Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fenyklovo-řepný salát s ostružinami a uzeným pstruhem
Fenyklovo-řepný salát s ostružinami a uzeným pstruhem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fenyklovo-řepný salát s ostružinami a uzeným pstruhem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1245 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 140 g
Tuky 82 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvedené množství surovin vystačí pro 4 osoby jako předkrmová porce. Pokud chcete salát podávat v teplých dnech jako lehké hlavní jídlo, počítejte s dvojnásobným množstvím.

Související recepty

Suroviny

vinný ocet bílý 80 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 1 ČL
řepa 2 ks
zlatá (žlutooranžová) salátová řepa, na tenká kolečka (nejlépe na mandolíně)
malé jablko, bez jadřince, na nudličky julienne
malá bulva, nakrájená na velmi tenké plátky, nať ponechaná na ozdobu
malá, nakrájená na tenká půlkolečka
rukola 2 hrsti
salát 3 hrsti
směs salátových lístků – místo kombinace rukoly a směsi může být i celkem 5 hrstí směsi salátových listů s rukolou
pstruh uzený 150 g
dýňová semínka 2 PL
opražená

Postup

1

V nerezovém rendlíčku přiveďte k varu ocet se špetkou soli a bobkovým listem. Vsypte ostružiny a odstavte.

2

V misce prošlehejte na zálivku zakysanou smetanu, dijonskou hořčici a cca 1 lžíci octa od ostružin.

3

V míse promíchejte suroviny od řepy po salátové listy (včetně). Pokapejte zálivkou. Poklaďte je rozebraným uzeným pstružím masem a okapanými ostružinami (zbývající ocet uschovejte pro jiné použití). Posypte dýňovými semínky a ozdobte fenyklovou natí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...