Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka z vývaru z kolena

Bonusem k pečeným kolenům je výtečná polévka, díky níž vytěžíte masovou složku do poslední kapky.

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka Česká

Ingredience

    • 1–2 lžíce rostlinného oleje
    • 2 malé pórky, nakrájené na cca 1/2cm kolečka
    • cca 1,2 litru horkého vývaru z vepřového kolena, scezeného a podle potřeby zředěného vodou
    • 2 mrkve, nakrájené na kolečka
    • 1 petržel, nakrájená na kostičky
    • kousek celeru (asi 1/8 velké bulvy, zhruba jako bývá v balených polévkových směsích), oloupaný a nakrájený na nudličky
    • 200 g vodnice (tu jsme použili my), tuřínu nebo brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
    • cca 150 g kadeřávku, zbaveného tuhých řapíků a nakrájeného na 2,5cm pruhy (můžete použít i hlávkovou či nakrájenou růžičkovou kapustu nebo bílé hlávkové zelí)
    • 100 g vymačkaného kysaného zelí
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hladkolistá petrželka k podávání

Příprava jídla

 1 V hrnci na středním ohni opečte na oleji pórek doměkka, pak zalijte vývarem, vsypte ostatní zeleninu (kromě kysaného zelí a popřípadě i kadeřávku, kterému stačí cca 5 minut), osolte a vař- te asi 15 minut nebo déle, aby vše změklo. Pak vložte kadeřávek a kysané zelí a už jen krátce povařte, aby se prohřálo. Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte s nasekanou čerstvou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Pokud se chystáte dělat z kolen vývar, je důležité, aby vepři pocházeli z dobrého zdroje, nejlépe s možností výběhu. Vývar bude po vystydnutí díky kolagenu sulcovitý – podávejte ho proto opravdu horký a můžete ho i mírně rozředit vodou!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená vepřová kolena

Cibulovo-jablečné čatní

Nastavovaná kaše

Fenyklovo-řepný salát s ostružinami a uzeným pstruhem

Linecký koláč s blumami

Jak na dokonalý vývar

REKLAMA

Přidat komentář