Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Penne all’arrabbiata po trentinsku

Penne all’arrabbiata po trentinsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Penne all’arrabbiata po trentinsku

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 546 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 90 g
Tuky 9 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální trentinské suroviny na recept michelinského šéfkuchaře Petera Brunela si můžete přivézt z dovolené, anebo se receptem inspirujte a vařte z toho, co máte po ruce.

Suroviny

mrkev 1 ks
voda minerální perlivá 300 ml
sůl
olivový olej extra panenský
použili jsme ten od Gardského jezera (Agraria)
třešňová (Val di Gresta)
nakládané trentinské pálivé papričky („mostarda bastarda“)
penne 70 g
špaldové (Felicetti)
olivová pasta 5 g
s grappou
na tenké plátky
ještě lépe tvrdý sýr Trentingrana, čerstvě nastrouhaný

Postup

1

Několik hodin dopředu očistěte mrkev, nakrájejte na tenká kolečka na mandolíně či ostrým nožem, nasypte do misky, zalijte perlivou či obyčejnou vodou a přidejte 1 g soli. Zakryjte a nechte máčet v chladničce, aby se mrkev zvlnila a zkřupavěla. Pak ji slijte, osušte čistou utěrkou a ochuťte solí a olivovým olejem.

2

Do rendlíku dejte vařit 500 ml vody na těstoviny. V hlubší pánvičce přiveďte k varu třešňová rajčátka z konzervy, přidejte papričky a vařte 10 minut. Pak rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

3

Mezitím vroucí vodu na těstoviny osolte 2 g soli. Vsypte těstoviny a uvařte je al dente podle návodu na obalu. Sceďte je a vraťte do rendlíku. Přidejte trochu olivového oleje a rozmixovaná rajčátka s papričkou. Opatrně promíchejte, přesuňte na talíř, přidejte nočky vytvarované z olivové pasty s grappou, marinovanou mrkev a plátky žampionů. Doplňte sýrem podle chuti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč