Vrstvené vaječné skleničky

Vrstvené vaječné skleničky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2675 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 1 g
Tuky 263 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle skleničky jsme pomalu nestačili ani vyfotit! Tak rychle totiž jejich obsah zmizel...

Suroviny

vejce 6 ks
navíc čerstvý žloutek na majonézu
sůl a pepř
hořčice dijonská 1 ČL
citronová štáva 1 ČL
slunečnicový olej 150 ml
olivový olej extra panenský 50 ml
jarní cibulka 1 svazek

1 Na majonézu prošlehejte žloutek s hořčicí, solí a pepřem. Za stálého šlehání postupně přikapávejte a pak pramínkem přilévejte směs obou olejů. Do husté majonézy vmíchejte citronovou šťávu, případně dosolte.

2 Vložte vejce do vroucí osolené vody a vařte 10 minut (sůl usnadňuje loupání). Pak slijte a zchlaďte studenou vodou. Vejce oloupejte a žloutky oddělte od bílků. Žloutky vidličkou rozetřete s 1 lžící majonézy. Bílky nakrájejte na kostičky a promíchejte je se zbývající majonézou. Bílkovou směs rozdělte do 2 misek a jednu promíchejte s nasekanou jarní cibulkou.

3 Do skleniček vrstvěte nejdříve bílky s cibulí, pak žloutky a nakonec čisté bílky. Osolte a opepřete a uchovejte v chladu do doby podávání. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit