Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Penne s uzeným a křenovou omáčkou

Křenová omáčka s knedlíkem je totální česká klasika – vyzkoušeli jsme ji pro změnu naservírovat k těstovinám a celé jídlo rozveselili hráškem.

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ vaření masa
PT20M
Vaření 0:20
Omáčka

Ingredience

    • 400 g libové uzené krkovice
    • 100 g másla + na případné opečení masa
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1–2 lžíce hladké mouky
    • 300 ml hovězího nebo uzeného vývaru (viz Něco navíc)
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g najemno nastrouhaného křenu nebo podle chuti
    • 120 g mraženého hrášku
    • 400 g penne či jiných krátkých těstovin nebo kupovaných gnocchi

Příprava jídla

1 Uzené maso uvařte doměkka, vývar lze později použít na omáčku, viz Něco navíc.

2 Na 80 g másla opečte cibuli dosklovita. Zasypte moukou, osmahněte a zalijte vývarem. Povařte asi 15–20 minut, potom, pokud chcete, můžete rozmixovat, aby měla omáčka hladkou konzistenci. Vlijte smetanu, nechte mírně provařit, odstavte, ochuťte solí a pepřem, přidejte čerstvě nastrouhaný křen podle chuti. Chcete-li mít omáčku řidší, rozřeďte ji ještě vývarem.

3 Na zbytku másla prohřejte hrášek. Těstoviny či noky uvařte ve slané vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente, a promíchejte je s částí omáčky a hráškem. Maso nakrájejte na tenké plátky a opečte je na másle. Na talíře rozdělte těstoviny/noky s omáčkou a hráškem, přidejte uzené a případně ještě přelijte trochou omáčky.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete posílit uzenou chuť, použijte na omáčku uzený vývar. V tom případě maso vložte do studené vody, uveďte do varu, po 5 minutách slijte a dejte znovu do čisté vody. Přiveďte k varu a vařte doměkka.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Barevná krémová bramborová polévka

Kuřecí řízky v burákové strouhance s pažitkovými bramborami

Medailonky z panenky se svítkovými nudlemi a salátkem

‚Česká čína‘ s krůtím masem

Přidat komentář