Pečené brambory s karamelizovanou cibulkou

Pečené brambory s karamelizovanou cibulkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1003 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 60 g
Tuky 80 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na pečení stojí za to koupit brambory k tomu určené. Se štěstím na ně natrefíte v řetězcích.

Související recepty

Suroviny

brambory 2 ks
na pečení, vydrhnutá
Na náplň a obložení
ghí 2 PL
zarovnané lžíce
cibule 2 ks
nakrájená na tenká kolečka
sůl 1 ČL
na dokončení
100 g
slanin nakrájená na kostičky
máslo 60 g
vychlazené
petrželka 2 hrst
hladkolistá, nadrobno nakrájená
salát
např.rukola, šťovík, řepné listy či jiné salátové lístky, k podávání

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Brambory rozložte na rošt, několikrát je vidličkou propíchněte a pečte asi 1,5 hodiny (podle velikosti).

2 Mezitím na pánvi rozehřejte ghí a na mírném až středním ohni nechte zkaramelizovat osolenou (1/4 lžičky soli) cibuli. Trvá to asi 30 minut. V jiné pánvi nebo na plechu v troubě opečte slaninu a osušte ji papírovými utěrkami.

3 Upečené brambory svrchu opatrně nařízněte, vydlabejte, dužinu promíchejte s tenkými plátečky másla a s petrželkou, osolte a vraťte do vydlabaných ,lodiček‘. Podávejte pokladené karamelizovanou cibulí a posypané vypečenou slaninou. Doplňte salátovými lístky.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li, korunujte obloženou bramboru kopečkem zakysané smetany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit