Jak se říká, péct jedno koleno se nevyplatí. Když jich upečete víc a něco zbude, využijte jemné maso do wrapů nebo sendvičů.
Suroviny
1 Do hrnce nalijte odhadem tolik vody, aby vepřová kolena byla pod hladinou (ale kolena zatím nechte stranou). Do vody přidejte všechny suroviny až po česnek (včetně). Přiveďte k varu a osolte 1 lžící soli.
2 Kolena důkladně omyjte a podle potřeby očistěte, štětiny můžete opálit. Jakmile se voda v hrnci začne vařit, vložte do ní nachystaná kolena, podle potřeby dolijte vroucí vodu z konvice, aby byla ponořená. Vařte 1–1,5 hodiny (podle velikosti kolen) velmi mírným varem. Než se maso dovaří, včas předehřejte troubu na 200°C.
3 Předvařená kolena vyjměte z vývaru a několika řezy nařízněte kůži na obou stranách. Do celého povrchu vetřete sůl a kmín. Kolena položte na mřížku, podloženou pekáčem a umístěte do středu trouby. Pečte 1,5 hodiny, a pokud by se připaloval výpek v pekáči dřív, nalijte do něj trochu vody. V polovině kolena obraťte. Nakonec můžete přepnout troubu na gril a dopéct kůži dokřupava, pokud nebude podle vašich představ už po samotném pečení.