0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vrstvené vaječné skleničky

Vrstvené vaječné skleničky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vrstvené vaječné skleničky

3.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2675 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 1 g
Tuky 263 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle skleničky jsme pomalu nestačili ani vyfotit! Tak rychle totiž jejich obsah zmizel...

Suroviny

vejce 6 ks
navíc čerstvý žloutek na majonézu
sůl a pepř
hořčice dijonská 1 ČL
citronová šťáva 1 ČL
slunečnicový olej 150 ml
olivový olej extra panenský 50 ml
jarní cibulka 1 svazek

1 Na majonézu prošlehejte žloutek s hořčicí, solí a pepřem. Za stálého šlehání postupně přikapávejte a pak pramínkem přilévejte směs obou olejů. Do husté majonézy vmíchejte citronovou šťávu, případně dosolte.

2 Vložte vejce do vroucí osolené vody a vařte 10 minut (sůl usnadňuje loupání). Pak slijte a zchlaďte studenou vodou. Vejce oloupejte a žloutky oddělte od bílků. Žloutky vidličkou rozetřete s 1 lžící majonézy. Bílky nakrájejte na kostičky a promíchejte je se zbývající majonézou. Bílkovou směs rozdělte do 2 misek a jednu promíchejte s nasekanou jarní cibulkou.

3 Do skleniček vrstvěte nejdříve bílky s cibulí, pak žloutky a nakonec čisté bílky. Osolte a opepřete a uchovejte v chladu do doby podávání. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč