Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nákyp s hráškem a slaninou

Nákyp s hráškem a slaninou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2054 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 59 g
Tuky 137 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přesvědčte se, že hrášek a slanina tvoří dokonalou harmonii nejenom ve vyhlášené polévce.

 

Suroviny

hrášek 350 g
mražený, povolený nebo stejné množství vyloupaného čerstvého hrášku
slanina 150 g
libová, nakrájená na kostičky
vejce 2 ks
strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
na vymazání zapékacích misek
na poprášení
paprika mletá pálivá
na poprášení

Postup

1

Hrášek povařte 2–3 minuty ve vroucí vodě, propláchněte studenou vodou a nechte v cedníku okapat. Hrášek můžete mírně podrtit šťouchadlem na brambory.

2

Slaninu opečte dozlatova v pánvi, vyjměte děrovanou naběračkou a osušte na papírových utěrkách.

3

Předehřejte troubu na 200°C. 

4

Vejce a žloutky prošlehejte metlou. Vešlehejte smetanu a parmazán, pořádně opepřete a mírně osolte. Vmíchejte hrášek a slaninu. 

5

Rozdělte do 4 jednoporcových zapékacích nádobek vymazaných máslem.

6

Pečte 25 minut, aby vejce vyběhla a byla hotová. Podávejte teplé, poprášené paprikou podle chuti.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...