0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka guacamole

Polévka guacamole

4.8/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1330 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 123 g
Tuky 64 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechte hosty hádat, z čeho jste vařili.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
najemno
česnek 1 stroužek
najemno
chilli paprička 1 ks
nasekaná
vývar kuřecí 1,25 l
či zeleninový
velká či 3 malá
koriandr čerstvý hrst
nať
sůl
a čerstvě drcený černý pepř
k podávání
Na marinovanou cibuli
cibule červená 1 ks
na plátky
vinný ocet bílý 60 ml
krupicový cukr 2 ČL
sůl 1 ČL

1Promíchejte všechny suroviny na marinovanou cibuli a nechte je hodinu odležet.

2V hrnci rozpalte olej, vsypte do něj nasekanou cibuli a na mírném plameni míchejte 1–2 minuty. Přidejte česnek a chilli papričku a opékejte další minutu. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Snižte plamen a vařte 5 minut. Odstavte a nechte zchladnout.

3Avokáda podélně rozpulte a odstraňte z nich pecku. Dužinu vyberte lžící a přesuňte do mixéru. Přidejte koriandr a za postupného přilévání vývaru umixujte dohladka. Vraťte zpět do hrnce, ochuťte a prohřejte.

4Osušte marinovanou cibuli papírovou utěrkou. Polévku rozlijte do misek, ozdobte lžící zakysané smetany a cibulí a hojně posypte čerstvě drceným pepřem.

NĚCO NAVÍC
Rozmixované avokádo stačí krátce prohřát, varem totiž zhořkne. Marinovaná cibule dodá polévce pikantnost, která avokádu chybí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...