Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí v pistáciovo-citronové krustě

Jehněčí v pistáciovo-citronové krustě

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6354 kcal
Bílkoviny 293 g
Sacharidy 31 g
Tuky 426 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavé pohoštění pro hosty, pro slavnostní chvíle nebo když máte chuť na něco netradičního.

Související recepty

Suroviny

česnek 4 stroužky
drcené
jemně nastrouhaná
pistácie 130 g
nasekané
petrželka 1 PL
nasekaná
máta 1 PL
lístky, vrchovatá
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
hřbet, na plátky
olivový olej 80 ml

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Česnek, citronovou kůru, pistáciové oříšky, petrželku, mátu, sůl a pepř dejte do mísy a důkladně promíchejte.

2

Jehněčí hřbety svažte (každý zvlášť) potravinářským provázkem na úhledné balíčky a potřete je polovinou olivového oleje. Pak masa obalte v pistáciové krustě a potřete zbytkem oleje. Pečte 15–20 minut nebo tak, jak máte rádi. Servírujte s gratinovaným celerem.

Něco navíc: Pistáciové oříšky by do tohoto receptu měly být nesolené. Šedesátigramový balíček nesolených vyloupaných pistácií seženete za 59,90 korun v Tescu od firmy Ensa.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...