Pečené kotlety se smetanovým kedlubnovým zelím

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Pečené kotlety se smetanovým kedlubnovým zelím

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

jehněčí kotlety 4 ks
cibule 8 ks
menší
česnek 16
sádlo 3 PL
brambory
vařené, k podávání
sůl
pepř
Kedlubnové zelí
4 ks
kedlubny velké
cibule 1 ks
sádlo 3 PL
smetana ke šlehání 400 ml
sůl

Maso osolte a opepřete, okraje nařízněte. Vložte ho do pekáče, přidejte oloupané celé cibule, celé stroužky česneku a sádlo. Nepřikryté zprudka zapečte v troubě předehřáté na 180 °C a pak trochu podlijte vodou. Zakryjte, teplotu stáhněte na 150 °C a pečte asi 40 minut. Maso aspoň jednou obraťte a průběžně přelévejte vypečenou šťávou. Posledních 10 minut pečte odkryté a na 180 °C, aby cibule krásně zezlátly a stroužky česneku byly pěkně naglazované. Pozor, maso se nesmí přesušit!

 
2

Na kedlubnové zelí nakrájejte cibuli nadrobno a na rozpuštěném sádle ji orestujte, aby mírně zesklovatěla. Vsypte k ní nahrubo nastrouhané kedlubny a společně opečte. Pokud je potřeba (kedlubny jsou sušší), přilijte trochu vody. Nerestujte dlouho, kedlubny musí zůstat křupavé. Osolte, opepřete, přilijte smetanu a chvilku (asi 3 minuty) povařte.

 
3

Podávejte s menšími bramborami uvařenými v celku ve slupce (mohou se také opéct).

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit