Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Penne all’arrabbiata po trentinsku
Penne all’arrabbiata po trentinsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Penne all’arrabbiata po trentinsku

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 546 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 90 g
Tuky 9 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální trentinské suroviny na recept michelinského šéfkuchaře Petera Brunela si můžete přivézt z dovolené, anebo se receptem inspirujte a vařte z toho, co máte po ruce.

Suroviny

mrkev 1 ks
voda minerální perlivá 300 ml
sůl
olivový olej extra panenský
použili jsme ten od Gardského jezera (Agraria)
třešňová (Val di Gresta)
nakládané trentinské pálivé papričky („mostarda bastarda“)
penne 70 g
špaldové (Felicetti)
olivová pasta 5 g
s grappou
na tenké plátky
ještě lépe tvrdý sýr Trentingrana, čerstvě nastrouhaný

Postup

1

Několik hodin dopředu očistěte mrkev, nakrájejte na tenká kolečka na mandolíně či ostrým nožem, nasypte do misky, zalijte perlivou či obyčejnou vodou a přidejte 1 g soli. Zakryjte a nechte máčet v chladničce, aby se mrkev zvlnila a zkřupavěla. Pak ji slijte, osušte čistou utěrkou a ochuťte solí a olivovým olejem.

2

Do rendlíku dejte vařit 500 ml vody na těstoviny. V hlubší pánvičce přiveďte k varu třešňová rajčátka z konzervy, přidejte papričky a vařte 10 minut. Pak rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

3

Mezitím vroucí vodu na těstoviny osolte 2 g soli. Vsypte těstoviny a uvařte je al dente podle návodu na obalu. Sceďte je a vraťte do rendlíku. Přidejte trochu olivového oleje a rozmixovaná rajčátka s papričkou. Opatrně promíchejte, přesuňte na talíř, přidejte nočky vytvarované z olivové pasty s grappou, marinovanou mrkev a plátky žampionů. Doplňte sýrem podle chuti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín