0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená vepřová kolena

Pečená vepřová kolena

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2295 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 307 g
Tuky 77 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak se říká, péct jedno koleno se nevyplatí. Když jich upečete víc a něco zbude, využijte jemné maso do wrapů nebo sendvičů.

Suroviny

vepřové koleno 2 ks
s kostí (celkem 1,5-2 kg), my použili menší přední
bobkový list 4 ks
jalovec 5 kuliček
pepř celý 15 kuliček
nové koření 3 kuličky
cibule 1 ks
zbavená kořínků a ošklivých slupek, přepůlená
česnek 2 stroužky
oloupané
sůl 1 ČL
kmín 1 PL
celý

1 Do hrnce nalijte odhadem tolik vody, aby vepřová kolena byla pod hladinou (ale kolena zatím nechte stranou). Do vody přidejte všechny suroviny až po česnek (včetně). Přiveďte k varu a osolte 1 lžící soli.

2 Kolena důkladně omyjte a podle potřeby očistěte, štětiny můžete opálit. Jakmile se voda v hrnci začne vařit, vložte do ní nachystaná kolena, podle potřeby dolijte vroucí vodu z konvice, aby byla ponořená. Vařte 1–1,5 hodiny (podle velikosti kolen) velmi mírným varem. Než se maso dovaří, včas předehřejte troubu na 200°C.

3 Předvařená kolena vyjměte z vývaru a několika řezy nařízněte kůži na obou stranách. Do celého povrchu vetřete sůl a kmín. Kolena položte na mřížku, podloženou pekáčem a umístěte do středu trouby. Pečte 1,5 hodiny, a pokud by se připaloval výpek v pekáči dřív, nalijte do něj trochu vody. V polovině kolena obraťte. Nakonec můžete přepnout troubu na gril a dopéct kůži dokřupava, pokud nebude podle vašich představ už po samotném pečení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč