0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nákyp s hráškem a slaninou

Nákyp s hráškem a slaninou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2054 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 59 g
Tuky 137 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přesvědčte se, že hrášek a slanina tvoří dokonalou harmonii nejenom ve vyhlášené polévce.

 

Suroviny

hrášek 350 g
mražený, povolený nebo stejné množství vyloupaného čerstvého hrášku
slanina 150 g
libová, nakrájená na kostičky
vejce 2 ks
žloutek 2 ks
strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo
na vymazání zapékacích misek
paprika mletá sladká
na poprášení
paprika mletá pálivá
na poprášení

Postup

1

Hrášek povařte 2–3 minuty ve vroucí vodě, propláchněte studenou vodou a nechte v cedníku okapat. Hrášek můžete mírně podrtit šťouchadlem na brambory.

2

Slaninu opečte dozlatova v pánvi, vyjměte děrovanou naběračkou a osušte na papírových utěrkách.

3

Předehřejte troubu na 200°C. 

4

Vejce a žloutky prošlehejte metlou. Vešlehejte smetanu a parmazán, pořádně opepřete a mírně osolte. Vmíchejte hrášek a slaninu. 

5

Rozdělte do 4 jednoporcových zapékacích nádobek vymazaných máslem.

6

Pečte 25 minut, aby vejce vyběhla a byla hotová. Podávejte teplé, poprášené paprikou podle chuti.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč