Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Penne alla puttanesca + krevety

Těstoviny puttanesca (v překladu ‚podle lehké holky‘) se tradičně dělají se sardelkami. My jsme je kvůli vegetariánské verzi nejprve vynechali, ale pak jsme je do té ‚masové‘ přidali a ještě doplnili hrstí krevet. Kdo by odolal?

Vydání: 2015/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1 vegetariána a 3 milovníky masa celkem 4 porce)
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny

Ingredience

    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 velké stroužky česneku, rozmáčknuté plochou stranou nože a oloupané
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 lžička strouhané kůry z biopomeranče
    • 1/2 lžičky sušeného oregana
    • 1/4 lžičky sušených drcených chilli papriček
    • 125 ml suchého bílého vína
    • 2 x 400 g konzerva loupaných rajčat, nasekaných nahrubo, šťáva scezená zvlášť
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 1/3 hrnku vypeckovaných oliv kalamata, propláchnutých a pokrájených nahrubo
    • 2 lžíce kaparů
    • mořská sůl
    • 400 g penne nebo jiných krátkých těstovin
    • 200 g krevet, oloupaných (ocásky můžete ponechat)
    • 4 sardelové řezy, nasekané
    • 1/2 hrnku strouhaného sýra pecorino romano (lze nahradit jemnějším parmazánem)
    • 1/3 hrnku nasekané hladkolisté petrželky

Příprava jídla

SPOLEČNÝ ZÁKLAD

1 Na středním plameni ve velké pánvi na oleji opékejte česnek 2–3 minuty dozlatova. Přidejte cibuli, pomerančovou kůru, oregano a chilli a míchejte dalších 5 minut, až cibule změkne. Přilijte víno a vařte 2 minuty, až se téměř vstřebá. Přidejte rajčata, šťávu z nich, cukr, olivy a kapary. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte bublat 20 minut do zhoustnutí. 

2 Mezitím dejte vařit těstoviny do vroucí osolené vody.

VEGETARIÁNSKÁ VERZE

3a Čtvrtinu uvařených a scezených těstovin promíchejte se čtvrtinou omáčky, případně dosolte. Posypte částí petrželky a sýra.

MASOVÁ VERZE

3b Do pánve ke zbylé omáčce přidejte sardelky a krevety. Na středním plameni vařte 3–4 minut, až budou krevety hotové. Osolte podle chuti a promíchejte se zbylými uvařenými a scezenými těstovinami. Posypte zbylou petrželkou a sýrem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Wok s brokolicí a omáčkou z černých fazolí + hovězí steak

Fazolová polévka s kadeřávkem + italské klobásky

Kořeněný dhal z červené čočky + jehněčí maso

Thajské červené kari + kuře

REKLAMA

Přidat komentář