Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pečená cuketa k chlebu

Popis receptu: 

Skvělá směs na chleba i k masu :)

Autor: Nikola Benediktová
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1,5 kg nastrouhané cukety
    140 ml olivového oleje
    5 ks velkých cibulí
    10 ks stroužků česneku
    3 lžičky soli
    3 lžíce třtinového cukru
    6 lžic Worcestru
    2 lžíce červeného vinného octa
    1 ks sugo Toscana Alnatura (prodává např. DM drogerie)
    300 g rajčatového protlaku
    1/2 lžičky čerstvě namletého pepře (barveného)

Příprava jídla

Na olivovém oleji zpěním cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky spolu s česnekem, který jsem očistila a nakrájela na tenké plátky. Mezitím si oloupu, očistím od semen a na hrubém struhadle nastrouhám cukety, přidám je k cibuli a česneku, osolím a chviličku promíchám. Poté přidám cukr, vinný ocet, rajčatové sugo, protlak, worcestr, pepř a vše společně zamíchám. Troubu předehřeji na 180 °C. Do vyššího plechu rozprostřu pečící papír, který ustřihnu tak, aby vytvořil dostatečně vysoké okraje. Připravenou směs přenesu na plech a dám na 40 minut do trouby. Během této doby jednou nebo dvakrát směs promíchám. Po upečení plním cuketačku do horkých sklenic, které pevně uzavřu a dnem vzhůru nechám přikryté pod ručníkem vystydnout do druhého dne. Poté skladuji ve spíži, popřípadě ve sklepě, otevřené pak v lednici.
REKLAMA

Přidat komentář