Jehněčí v pistáciovo-citronové krustě

Jehněčí v pistáciovo-citronové krustě

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6354 kcal
Bílkoviny 293 g
Sacharidy 31 g
Tuky 426 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavé pohoštění pro hosty, pro slavnostní chvíle nebo když máte chuť na něco netradičního.

Suroviny

česnek 4 stroužky
drcené
citronová kůra 2 PL
jemně nastrouhaná
pistácie 130 g
nasekané
petrželka 1 PL
nasekaná
máta 1 PL
lístky, vrchovatá
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
jehněčí maso 2.4 kg
hřbet, na plátky
olivový olej 80 ml

1Troubu předehřejte na 180 °C. Česnek, citronovou kůru, pistáciové oříšky, petrželku, mátu, sůl a pepř dejte do mísy a důkladně promíchejte.

2 Jehněčí hřbety svažte (každý zvlášť) potravinářským provázkem na úhledné balíčky a potřete je polovinou olivového oleje. Pak masa obalte v pistáciové krustě a potřete zbytkem oleje. Pečte 15–20 minut nebo tak, jak máte rádi. Servírujte s gratinovaným celerem.

Něco navíc: Pistáciové oříšky by do tohoto receptu měly být nesolené. Šedesátigramový balíček nesolených vyloupaných pistácií seženete za 59,90 korun v Tescu od firmy Ensa.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit