Fenyklovo-řepný salát s ostružinami a uzeným pstruhem

Fenyklovo-řepný salát s ostružinami a uzeným pstruhem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1039 kcal
Bílkoviny 45 g
Cukr 131 g
Tuky 70 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvedené množství surovin vystačí pro 4 osoby jako předkrmová porce. Pokud chcete salát podávat v teplých dnech jako lehké hlavní jídlo, počítejte s dvojnásobným množstvím.

Suroviny

vinný ocet bílý 80 ml
bílý
sůl
pepř
čerstvě mletý
bobkový list 1 ks
ostružiny 100 g
zakysaná smetana 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL
řepa 2 ks
zlatá salátová řepa (žlutooranžové), na tenká kolečka, (nejlépe na mandolíně)
jablka 1 ks
malé, bez jadřince, na nudličky julienne
fenykl 1 ks
malá, na velmi tenké plátky, nať na ozdobu
cibule 1 ks
červená, malá, na tenká půlkolečka
rukola 2 hrst
salát 3 hrst
směs salátových lístků hezké, může být i 5 hrstí směsi s rukolou
pstruh 100 g
uzený
dýňová semínka 1 PL
opražená

1 V nerezovém rendlíčku přiveďte k varu ocet se špetkou soli a bobkovým listem. Vsypte ostružiny a odstavte.

2 V misce prošlehejte na zálivku zakysanou smetanu, dijonskou hořčici a cca 1 lžíci octa od ostružin.

3 V míse promíchejte suroviny od řepy po salátové listy (včetně). Pokapejte zálivkou. Poklaďte je rozebraným uzeným pstružím masem a okapanými ostružinami (zbývající ocet uschovejte pro jiné použití). Posypte dýňovými semínky a ozdobte fenyklovou natí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit