0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí v pistáciovo-citronové krustě

Jehněčí v pistáciovo-citronové krustě

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6354 kcal
Bílkoviny 293 g
Sacharidy 31 g
Tuky 426 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavé pohoštění pro hosty, pro slavnostní chvíle nebo když máte chuť na něco netradičního.

Suroviny

česnek 4 stroužky
drcené
citronová kůra 2 PL
jemně nastrouhaná
pistácie 130 g
nasekané
petrželka 1 PL
nasekaná
máta 1 PL
lístky, vrchovatá
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
jehněčí maso 2.4 kg
hřbet, na plátky
olivový olej 80 ml

1Troubu předehřejte na 180 °C. Česnek, citronovou kůru, pistáciové oříšky, petrželku, mátu, sůl a pepř dejte do mísy a důkladně promíchejte.

2 Jehněčí hřbety svažte (každý zvlášť) potravinářským provázkem na úhledné balíčky a potřete je polovinou olivového oleje. Pak masa obalte v pistáciové krustě a potřete zbytkem oleje. Pečte 15–20 minut nebo tak, jak máte rádi. Servírujte s gratinovaným celerem.

Něco navíc: Pistáciové oříšky by do tohoto receptu měly být nesolené. Šedesátigramový balíček nesolených vyloupaných pistácií seženete za 59,90 korun v Tescu od firmy Ensa.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit