Přesvědčte se, že hrášek a slanina tvoří dokonalou harmonii nejenom ve vyhlášené polévce.
Suroviny
hrášek
350
g
mražený, povolený nebo stejné množství vyloupaného čerstvého hrášku
slanina
150
g
libová, nakrájená na kostičky
vejce
2
ks
žloutek
2
ks
smetana na vaření
250
ml
parmazán
30
g
strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
na vymazání zapékacích misek
na poprášení
paprika mletá pálivá
na poprášení
Postup
1
Hrášek povařte 2–3 minuty ve vroucí vodě, propláchněte studenou vodou a nechte v cedníku okapat. Hrášek můžete mírně podrtit šťouchadlem na brambory.
2
Slaninu opečte dozlatova v pánvi, vyjměte děrovanou naběračkou a osušte na papírových utěrkách.
3
Předehřejte troubu na 200°C.
4
Vejce a žloutky prošlehejte metlou. Vešlehejte smetanu a parmazán, pořádně opepřete a mírně osolte. Vmíchejte hrášek a slaninu.
5
Rozdělte do 4 jednoporcových zapékacích nádobek vymazaných máslem.
6
Pečte 25 minut, aby vejce vyběhla a byla hotová. Podávejte teplé, poprášené paprikou podle chuti.