Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Penne all’amatriciana

Penne all’amatriciana

4.2/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3222 kcal
Bílkoviny 197 g
Sacharidy 322 g
Tuky 105 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka amatriciana (čtěte amatričiana) patří mezi absolutní italské klasiky a je důkazem, že italská kuchyně si vystačí jen s pár ingrediencemi, v tomto případě potřebujete jen slaninu, rajčata a sýr.

Suroviny

penne 400 g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami
sůl
slanina 300 g
nejlépe pancetta či quanciale, na kostičky
olivový olej 2 PL
suché
na hoblinky nebo nastrouhaný, lze nahradit pecorinem

Postup

1

Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu al dente (na skus).

2

Slijte je a uchovejte si 1/2 hrnku vody z vaření.

3

Slaninu opečte na oleji, podlijte vínem, to nechte krátce odpařit, přidejte rajčata a zhruba 10 minut vařte.

4

Vmíchejte slité těstoviny, trochu sýra a vodu z těstovin.

5

Podávejte sypané parmazánem nebo pecorinem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč