Na pečení stojí za to koupit brambory k tomu určené. Se štěstím na ně natrefíte v řetězcích.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Brambory rozložte na rošt, několikrát je vidličkou propíchněte a pečte asi 1,5 hodiny (podle velikosti).
Mezitím na pánvi rozehřejte ghí a na mírném až středním ohni nechte zkaramelizovat osolenou (1/4 lžičky soli) cibuli. Trvá to asi 30 minut. V jiné pánvi nebo na plechu v troubě opečte slaninu a osušte ji papírovými utěrkami.
Upečené brambory svrchu opatrně nařízněte, vydlabejte, dužinu promíchejte s tenkými plátečky másla a s petrželkou, osolte a vraťte do vydlabaných ,lodiček. Podávejte pokladené karamelizovanou cibulí a posypané vypečenou slaninou. Doplňte salátovými lístky.
NĚCO NAVÍC
Chcete-li, korunujte obloženou bramboru kopečkem zakysané smetany.