Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskové tuňákové tousty s fazolemi
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 16
Do 10 minut Snadné 12 toustů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6982 kcal
Bílkoviny 274 g
Sacharidy 1340 g
Tuky 60 g
Vláknina 101 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomazánku si můžete připravit ­dopředu a uchovat v chladu. Se salátem vydá za lehký oběd.

Suroviny

bageta 12 plátků
tenčí
konzerva ve vlastní šťávě, slité, opláchnuté
tuňák (konzerva) 150 g
v oleji (olej nechte stranou)
petrželka 1 hrst
nahrubo nasekané lístky
na kolečka
najemno
sůl
pepř
olivový olej
na zakápnutí

Postup

1

Plátky bagety opečte v toustovači, nebo – lépe – všechny najednou na plechu v troubě.

2

Mezitím v misce vidličkou lehce rozmačkejte fazole. Přilijte k nim dvě lžíce olivového oleje z tuňáka a poté přidejte rozdrobené kousky ryby. Zlehka přimíchejte petržel, podle chuti osolte a opepřete.

3

Až bude bageta opečená, pokapejte ji trochou oleje z tuňáka. Na každý plátek chleba položte kolečko rajčete a na něj pak lžíci fazolové směsi; pokud nějaká zbude, uložte ji do lednice, bez problémů vydrží až dva dny.

4

Ozdobte cibulkou, zakápněte trochou oleje (pokud ten z tuňáka už došel, použijte klasický olivový), případně citronovou šťávou a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

02.09.2007 15:03
Recept se nachází v č.7/05, str.10

Apetit magazín