Kaši berte jako základ pro další kouzlení – můžete do ní vmíchat med a ovoce, javorový sirup, oříšky, tmavou čokoládu... Fantazii se meze nekladou!
Postup
Rýži, quinou, amarant, jáhly a otruby vsypte do hrnce a zalijte 1,5 litrem vody. Osolte, přiveďte k varu, ztlumte plamen, částečně přiklopte a za občasného míchání vařte, dokud vše nezměkne a voda se neodvaří, trvá to přibližně 30–45 minut.
Pak rozdělte kaši do misek a vmíchejte med a ovoce.
Tip redakce:
Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, měla by zasytit a být zdravá a teplá. Kaše je proto ideální volba. Zkombinovali jsme do ní suroviny, které jsou skvělým zdrojem proteinů, minerálů, vitaminů a vlákniny. Tělu tak po ránu dodají nezbytné živiny.