0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Penne all’arrabbiata po trentinsku

Penne all’arrabbiata po trentinsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Penne all’arrabbiata po trentinsku

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 546 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 90 g
Tuky 9 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální trentinské suroviny na recept michelinského šéfkuchaře Petera Brunela si můžete přivézt z dovolené, anebo se receptem inspirujte a vařte z toho, co máte po ruce.

Suroviny

mrkev 1 ks
voda minerální perlivá 300 ml
sůl
olivový olej extra panenský
použili jsme ten od Gardského jezera (Agraria)
konzervovaná rajčata loupaná 100 g
třešňová (Val di Gresta)
chilli paprička 2 ks
nakládané trentinské pálivé papričky („mostarda bastarda“)
penne 70 g
špaldové (Felicetti)
olivová pasta 5 g
s grappou
žampiony 2 ks
na tenké plátky
parmazán
ještě lépe tvrdý sýr Trentingrana, čerstvě nastrouhaný

Postup

1

Několik hodin dopředu očistěte mrkev, nakrájejte na tenká kolečka na mandolíně či ostrým nožem, nasypte do misky, zalijte perlivou či obyčejnou vodou a přidejte 1 g soli. Zakryjte a nechte máčet v chladničce, aby se mrkev zvlnila a zkřupavěla. Pak ji slijte, osušte čistou utěrkou a ochuťte solí a olivovým olejem.

2

Do rendlíku dejte vařit 500 ml vody na těstoviny. V hlubší pánvičce přiveďte k varu třešňová rajčátka z konzervy, přidejte papričky a vařte 10 minut. Pak rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

3

Mezitím vroucí vodu na těstoviny osolte 2 g soli. Vsypte těstoviny a uvařte je al dente podle návodu na obalu. Sceďte je a vraťte do rendlíku. Přidejte trochu olivového oleje a rozmixovaná rajčátka s papričkou. Opatrně promíchejte, přesuňte na talíř, přidejte nočky vytvarované z olivové pasty s grappou, marinovanou mrkev a plátky žampionů. Doplňte sýrem podle chuti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....

Obchod Apetit