Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavá snídaně z pánve (hash brown)
Křupavá snídaně z pánve hashbrown
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křupavá snídaně z pánve (hash brown)

4.6/5 Počet hodnocení: 21
Do 45 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2771 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 45 g
Tuky 234 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pořádná snídaně, nebo ještě lépe víkendový brunch. Hledáte-li utajený trumf, je to v tomhle případě sýr oštiepok. Křupavá snídaně z pánve (hash brown) vás rozhodně zasytí a možná díky ní budete muset oddálit, nebo dokonce úplně vynechat oběd.

Související recepty

Suroviny

varný typ B, oloupané, nahruto nastrouhané, osušené papírovými utěrkami nebo vymačkané v látkové utěrce
na kostičky
na kostičky
sůl ¼ ČL
pepř ¼ ČL
čerstvě mletý
vejce 4 ks
oštěpek 50 g
nastrouhaný, lze nahradit čedarem
pažitka
na ozdobu

Postup

1

Na vařič postavte pánev o průměru cca 30 cm vhodnou do trouby a položte na ni vedle sebe plátky slaniny.

2

Pak teprve zapněte vařič na mírný výkon. Opékejte z obou stran tak, aby plátky slaniny jenom začaly křupavět.

3

Odstavte, tuk nechte v pánvi, slaninu přesuňte na talíř vyložený papírovými utěrkami.

4

Až slanina trochu zchladne, nakrájejte ji podle libosti.

5

Mezitím předehřejte troubu na 200 °C.

6

Pánev vraťte na střední oheň, až bude vypečený tuk dobře rozehřátý, vsypte osušené brambory a rychle je promíchejte obracečkou.

7

Pak je rozprostřete a nechte 2 minuty opékat bez míchání.

8

Přidejte papriky, sůl a pepř, jednou dvakrát promíchejte, pak všechno zploštěte obracečkou. Opět bez míchání 3 minuty opékejte.

9

Promíchejte a potom znovu 2 minuty opékejte.

10

V tuto chvíli by měly brambory začít mírně hnědnout. Pokud ne, ještě chvíli je střídavě opékejte a promíchávejte, dokud hnědnout nezačnou.

11

Pak vmíchejte nakrájenou slaninu a opékejte další 2 minuty.

12

Potom odstavte pánev a směs na ní zploštěte obracečkou položenou naplocho.

13

Pak v bramborové směsi pomocí vypouklé strany lžíce utvořte čtyři prohlubně. Do každé rozklepněte vejce. Pak – pokud možno spíše kolem vajec – posypte nastrouhaným sýrem.

14

Vložte do trouby a zapékejte, až budou vejce hotová – asi 8–10 minut. Podle chuti dosolte a dopepřete. Ihned podávejte, podle chuti posypané bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Samozřejmě můžete použít i 1 celou papriku zvolené barvy. Pokud všechno nesníte, vydrží vám zbytek do druhého dne v chladničce. Ze zbylých polovin papriky si můžete připravit jednoduchý salát: nakrájejte je na proužky, promíchejte s červenou cibulí nakrájenou natenko a se zálivkou z citronové šťávy, panenského olivového oleje, čerstvého kopru a dochucené česnekovým práškem, solí a pepřem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...