Vrstvené vaječné skleničky

Vrstvené vaječné skleničky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2675 kcal
Bílkoviny 73 g
Cukr 1 g
Tuky 263 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tyhle skleničky jsme pomalu nestačili ani vyfotit! Tak rychle totiž jejich obsah zmizel...

Suroviny

vejce 6 ks
navíc čerstvý žloutek na majonézu
sůl a pepř
hořčice dijonská 1 ČL
citronová štáva 1 ČL
slunečnicový olej 150 ml
olivový olej extra panenský 50 ml
jarní cibulka 1 svazek

1 Na majonézu prošlehejte žloutek s hořčicí, solí a pepřem. Za stálého šlehání postupně přikapávejte a pak pramínkem přilévejte směs obou olejů. Do husté majonézy vmíchejte citronovou šťávu, případně dosolte.

2 Vložte vejce do vroucí osolené vody a vařte 10 minut (sůl usnadňuje loupání). Pak slijte a zchlaďte studenou vodou. Vejce oloupejte a žloutky oddělte od bílků. Žloutky vidličkou rozetřete s 1 lžící majonézy. Bílky nakrájejte na kostičky a promíchejte je se zbývající majonézou. Bílkovou směs rozdělte do 2 misek a jednu promíchejte s nasekanou jarní cibulkou.

3 Do skleniček vrstvěte nejdříve bílky s cibulí, pak žloutky a nakonec čisté bílky. Osolte a opepřete a uchovejte v chladu do doby podávání. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit