Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Penne s mandlovým pestem a rajčátky

Penne s mandlovým pestem a rajčátky

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2905 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 446 g
Tuky 75 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny s pestem je snad ten nejjednodušší oběd či večeře. Obojí máte hotové v cuku letu a na přípravu potřebujete jen pár ingrediencí.

Suroviny

masitá, rozčtvrcená
česnek 1 stroužek
nastrouhaný
bazalka 1 hrst
+ na ozdobu
máta 1 hrst
+ na ozdobu
olivový olej 3 PL
nebo víc podle potřeby
sůl
pepř
čerstvě mletý
penne 4 porce
lze nahradit jinými krátkými těstovinami, podle návodu na obalu al dente
rajčata cherry 1 hrst
přepůlená

Postup

1

Mandle zvolna opečte na pánvi dozlatova. Nechte zchladnout a dejte je do robotu. Přidejte rajčata, česnek, pecorino a bylinky a krátce promixujte, potom přidávejte postupně olej a mixujte dohladka, ale klidně nechte pesto hrubší, pokud to tak máte rádi. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

2

Uvařené penne promíchejte s pestem a rozpůlenými třešňovými rajčátky, ozdobte bazalkou a mátou a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...