0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fenyklovo-řepný salát s ostružinami a uzeným pstruhem

Fenyklovo-řepný salát s ostružinami a uzeným pstruhem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1245 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 140 g
Tuky 82 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvedené množství surovin vystačí pro 4 osoby jako předkrmová porce. Pokud chcete salát podávat v teplých dnech jako lehké hlavní jídlo, počítejte s dvojnásobným množstvím.

Suroviny

vinný ocet bílý 80 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
bobkový list 1 ks
ostružiny 150 g
zakysaná smetana 3 PL
hořčice dijonská 1 ČL
řepa 2 ks
zlatá (žlutooranžová) salátová řepa, na tenká kolečka (nejlépe na mandolíně)
jablko 1 ks
malé jablko, bez jadřince, na nudličky julienne
fenykl 1 ks
malá bulva, nakrájená na velmi tenké plátky, nať ponechaná na ozdobu
cibule červená 1 ks
malá, nakrájená na tenká půlkolečka
rukola 2 hrsti
salát 3 hrsti
směs salátových lístků – místo kombinace rukoly a směsi může být i celkem 5 hrstí směsi salátových listů s rukolou
pstruh uzený 150 g
dýňová semínka 2 PL
opražená

Postup

1

V nerezovém rendlíčku přiveďte k varu ocet se špetkou soli a bobkovým listem. Vsypte ostružiny a odstavte.

2

V misce prošlehejte na zálivku zakysanou smetanu, dijonskou hořčici a cca 1 lžíci octa od ostružin.

3

V míse promíchejte suroviny od řepy po salátové listy (včetně). Pokapejte zálivkou. Poklaďte je rozebraným uzeným pstružím masem a okapanými ostružinami (zbývající ocet uschovejte pro jiné použití). Posypte dýňovými semínky a ozdobte fenyklovou natí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč