0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskové tuňákové tousty s fazolemi
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Snadné 12 toustů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6982 kcal
Bílkoviny 274 g
Sacharidy 1340 g
Tuky 60 g
Vláknina 101 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomazánku si můžete připravit ­dopředu a uchovat v chladu. Se salátem vydá za lehký oběd.

Suroviny

bageta 12 plátků
tenčí
konzerva ve vlastní šťávě, slité, opláchnuté
tuňák (konzerva) 150 g
v oleji (olej nechte stranou)
petrželka 1 hrst
nahrubo nasekané lístky
na kolečka
cibule červená 1 ks
najemno
sůl
pepř
olivový olej
na zakápnutí

Postup

1

Plátky bagety opečte v toustovači, nebo – lépe – všechny najednou na plechu v troubě.

2

Mezitím v misce vidličkou lehce rozmačkejte fazole. Přilijte k nim dvě lžíce olivového oleje z tuňáka a poté přidejte rozdrobené kousky ryby. Zlehka přimíchejte petržel, podle chuti osolte a opepřete.

3

Až bude bageta opečená, pokapejte ji trochou oleje z tuňáka. Na každý plátek chleba položte kolečko rajčete a na něj pak lžíci fazolové směsi; pokud nějaká zbude, uložte ji do lednice, bez problémů vydrží až dva dny.

4

Ozdobte cibulkou, zakápněte trochou oleje (pokud ten z tuňáka už došel, použijte klasický olivový), případně citronovou šťávou a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.7/05, str.10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč