Nechte hosty hádat, z čeho jste vařili.
Suroviny
Postup
Promíchejte všechny suroviny na marinovanou cibuli a nechte je hodinu odležet.
V hrnci rozpalte olej, vsypte do něj nasekanou cibuli a na mírném plameni míchejte 1–2 minuty. Přidejte česnek a chilli papričku a opékejte další minutu. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Snižte plamen a vařte 5 minut. Odstavte a nechte zchladnout.
Avokáda podélně rozpulte a odstraňte z nich pecku. Dužinu vyberte lžící a přesuňte do mixéru. Přidejte koriandr a za postupného přilévání vývaru umixujte dohladka. Vraťte zpět do hrnce, ochuťte a prohřejte.
Osušte marinovanou cibuli papírovou utěrkou. Polévku rozlijte do misek, ozdobte lžící zakysané smetany a cibulí a hojně posypte čerstvě drceným pepřem.
NĚCO NAVÍC
Rozmixované avokádo stačí krátce prohřát, varem totiž zhořkne. Marinovaná cibule dodá polévce pikantnost, která avokádu chybí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Připravte si nejlepší guacamole (11 receptů )