Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní čínské kuře
Pikantní čínské kuře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní čínské kuře

3.4/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2067 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 119 g
Tuky 83 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Varianta na ‚kuře generála Tso‘ – populární jídlo z americko-čínské kuchyně.

Suroviny

škrob 25 g
kukuřičný + 2 lžíce navíc
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 85 g
+ 1 lžíce navíc
sójová omáčka 4 PL
česnek 1 stroužek
nasekaný najemno
rýžový ocet 3 PL
sriracha 1 PL
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný
lze použít i stehenní řízky, nakrájené na kostky
rostlinný olej 5 PL
chilli sušené ¼ ČL
sušené vločky
nakrájená najemno
rýže dušená
jasmínová
jarní cibulka
k podávání
mikrobylinky k podávání

Postup

1

V míse promíchejte škrob, půl lžičky soli a půl lžičky pepře.

2

V další míse smíchejte med, sójovou omáčku, česnek, rýžový ocet, srirachu, rajčatový protlak a zázvor se 3 lžícemi vody. Kuře zlehka obalte ve škrobu.

3

Ve velké pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a na prudším plameni na něm opékejte polovinu z masa tak, aby vevnitř bylo hotové a na povrchu mělo křupavou kůrčičku. Trvá to asi 5–7 minut. První dávku kuřete přesuňte na talíř a odložte stranou.

4

Rozehřejte zbývající olej na vysokou teplotu a opečte na něm zbývající kuře, pak přisypte chilli vločky a nakrájenou šalotku. Vlijte medovo-sójovou omáčku a do pánve vraťte i první dávku kuřecího masa.

5

Promíchejte, aby se všechny kousky masa obalily omáčkou a byly lesklé. Opékejte další 2 minuty, dokud se omáčka trochu nezredukuje. Servírujte s rýží, posypané jarní cibulkou a mikrobylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín