Jehněčí v pistáciovo-citronové krustě

Jehněčí v pistáciovo-citronové krustě

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 765 kcal
Bílkoviny 3 g
Cukr 9 g
Tuky 74 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zajímavé pohoštění pro hosty, pro slavnostní chvíle nebo když máte chuť na něco netradičního.

Suroviny

česnek 4 stroužky
drcené
citronová kůra 2 PL
jemně nastrouhaná z biocitronu
120 g
pistáciové jádro nasekané
petrželka 1 PL
nasekaná
máta 1 PL
lístky, vrchovatá
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
8 ks
jehněčí hřbet 8 x 300 g, na silnější plátky
olivový olej 80 ml

Troubu předehřejte na 180 °C. Česnek, citronovou kůru, pistáciové oříšky, petrželku, mátu, sůl a pepř dejte do mísy a důkladně promíchejte. Jehněčí hřbety svažte (každý zvlášť) potravinářským provázkem na úhledné balíčky a potřete je polovinou olivového oleje. Pak masa obalte v pistáciové krustě a potřete zbytkem oleje. Pečte 15–20 minut nebo tak, jak máte rádi. Servírujte s gratinovaným celerem.

Něco navíc: Pistáciové oříšky by do tohoto receptu měly být nesolené. Šedesátigramový balíček nesolených vyloupaných pistácií seženete za 59,90 korun v Tescu od firmy Ensa.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit