0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fenyklovo-řepný salát s ostružinami a uzeným pstruhem

Fenyklovo-řepný salát s ostružinami a uzeným pstruhem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1245 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 140 g
Tuky 82 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvedené množství surovin vystačí pro 4 osoby jako předkrmová porce. Pokud chcete salát podávat v teplých dnech jako lehké hlavní jídlo, počítejte s dvojnásobným množstvím.

Suroviny

vinný ocet bílý 80 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
bobkový list 1 ks
ostružiny 150 g
zakysaná smetana 3 PL
hořčice dijonská 1 ČL
řepa 2 ks
zlatá (žlutooranžová) salátová řepa, na tenká kolečka (nejlépe na mandolíně)
jablko 1 ks
malé jablko, bez jadřince, na nudličky julienne
fenykl 1 ks
malá bulva, nakrájená na velmi tenké plátky, nať ponechaná na ozdobu
cibule červená 1 ks
malá, nakrájená na tenká půlkolečka
rukola 2 hrsti
salát 3 hrsti
směs salátových lístků – místo kombinace rukoly a směsi může být i celkem 5 hrstí směsi salátových listů s rukolou
pstruh uzený 150 g
dýňová semínka 2 PL
opražená

Postup

1

V nerezovém rendlíčku přiveďte k varu ocet se špetkou soli a bobkovým listem. Vsypte ostružiny a odstavte.

2

V misce prošlehejte na zálivku zakysanou smetanu, dijonskou hořčici a cca 1 lžíci octa od ostružin.

3

V míse promíchejte suroviny od řepy po salátové listy (včetně). Pokapejte zálivkou. Poklaďte je rozebraným uzeným pstružím masem a okapanými ostružinami (zbývající ocet uschovejte pro jiné použití). Posypte dýňovými semínky a ozdobte fenyklovou natí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit