Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená dýně s čočkou a fetou
Pečená dýně s čočkou a fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená dýně s čočkou a fetou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2754 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 284 g
Tuky 109 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená dýně s čočkou a fetou je jednoduché vegetariánské jídlo, které vás potěší zářivými barvami i plností chutí.

Suroviny

menší hokkaido
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na zakápnutí
čočka 400 g
1 konzerva čočky vařené v páře
nakrájená na tenká půlkolečka
piniové oříšky 2 PL
nasucho opražené
snítky, nebo jiné bylinky (koriandr, hladkolistá petržel, bazalka)
Na dresink
jogurt bílý 1,5 hrnku
česnek 4 stroužky
olivový olej 2 PL
najemno nastrouhaná

Postup

1

Dýni seřízněte stopku a spodní část, překrojte ji na půl, vydlabejte, nakrájejte na kusy velikosti sousta a dejte do pekáčku. Osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem, promíchejte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200°C. Pečte cca 20 minut doměkka.

2

Všechny suroviny na dresink rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.

3

Dresink rozdělte na talíře, na něj umístěte čočku, dýni, rozdrobte fetu, cibuli a vše posypte piniemi a koprem.

NĚCO NAVÍC
Fetu můžete nahradit čerstvým smetanovým sýrem i ricottou – omáčku pak pořádně dochuťte. Použít můžete i balkánský sýr – s ním však zacházejte opatrně, protože je slanější.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/12

Apetit magazín