Originální trentinské suroviny na recept michelinského šéfkuchaře Petera Brunela si můžete přivézt z dovolené, anebo se receptem inspirujte a vařte z toho, co máte po ruce.
Suroviny
Postup
Několik hodin dopředu očistěte mrkev, nakrájejte na tenká kolečka na mandolíně či ostrým nožem, nasypte do misky, zalijte perlivou či obyčejnou vodou a přidejte 1 g soli. Zakryjte a nechte máčet v chladničce, aby se mrkev zvlnila a zkřupavěla. Pak ji slijte, osušte čistou utěrkou a ochuťte solí a olivovým olejem.
Do rendlíku dejte vařit 500 ml vody na těstoviny. V hlubší pánvičce přiveďte k varu třešňová rajčátka z konzervy, přidejte papričky a vařte 10 minut. Pak rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
Mezitím vroucí vodu na těstoviny osolte 2 g soli. Vsypte těstoviny a uvařte je al dente podle návodu na obalu. Sceďte je a vraťte do rendlíku. Přidejte trochu olivového oleje a rozmixovaná rajčátka s papričkou. Opatrně promíchejte, přesuňte na talíř, přidejte nočky vytvarované z olivové pasty s grappou, marinovanou mrkev a plátky žampionů. Doplňte sýrem podle chuti.