Pečená dýně s čočkou a fetou je jednoduché vegetariánské jídlo, které vás potěší zářivými barvami i plností chutí.
Suroviny
Postup
Dýni seřízněte stopku a spodní část, překrojte ji na půl, vydlabejte, nakrájejte na kusy velikosti sousta a dejte do pekáčku. Osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem, promíchejte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200°C. Pečte cca 20 minut doměkka.
Všechny suroviny na dresink rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.
Dresink rozdělte na talíře, na něj umístěte čočku, dýni, rozdrobte fetu, cibuli a vše posypte piniemi a koprem.
NĚCO NAVÍC
Fetu můžete nahradit čerstvým smetanovým sýrem i ricottou – omáčku pak pořádně dochuťte. Použít můžete i balkánský sýr – s ním však zacházejte opatrně, protože je slanější.