Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nastavovaná kaše

Původně ‚chudé‘ jídlo pozvedává smetana na úroveň nebeské many.

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Brambory Česká

Ingredience

    • 750g moučnatých brambor (varný typ C), oloupaných a na kostky
    • sůl
    • 150 g ječných krup (váha v suchém stavu), uvařených podle návodu na obalu a dobře okapaných
    • 2 lžíce másla
    • 250 ml smetany ke šlehání, ohřáté

Příprava jídla

1 Brambory zalijte v hrnci vodou, aby hladina sahala těsně nad ně, osolte a vařte asi 15 minut doměkka. Pak je důkladně slijte, můžete je i vrátit na plotnu a nechat odpařit přebytečnou vodu. Potom brambory rozšťouchejte nebo prožeňte lisem a vymíchejte dohladka s ostatními surovinami. Podávejte k pečeným kolenům a čatní.

NĚCO NAVÍC
Namísto ječných krup můžete použít i kroupy z jiných obilovin, popřípadě vařená celá zrna. Od věci není ani loupaná pohanka a novátoři mohou zkusit i quinou. K dostání bývají v prodejnách zdravé výživy a ve farmářských obchodech. Široký sortiment nabízí například Country Life nebo značka PROBIO.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z vývaru z kolena

Pečená vepřová kolena

Fenyklovo-řepný salát s ostružinami a uzeným pstruhem

Linecký koláč s blumami

REKLAMA

Přidat komentář