Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená dýně s čočkou a fetou

Pečená dýně s čočkou a fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená dýně s čočkou a fetou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2754 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 284 g
Tuky 109 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená dýně s čočkou a fetou je jednoduché vegetariánské jídlo, které vás potěší zářivými barvami i plností chutí.

Suroviny

menší hokkaido
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na zakápnutí
čočka 400 g
1 konzerva čočky vařené v páře
nakrájená na tenká půlkolečka
piniové oříšky 2 PL
nasucho opražené
snítky, nebo jiné bylinky (koriandr, hladkolistá petržel, bazalka)
Na dresink
jogurt bílý 1,5 hrnku
česnek 4 stroužky
olivový olej 2 PL
najemno nastrouhaná

Postup

1

Dýni seřízněte stopku a spodní část, překrojte ji na půl, vydlabejte, nakrájejte na kusy velikosti sousta a dejte do pekáčku. Osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem, promíchejte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200°C. Pečte cca 20 minut doměkka.

2

Všechny suroviny na dresink rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.

3

Dresink rozdělte na talíře, na něj umístěte čočku, dýni, rozdrobte fetu, cibuli a vše posypte piniemi a koprem.

NĚCO NAVÍC
Fetu můžete nahradit čerstvým smetanovým sýrem i ricottou – omáčku pak pořádně dochuťte. Použít můžete i balkánský sýr – s ním však zacházejte opatrně, protože je slanější.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč