Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vrstvené vaječné skleničky

Tyhle skleničky jsme pomalu nestačili ani vyfotit! Tak rychle totiž jejich obsah zmizel...

Vydání: 2015/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Chuťovka

Ingredience

    • 6 vajec + navíc 1 čerstvý žloutek na majonézu
    • mořská sůl a čerstvě mletý barevný pepř
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 150 ml slunečnicového oleje
    • 50 ml panenského olivového oleje
    • 1 svazek jarní cibulky

Příprava jídla

1 Na majonézu prošlehejte žloutek s hořčicí, solí a pepřem. Za stálého šlehání postupně přikapávejte a pak pramínkem přilévejte směs obou olejů. Do husté majonézy vmíchejte citronovou šťávu, případně dosolte.

2 Vložte vejce do vroucí osolené vody a vařte 10 minut (sůl usnadňuje loupání). Pak slijte a zchlaďte studenou vodou. Vejce oloupejte a žloutky oddělte od bílků. Žloutky vidličkou rozetřete s 1 lžící majonézy. Bílky nakrájejte na kostičky a promíchejte je se zbývající majonézou. Bílkovou směs rozdělte do 2 misek a jednu promíchejte s nasekanou jarní cibulkou.

3 Do skleniček vrstvěte nejdříve bílky s cibulí, pak žloutky a nakonec čisté bílky. Osolte a opepřete a uchovejte v chladu do doby podávání. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelená polévka

Škvarkové bochánky

Kapr na kmíně

Babiččin mazanec

Salát s vejcem

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

Velikonoční nádivkové muffiny

Mrkvový dort

Čokoládové sušenky

Citronovo-makové bábovičky

Hody, hody aneb Velké velikonoční menu

Hostina pro koledníky

Přidat komentář