Bonusem k pečeným kolenům je výtečná polévka, díky níž vytěžíte masovou složku do poslední kapky. Hotový vývar z vepřového kolene doplňte zeleninou a navíc kysaným zelím, jak jsme to udělali i my. Uvidíte, že tahle silná polévka vás postaví na nohy!
Suroviny
Postup
V hrnci na středním ohni opečte na oleji pórek doměkka, pak zalijte vývarem z vepřového kolena, vsypte ostatní zeleninu (kromě kysaného zelí a popřípadě i kadeřávku, kterému stačí cca 5 minut), osolte a vařte asi 15 minut nebo déle, aby vše změklo.
Pak vložte kadeřávek a kysané zelí a už jen krátce povařte, aby se prohřálo. Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte s nasekanou čerstvou petrželkou.
NĚCO NAVÍC
Pokud se chystáte dělat z kolen vývar, je důležité, aby vepři pocházeli z dobrého zdroje, nejlépe s možností výběhu. Vývar bude po vystydnutí díky kolagenu sulcovitý – podávejte ho proto opravdu horký a můžete ho i mírně rozředit vodou!