Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty na vepřové koleno

Vepřové koleno je jedním kusů vepřového masa, které je oblíbené po celém světě. Pochází z dolní části vepřové nohy, kde se nachází maso i s kostí, šlachami a pojivovými tkáněmi. Právě to dodává vepřovému kolenu specifickou chuť a texturu. Klíčem je pomalá tepelná úprava, která dodává pokrmu nezaměnitelnou šťavnatost.

...


V některých částech Evropy, zejména v České republice a Německu, je pečené vepřové koleno považováno za delikatesu a často se podává s kysaným zelím a knedlíkem. Je to klasické hospodské jídlo. A každý kuchař má svůj tajný recept na jeho přípravu.

  • Někdo nedá dopustit na marinádu z černého piva, jiný dává přednost česneku a své směsi koření.
  • Také postup úpravy se od kuchaře ke kuchaři liší – od vaření, přes dušení v pomalém hrnci až po pečení v troubě nebo přípravu na grilu a uzení. Když to kuchař s kolenem umí, tak je v každém případě výsledkem luxusní pokrm, který nasytí i dva strávníky. 

Kromě své vynikající chuti je vepřové koleno také nutričně bohaté. Obsahuje řadu vitamínů a minerálů, včetně B vitaminů, zejména B12, a důležitých minerálů jako je železo a zinek. 


Celý popis
Sulc
Více než dvě hodiny
Snadné

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč