Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená vepřová kolena

Jak se říká, péct jedno koleno se nevyplatí. Když jich upečete víc a něco zbude, využijte jemné maso do wrapů nebo sendvičů.

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ vaření 1 hodina 30 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Maso Česká

Ingredience

    • 2 vepřová kolena s kostí (celkem 1,5–2 kg), my jsme použili menší přední
    • 4 bobkové listy
    • 5 jalovčinek
    • 15 kuliček černého pepře
    • 3 kuličky nového koření
    • 1 cibule, zbavená kořínků a ošklivých slupek a přepůlená
    • 2 stroužky česneku, oloupané
    • 1 lžička soli 
    • 1 lžíce celého kmínu 

Příprava jídla

1 Do hrnce nalijte odhadem tolik vody, aby vepřová kolena byla pod hladinou (ale kolena zatím nechte stranou). Do vody přidejte všechny suroviny až po česnek (včetně). Přiveďte k varu a osolte 1 lžící soli.

2 Kolena důkladně omyjte a podle potřeby očistěte, štětiny můžete opálit. Jakmile se voda v hrnci začne vařit, vložte do ní nachystaná kolena, podle potřeby dolijte vroucí vodu z konvice, aby byla ponořená. Vařte 1–1,5 hodiny (podle velikosti kolen) velmi mírným varem. Než se maso dovaří, včas předehřejte troubu na 200°C.

3 Předvařená kolena vyjměte z vývaru a několika řezy nařízněte kůži na obou stranách. Do celého povrchu vetřete sůl a kmín. Kolena položte na mřížku, podloženou pekáčem a umístěte do středu trouby. Pečte 1,5 hodiny, a pokud by se připaloval výpek v pekáči dřív, nalijte do něj trochu vody. V polovině kolena obraťte. Nakonec můžete přepnout troubu na gril a dopéct kůži dokřupava, pokud nebude podle vašich představ už po samotném pečení.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z vývaru z kolena

Cibulovo-jablečné čatní

Nastavovaná kaše

Fenyklovo-řepný salát s ostružinami a uzeným pstruhem

Linecký koláč s blumami

REKLAMA

Přidat komentář