Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka guacamole

Polévka guacamole

4.8/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1330 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 123 g
Tuky 64 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechte hosty hádat, z čeho jste vařili.

Suroviny

olivový olej 1 PL
najemno
česnek 1 stroužek
najemno
nasekaná
vývar kuřecí 1,25 l
či zeleninový
velká či 3 malá
koriandr čerstvý hrst
nať
sůl
a čerstvě drcený černý pepř
k podávání
Na marinovanou cibuli
na plátky
vinný ocet bílý 60 ml
sůl 1 ČL

Postup

1

Promíchejte všechny suroviny na marinovanou cibuli a nechte je hodinu odležet.

2

V hrnci rozpalte olej, vsypte do něj nasekanou cibuli a na mírném plameni míchejte 1–2 minuty. Přidejte česnek a chilli papričku a opékejte další minutu. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Snižte plamen a vařte 5 minut. Odstavte a nechte zchladnout.

3

Avokáda podélně rozpulte a odstraňte z nich pecku. Dužinu vyberte lžící a přesuňte do mixéru. Přidejte koriandr a za postupného přilévání vývaru umixujte dohladka. Vraťte zpět do hrnce, ochuťte a prohřejte.

4

Osušte marinovanou cibuli papírovou utěrkou. Polévku rozlijte do misek, ozdobte lžící zakysané smetany a cibulí a hojně posypte čerstvě drceným pepřem.

NĚCO NAVÍC
Rozmixované avokádo stačí krátce prohřát, varem totiž zhořkne. Marinovaná cibule dodá polévce pikantnost, která avokádu chybí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín