Tyhle skleničky jsme pomalu nestačili ani vyfotit! Tak rychle totiž jejich obsah zmizel...
Suroviny
Postup
Na majonézu prošlehejte žloutek s hořčicí, solí a pepřem. Za stálého šlehání postupně přikapávejte a pak pramínkem přilévejte směs obou olejů. Do husté majonézy vmíchejte citronovou šťávu, případně dosolte.
Vložte vejce do vroucí osolené vody a vařte 10 minut (sůl usnadňuje loupání). Pak slijte a zchlaďte studenou vodou. Vejce oloupejte a žloutky oddělte od bílků. Žloutky vidličkou rozetřete s 1 lžící majonézy. Bílky nakrájejte na kostičky a promíchejte je se zbývající majonézou. Bílkovou směs rozdělte do 2 misek a jednu promíchejte s nasekanou jarní cibulkou.
Do skleniček vrstvěte nejdříve bílky s cibulí, pak žloutky a nakonec čisté bílky. Osolte a opepřete a uchovejte v chladu do doby podávání.