Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1108 kcal
Bílkoviny 36 g
Cukr 217 g
Tuky 14 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaši berte jako základ pro další kouzlení – můžete do ní vmíchat med a ovoce, javorový sirup, oříšky, tmavou čokoládu... Fantazii se meze nekladou! 

Suroviny

rýže hnědá 0.5 hrnek
quinoa 0.5 hrnek
amarant 0.25 hrnek
jáhly 0.25 hrnek
0.25 hrnek
ovesné otruby
sůl mořská 1 špetka
Na dokončení
med
podle chuti
ovoce
podle chuti a sezony

1 Rýži, quinou, amarant, jáhly a otruby vsypte do hrnce a zalijte 1,5 litrem vody. Osolte, přiveďte k varu, ztlumte plamen, částečně přiklopte a za občasného míchání vařte, dokud vše nezměkne a voda se neodvaří, trvá to přibližně 30–45 minut.

2 Pak rozdělte kaši do misek a vmíchejte med a ovoce. 

Tip redakce:

Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, měla by zasytit a být zdravá a teplá. Kaše je proto ideální volba. Zkombinovali jsme do ní suroviny, které jsou skvělým zdrojem proteinů, minerálů, vitaminů a vlákniny. Tělu tak po ránu dodají nezbytné živiny. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit