Náplň vegetariánských knedlíčků můžete libovolně obměňovat podle dostupných surovin a chuti.
Suroviny
2
dávky těsta na knedlíčky (recept v postupu)
Na náplň
quinoa
1
hrnek
vařená
zelí bílé
1
hrnek
povařené, najemno a vymačkané
houby
2
ks
šítake, čerstvé najemno
zázvor (čerstvý)
1
PL
prolisovaný
česnek
2
stroužky
drcený
jarní cibulka
2
ks
najemno
sójová omáčka
2
ČL
sezamový olej
2
ČL
víno bílé
2
ČL
mirin (obchody s japonskými potravinami)
sůl
¼
ČL
Postup
1
Ze všech přísad smíchejte náplň. Připravené těsto rozdělte jako v receptu na knedlíčky ťiao-c’ a vyvalujte z něj placičky se slabšími okraji. Do středu vždy vložte trošku náplně, placičku přeložte a pevně k sobě přitiskněte okraje po obvodu půlkruhu.
2
Naplněné knedlíčky uvařte doměkka v páře na bambusovém sítku nebo na obyčejném pařáčku vyloženém plátnem.
NĚCO NAVÍC
Na omáčku smíchejte třeba rýžový ocet, tmavou sójovku a chilli olej.