Recepty s květovou špičkou (hovězí)
Květová špička je oblíbený výsek hovězího masa, který pochází z části zvířete nacházející se mezi plecí a kližkou. Květová špička je jemná, šťavnatá a s vynikajicí chutí. Má ideální poměr mramorování a čisté svaloviny. Díky tomu se perfektně hodí pro různé způsoby přípravy, od grilování po dušení. Květová špička se ideálne hodí také k marinování.
...
- V tradiční české kuchyni se květová špička často používá pro přípravu hovězího vývaru, kterému dokáže dát mu hlubokou, masitou chuť.
- Je také oblíbená ve levnější alternativa pro přípravu „nepravé svíčkové“ na smetaně.
- Když si vybíráte květovou špičku, hledejte maso s jasným, červeným odstínem a s jemným mramorováním.
- Mramorování znamená, že maso obsahuje proužky tuku, což přidává šťavnatost a chut’ při vaření.
Celý popis