Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka guacamole

Polévka guacamole

4.8/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1330 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 123 g
Tuky 64 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechte hosty hádat, z čeho jste vařili.

Suroviny

olivový olej 1 PL
najemno
česnek 1 stroužek
najemno
nasekaná
vývar kuřecí 1,25 l
či zeleninový
velká či 3 malá
koriandr čerstvý hrst
nať
sůl
a čerstvě drcený černý pepř
k podávání
Na marinovanou cibuli
na plátky
vinný ocet bílý 60 ml
sůl 1 ČL

Postup

1

Promíchejte všechny suroviny na marinovanou cibuli a nechte je hodinu odležet.

2

V hrnci rozpalte olej, vsypte do něj nasekanou cibuli a na mírném plameni míchejte 1–2 minuty. Přidejte česnek a chilli papričku a opékejte další minutu. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Snižte plamen a vařte 5 minut. Odstavte a nechte zchladnout.

3

Avokáda podélně rozpulte a odstraňte z nich pecku. Dužinu vyberte lžící a přesuňte do mixéru. Přidejte koriandr a za postupného přilévání vývaru umixujte dohladka. Vraťte zpět do hrnce, ochuťte a prohřejte.

4

Osušte marinovanou cibuli papírovou utěrkou. Polévku rozlijte do misek, ozdobte lžící zakysané smetany a cibulí a hojně posypte čerstvě drceným pepřem.

NĚCO NAVÍC
Rozmixované avokádo stačí krátce prohřát, varem totiž zhořkne. Marinovaná cibule dodá polévce pikantnost, která avokádu chybí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč