Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Bleskové tuňákové tousty s fazolemi

Bleskové tuňákové tousty s fazolemi

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 10 minut 12 toustů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6832 kcal
Bílkoviny 239 g
Sacharidy 1340 g
Tuky 58 g
Vláknina 101 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pomazánku si můžete připravit ­dopředu a uchovat v chladu. Se salátem vydá za lehký oběd.

Suroviny

bageta 12 plátků
tenčí
fazole bílé 400 g
konzerva ve vlastní šťávě, slité, opláchnuté
150 g
tuňák v konzervě v oliv. Oleji. Slitou (olej nechte stranou)
petržel 1 hrst
nahrubo nasekané lístky
rajčata 2 ks
na kolečka
cibule červená 1 ks
najemno
sůl
pepř
olivový olej
a citron na zakápnutí
1. Plátky bagety opečte v toustovači, nebo – lépe – všechny najednou na plechu v troubě. Mezitím v misce vidličkou lehce rozmačkejte fazole. Přilijte k nim dvě lžíce olivového oleje z tuňáka a poté přidejte rozdrobené kousky ryby. Zlehka přimíchejte petržel, podle chuti osolte a opepřete.

2. Až bude bageta opečená, pokapejte ji trochou oleje z tuňáka. Na každý plátek chleba položte kolečko rajčete a na něj pak lžíci fazolové směsi; pokud nějaká zbude, uložte ji do lednice, bez problémů vydrží až dva dny. Ozdobte cibulkou, zakápněte trochou oleje (pokud ten z tuňáka už došel, použijte klasický olivový), případně citronovou šťávou a podávejte.

Tip apetitu
Bílé fazole Bonduelle v mírně slaném nálevu jsou proslulé svou kvalitou a neobsa­hu­jí ,éčka‘ ani cukr. 400g plechovka je běž­ně k dostání za cca 25 Kč.  

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.7/05, str.10

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit