0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené kotlety se smetanovým kedlubnovým zelím

Pečené kotlety se smetanovým kedlubnovým zelím

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5733 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 493 g
Tuky 334 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

jehněčí kotlety 4 ks
cibule 8 ks
menší
česnek 16
sádlo 3 PL
brambory
vařené, k podávání
sůl
pepř
Kedlubnové zelí
4 ks
kedlubny velké
cibule 1 ks
sádlo 3 PL
sůl

Maso osolte a opepřete, okraje nařízněte. Vložte ho do pekáče, přidejte oloupané celé cibule, celé stroužky česneku a sádlo. Nepřikryté zprudka zapečte v troubě předehřáté na 180 °C a pak trochu podlijte vodou. Zakryjte, teplotu stáhněte na 150 °C a pečte asi 40 minut. Maso aspoň jednou obraťte a průběžně přelévejte vypečenou šťávou. Posledních 10 minut pečte odkryté a na 180 °C, aby cibule krásně zezlátly a stroužky česneku byly pěkně naglazované. Pozor, maso se nesmí přesušit!

 
2

Na kedlubnové zelí nakrájejte cibuli nadrobno a na rozpuštěném sádle ji orestujte, aby mírně zesklovatěla. Vsypte k ní nahrubo nastrouhané kedlubny a společně opečte. Pokud je potřeba (kedlubny jsou sušší), přilijte trochu vody. Nerestujte dlouho, kedlubny musí zůstat křupavé. Osolte, opepřete, přilijte smetanu a chvilku (asi 3 minuty) povařte.

 
3

Podávejte s menšími bramborami uvařenými v celku ve slupce (mohou se také opéct).

Autor: marta13

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč