Těstoviny s pestem je snad ten nejjednodušší oběd či večeře. Obojí máte hotové v cuku letu a na přípravu potřebujete jen pár ingrediencí.
Suroviny
mandle loupané
40
g
rajče
2
ks
masitá, rozčtvrcená
česnek
1
stroužek
sýr pecorino
40
g
nastrouhaný
bazalka
1
hrst
+ na ozdobu
máta
1
hrst
+ na ozdobu
olivový olej
3
PL
nebo víc podle potřeby
z 1 citronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
penne
4
porce
lze nahradit jinými krátkými těstovinami, podle návodu na obalu al dente
rajčata cherry
1
hrst
přepůlená
1 Mandle zvolna opečte na pánvi dozlatova. Nechte zchladnout a dejte je do robotu. Přidejte rajčata, česnek, pecorino a bylinky a krátce promixujte, potom přidávejte postupně olej a mixujte dohladka, ale klidně nechte pesto hrubší, pokud to tak máte rádi. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
2Uvařené penne promíchejte s pestem a rozpůlenými třešňovými rajčátky, ozdobte bazalkou a mátou a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Italská večeře o 4 (a více) chodech: (7 receptů)