Penne s mandlovým pestem a rajčátky

Penne s mandlovým pestem a rajčátky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2920 kcal
Bílkoviny 86 g
Cukr 450 g
Tuky 74 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny s pestem je snad ten nejjednodušší oběd či večeře. Obojí máte hotové v cuku letu a na přípravu potřebujete jen pár ingrediencí.

Suroviny

mandle 40 g
loupané
rajčata 2 ks
masitá, rozčtvrcená
česnek 1 stroužek
sýr pecorino 40 g
nastrouhaný
bazalka hrst
+ na ozdobu
máta hrst
+ na ozdobu
olivový olej 3 PL
nebo víc podle potřeby
citron 1 ks
šťáva
sůl
pepř
čerstvě mletý
penne 4 porce
lze nahradit jinými krátkými těstovinami, podle návodu na obalu al dente
hrst
třešňová rajčátka přepůlená

1 Mandle zvolna opečte na pánvi dozlatova. Nechte zchladnout a dejte je do robotu. Přidejte rajčata, česnek, pecorino a bylinky a krátce promixujte, potom přidávejte postupně olej a mixujte dohladka, ale klidně nechte pesto hrubší, pokud to tak máte rádi. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Uvařené penne promíchejte s pestem a rozpůlenými třešňovými rajčátky, ozdobte bazalkou a mátou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...

Obchod Apetit