Taky milujete recepty, kde vám stačí doslova pár surovin? Tohle pečené kuře s citronem, fazolemi a pórkem je přesně takové. Od fantastického letního oběda či večeře vás dělí 10 dobře známých a dostupných surovin a ani ne hodina času. Podávejte s bramborovou kaší, rýží, polentou nebo jen s bagetou.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C a rozehřejte pánev s vyšším okrajem.
Pórek překrojte podélně napůl, propláchněte, seřízněte kořínky a zelené zavadlé konce a nakrájejte ho na půlkolečka.
Do rozehřáté pánve vhodné do trouby dejte olej a dvě lžíce másla. Kuřecí stehna osolte, opepřete a vložte kůží dolů do pánve. Opékejte dozlatova, 8–9 minut, otočte a opékejte z druhé strany cca 5 minut. Vyjměte a vsypte do pánve pórek a celý česnek. Krátce opékejte, aby pórek začal měknout, vsypte fazole a přilijte cca 400 ml vývaru. Vraťte kuře. Vložte poloviny citronu řezem nahoru a vše vložte do trouby. Pečte 30 minut dozlatova. Vyjměte, vmíchejte zbylé máslo a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Do pánve můžete přihodit bylinky, které vám rostou na zahradě nebo za oknem – tymián, oregano, pažitku či hladkolistou petrželku.