Uvedené množství surovin vystačí pro 4 osoby jako předkrmová porce. Pokud chcete salát podávat v teplých dnech jako lehké hlavní jídlo, počítejte s dvojnásobným množstvím.
Suroviny
vinný ocet bílý
80
ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
bobkový list
1
ks
ostružiny
150
g
zakysaná smetana
3
PL
hořčice dijonská
1
ČL
řepa
2
ks
zlatá (žlutooranžová) salátová řepa, na tenká kolečka (nejlépe na mandolíně)
jablko
1
ks
malé jablko, bez jadřince, na nudličky julienne
fenykl
1
ks
malá bulva, nakrájená na velmi tenké plátky, nať ponechaná na ozdobu
cibule červená
1
ks
malá, nakrájená na tenká půlkolečka
rukola
2
hrsti
salát
3
hrsti
směs salátových lístků – místo kombinace rukoly a směsi může být i celkem 5 hrstí směsi salátových listů s rukolou
pstruh uzený
150
g
dýňová semínka
2
PL
opražená
Postup
1
V nerezovém rendlíčku přiveďte k varu ocet se špetkou soli a bobkovým listem. Vsypte ostružiny a odstavte.
2
V misce prošlehejte na zálivku zakysanou smetanu, dijonskou hořčici a cca 1 lžíci octa od ostružin.
3
V míse promíchejte suroviny od řepy po salátové listy (včetně). Pokapejte zálivkou. Poklaďte je rozebraným uzeným pstružím masem a okapanými ostružinami (zbývající ocet uschovejte pro jiné použití). Posypte dýňovými semínky a ozdobte fenyklovou natí.