. Upečenou mrkev přesuňte do mísy, přidejte pomerančovou šťávu a promíchejte.

5

Upečené maso nechte 5 minut odpočinout a nakrájejte na plátky. Na talíře nandejte bulgur se zeleninou, navrch mrkev a na ni plátky krůtích prsou. Podávejte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč