0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Penne all’amatriciana

Penne all’amatriciana

4.4 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3254 kcal
Bílkoviny 197 g
Sacharidy 325 g
Tuky 105 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka amatriciana (čtěte amatričiana) patří mezi absolutní italské klasiky a je důkazem, že italská kuchyně si vystačí jen s pár ingrediencemi, v tomto případě potřebujete jen slaninu, rajčata a sýr.

Suroviny

penne 400 g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami
sůl
slanina 300 g
nejlépe pancetta či quanciale, na kostičky
olivový olej 2 PL
víno bílé 200 ml
suché
konzervovaná rajčata drcená 800 g
2 konzervy
parmazán 150 g
na hoblinky nebo nastrouhaný, lze nahradit pecorinem

Postup

1

Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu al dente (na skus).

2

Slijte je a uchovejte si 1/2 hrnku vody z vaření.

3

Slaninu opečte na oleji, podlijte vínem, to nechte krátce odpařit, přidejte rajčata a zhruba 10 minut vařte.

4

Vmíchejte slité těstoviny, trochu sýra a vodu z těstovin.

5

Podávejte sypané parmazánem nebo pecorinem.

Související články

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?
  • Kvízy

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?

Italská kuchyně je rozmanitá. Každý z dvaceti italských regionů se vyznačuje osobitými chutěmi, recepty, produkty a ingrediencemi. Mezi evergreeny patří lasagne, pizza, boloňské ragú a krémové rizoto. Receptů však existují tisíce. Zkuste si...
AD
6 důvodů, proč jsou italské těstoviny zdravé
  • Zajímavosti

6 důvodů, proč jsou italské těstoviny zdravé

1.     Těstoviny jsou jednoduchým jídlem Těstoviny jsou jednoduchou poživatinou vyrobenou z tvrdé pšenice – semoliny – a vody. Semolina pochází z vnitřku pšeničného zrna a je jedinou surovinou na jejich výrobu. Kvalita...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit