Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené brambory s karamelizovanou cibulkou
Pečené brambory s karamelizovanou cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené brambory s karamelizovanou cibulkou

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1309 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 80 g
Tuky 90 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na pečení stojí za to koupit brambory k tomu určené. Se štěstím na ně natrefíte v řetězcích.

Suroviny

na pečení, vydrhnutá
Na náplň a obložení
ghí 2 PL
zarovnané lžíce
nakrájená na tenká kolečka
sůl ¼ ČL
+ na dokončení
slanina 100 g
na kostičky
vychlazené
petrželka 3 hrst
hladkolistá, nadrobno nakrájená
salát
např. rukola, šťovík, řepné listy či jiné salátové lístky, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Brambory rozložte na rošt, několikrát je vidličkou propíchněte a pečte asi 1,5 hodiny (podle velikosti).

2

Mezitím na pánvi rozehřejte ghí a na mírném až středním ohni nechte zkaramelizovat osolenou (1/4 lžičky soli) cibuli. Trvá to asi 30 minut. V jiné pánvi nebo na plechu v troubě opečte slaninu a osušte ji papírovými utěrkami.

3

Upečené brambory svrchu opatrně nařízněte, vydlabejte, dužinu promíchejte s tenkými plátečky másla a s petrželkou, osolte a vraťte do vydlabaných ,lodiček. Podávejte pokladené karamelizovanou cibulí a posypané vypečenou slaninou. Doplňte salátovými lístky.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li, korunujte obloženou bramboru kopečkem zakysané smetany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...