Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Penne all’amatriciana
Penne all’amatriciana
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Penne all’amatriciana

4.3/5 Počet hodnocení: 26
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3996 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 331 g
Tuky 210 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka amatriciana (čtěte amatričiana) patří mezi absolutní italské klasiky a je důkazem, že italská kuchyně si vystačí jen s pár ingrediencemi, v tomto případě potřebujete jen slaninu, rajčata a sýr. Penne s rajčaty a slaninou vás zachrání v případě, že hledáte recept na rychlé a zároveň naprosto fantastické jídlo.

Suroviny

penne 400 g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami
sůl
či quanciale, na kostičky
olivový olej 2 PL
suché
na hoblinky nebo nastrouhaný, lze nahradit pecorinem

Postup

1

Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu al dente (na skus).

2

Slijte je a uchovejte si 1/2 hrnku vody z vaření.

3

Slaninu opečte na oleji, podlijte vínem, to nechte krátce odpařit, přidejte rajčata a zhruba 10 minut vařte.

4

Vmíchejte slité těstoviny, trochu sýra a vodu z těstovin.

5

Podávejte sypané parmazánem nebo pecorinem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín