Omáčka amatriciana (čtěte amatričiana) patří mezi absolutní italské klasiky a je důkazem, že italská kuchyně si vystačí jen s pár ingrediencemi, v tomto případě potřebujete jen slaninu, rajčata a sýr.
Postup
1
Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu al dente (na skus).
2
Slijte je a uchovejte si 1/2 hrnku vody z vaření.
3
Slaninu opečte na oleji, podlijte vínem, to nechte krátce odpařit, přidejte rajčata a zhruba 10 minut vařte.
4
Vmíchejte slité těstoviny, trochu sýra a vodu z těstovin.
5
Podávejte sypané parmazánem nebo pecorinem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Těstoviny z italského venkova: Připravte si rychlé a syté pokrmy, které vám neudělají průvan v peněžence(21 receptů)
- Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den(24 receptů)
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů)
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů)