0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Penne alla puttanesca + krevety

Penne alla puttanesca + krevety

4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 vegetariána a 3 milovníky masa celkem 4 porce)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1845 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 72 g
Tuky 82 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny puttanesca (v překladu ‚podle lehké holky‘) se tradičně dělají se sardelkami. My jsme je kvůli vegetariánské verzi nejprve vynechali, ale pak jsme je do té ‚masové‘ přidali a ještě doplnili hrstí krevet. Kdo by odolal?

Suroviny

olivový olej extra panenský 2 PL
česnek 2 stroužky
rozmáčknutý plochou stranou nože a oloupané
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
1 ČL
strouhaná kůra z pomeranče
oregano 1 ČL
chilli paprička 1 ČL
sušená, drcená
víno bílé 125 ml
rajče 800 g
konzervovaná loupaná, nasekaná nahrubo, šťáva zvlášť scezená
krupicový cukr 1 ČL
1 hrnku
olivy kalamata vypeckované, propláchnuté, pokrájené nahrubo
kapary 2 PL
sůl mořská
400 g
penne nebo jiné krátké těstoviny
krevety 200 g
oloupané
ančovičky (konzerva) 4 ks
nasekané
sýr pecorino 1 hrnku
strouhaný
petrželka 1 hrnku
nasekaná

SPOLEČNÝ ZÁKLAD

1 Na středním plameni ve velké pánvi na oleji opékejte česnek 2–3 minuty dozlatova. Přidejte cibuli, pomerančovou kůru, oregano a chilli a míchejte dalších 5 minut, až cibule změkne. Přilijte víno a vařte 2 minuty, až se téměř vstřebá. Přidejte rajčata, šťávu z nich, cukr, olivy a kapary. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte bublat 20 minut do zhoustnutí. 

2 Mezitím dejte vařit těstoviny do vroucí osolené vody.

VEGETARIÁNSKÁ VERZE

3a Čtvrtinu uvařených a scezených těstovin promíchejte se čtvrtinou omáčky, případně dosolte. Posypte částí petrželky a sýra.

MASOVÁ VERZE

3b Do pánve ke zbylé omáčce přidejte sardelky a krevety. Na středním plameni vařte 3–4 minut, až budou krevety hotové. Osolte podle chuti a promíchejte se zbylými uvařenými a scezenými těstovinami. Posypte zbylou petrželkou a sýrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč