Avokádovo-jahodové smoothie

Avokádovo-jahodové smoothie

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 538 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 50 g
Tuky 27 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá snídaně pro všechny, kdo jsou už ráno ve skluzu. Suroviny stačí jen rozmixovat, vlít do lahve a můžete běžet... 

Související recepty

Suroviny

avokádo 0.5 ks
vydlabaná dužina
jahody 200 g
možno i mražené
jogurt 4 PL
nízkotučný
mléko 250 ml
např. mandlové
lněná semínka 1 PL
ovesné vločky 2 PL
limetová šťáva
podle chuti
med
na dochucení, možno nahradit javorovým sirupem (nemusí být)

1 Avokádo, jahody, jogurt, mléko, semínka a vločky dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Dochuťte limetovou šťávou a doslaďte medem nebo javorovým sirupem, chcete-li.

NĚCO NAVÍC

Pokud se do smoothie chystáte přidat mražené ovoce, nechte je nejdříve (přes noc) povolit, aby nápoj nebyl příliš ledový. 

Tip redakce

Smoothie je nejlepší způsob, jak do pár doušků vtěsnat všechno, co tělu (nejen po ránu) prospěje. A můžete ho upíjet celé dopoledne! Do smoothie jsme přidali avokádo – je kvalitním zdrojem vitaminů, minerálů, zdravých tuků, vlákniny... 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit