Pomazánku si můžete připravit dopředu a uchovat v chladu. Se salátem vydá za lehký oběd.
Suroviny
bageta
12
plátků
tenčí
fazole bílé
400
g
konzerva ve vlastní šťávě, slité, opláchnuté
tuňák (konzerva)
150
g
v oleji (olej nechte stranou)
petrželka
1
hrst
nahrubo nasekané lístky
rajče
2
ks
na kolečka
cibule červená
1
ks
najemno
sůl
pepř
olivový olej
na zakápnutí
Postup
1
Plátky bagety opečte v toustovači, nebo – lépe – všechny najednou na plechu v troubě.
2
Mezitím v misce vidličkou lehce rozmačkejte fazole. Přilijte k nim dvě lžíce olivového oleje z tuňáka a poté přidejte rozdrobené kousky ryby. Zlehka přimíchejte petržel, podle chuti osolte a opepřete.
3
Až bude bageta opečená, pokapejte ji trochou oleje z tuňáka. Na každý plátek chleba položte kolečko rajčete a na něj pak lžíci fazolové směsi; pokud nějaká zbude, uložte ji do lednice, bez problémů vydrží až dva dny.
4
Ozdobte cibulkou, zakápněte trochou oleje (pokud ten z tuňáka už došel, použijte klasický olivový), případně citronovou šťávou a podávejte.
Komentáře