Zajímavé pohoštění pro hosty, pro slavnostní chvíle nebo když máte chuť na něco netradičního.
Suroviny
česnek
4
stroužky
drcené
citronová kůra
2
PL
jemně nastrouhaná
pistácie
130
g
nasekané
petrželka
1
PL
nasekaná
máta
1
PL
lístky, vrchovatá
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
jehněčí maso
2,4
kg
hřbet, na plátky
olivový olej
80
ml
1Troubu předehřejte na 180 °C. Česnek, citronovou kůru, pistáciové oříšky, petrželku, mátu, sůl a pepř dejte do mísy a důkladně promíchejte.
2 Jehněčí hřbety svažte (každý zvlášť) potravinářským provázkem na úhledné balíčky a potřete je polovinou olivového oleje. Pak masa obalte v pistáciové krustě a potřete zbytkem oleje. Pečte 15–20 minut nebo tak, jak máte rádi. Servírujte s gratinovaným celerem.
Něco navíc: Pistáciové oříšky by do tohoto receptu měly být nesolené. Šedesátigramový balíček nesolených vyloupaných pistácií seženete za 59,90 korun v Tescu od firmy Ensa.