Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené kuře s citronem, fazolemi a pórkem
Pečené kuře s citronem, fazolemi a pórkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené kuře s citronem, fazolemi a pórkem

3.8/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4279 kcal
Bílkoviny 253 g
Sacharidy 304 g
Tuky 226 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Taky milujete recepty, kde vám stačí doslova pár surovin? Tohle pečené kuře s citronem, fazolemi a pórkem je přesně takové. Od fantastického letního oběda či večeře vás dělí 10 dobře známých a dostupných surovin a ani ne hodina času. Podávejte s bramborovou kaší, rýží, polentou nebo jen s bagetou.

Související recepty

Suroviny

pórek 2 ks
olivový olej 2 PL
kuřecí stehna horní
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 palice
stroužky oloupané
fazole bílé 1 konzerva
velké bílé fazole, slité a propláchnuté
přepůlené nebo nakrájené na silnější kolečka
vývar kuřecí 500 ml
bylinky
čerstvé (bazalka, petrželka...)

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C a rozehřejte pánev s vyšším okrajem.

2

Pórek překrojte podélně napůl, propláchněte, seřízněte kořínky a zelené zavadlé konce a nakrájejte ho na půlkolečka.

3

Do rozehřáté pánve vhodné do trouby dejte olej a dvě lžíce másla. Kuřecí stehna osolte, opepřete a vložte kůží dolů do pánve. Opékejte dozlatova, 8–9 minut, otočte a opékejte z druhé strany cca 5 minut. Vyjměte a vsypte do pánve pórek a celý česnek. Krátce opékejte, aby pórek začal měknout, vsypte fazole a přilijte cca 400 ml vývaru. Vraťte kuře. Vložte poloviny citronu řezem nahoru a vše vložte do trouby. Pečte 30 minut dozlatova. Vyjměte, vmíchejte zbylé máslo a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Do pánve můžete přihodit bylinky, které vám rostou na zahradě nebo za oknem – tymián, oregano, pažitku či hladkolistou petrželku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...