Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka z vývaru z kolena
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 929 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 111 g
Tuky 30 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bonusem k pečeným kolenům je výtečná polévka, díky níž vytěžíte masovou složku do poslední kapky.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
pórek 2 ks
malý, nakrájený na cca 0,5cm kolečka
vývar 1,2 l
vývar z vepřového kolena, horký, scezený, podle potřeby zředěný vodou
mrkev 2 ks
na kolečka
petržel 1 ks
na kostičky
kousek velký asi jako 1/8 velké bulvy, zhruba jako v balených polevkových směsích, oloupaný, na nudličky
vodnice 200 g
oloupaná, na kostičky, lze nahradit tuřínem nebo bramborami
bez tuhých řapíků, na 2,5cm pruhy, lze použít hlávkovou či nakrájenou růžičková kapustou nebo bílé hlávkové zelí
zelí kysané 100 g
vymačkané
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
hladkolistá, k podávání

Postup

1

V hrnci na středním ohni opečte na oleji pórek doměkka, pak zalijte vývarem z vepřového kolena, vsypte ostatní zeleninu (kromě kysaného zelí a popřípadě i kadeřávku, kterému stačí cca 5 minut), osolte a vařte asi 15 minut nebo déle, aby vše změklo.

2

Pak vložte kadeřávek a kysané zelí a už jen krátce povařte, aby se prohřálo. Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte s nasekanou čerstvou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Pokud se chystáte dělat z kolen vývar, je důležité, aby vepři pocházeli z dobrého zdroje, nejlépe s možností výběhu. Vývar bude po vystydnutí díky kolagenu sulcovitý – podávejte ho proto opravdu horký a můžete ho i mírně rozředit vodou!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč