Pikantní čínské kuře

Pikantní čínské kuře

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2072 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 119 g
Tuky 84 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Varianta na ‚kuře generála Tso‘ – populární jídlo z americko-čínské kuchyně.

Suroviny

škrob 25 g
a 2 lžíce navíc
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 85 g
a 1 lžíce navíc
sójová omáčka 4 PL
česnek 1 stroužek
ocet 3 PL
rýžový
1 PL
omáčka sriracha
rajčatový protlak 1 PL
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný
kuřecí prsa 800 g
lze použít i stehenní řízky, nakrájené na kostky
rostlinný olej 5 PL
neutrální
chilli sušené 1 ČL
sušené vločky
šalotka 1 ks
nakrájená najemno
rýže
vařená nebo dušená, jasmínová
jarní cibulka
k podávání

1 V míse promíchejte škrob, půl lžičky soli a půl lžičky pepře.

2 V další míse smíchejte med, sójovou omáčku, česnek, rýžový ocet, srirachu, rajčatový protlak a zázvor se 3 lžícemi vody. Kuře zlehka obalte ve škrobu.

3 Ve velké pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a na prudším plameni na něm opékejte polovinu z masa tak, aby vevnitř bylo hotové a na povrchu mělo křupavou kůrčičku. Trvá to asi 5–7 minut. První dávku kuřete přesuňte na talíř a odložte stranou.

4 Rozehřejte zbývající olej na vysokou teplotu a opečte na něm zbývající kuře, pak přisypte chilli vločky a nakrájenou šalotku. Vlijte medovo-sójovou omáčku a do pánve vraťte i první dávku kuřecího masa.

5 Promíchejte, aby se všechny kousky masa obalily omáčkou a byly lesklé. Opékejte další 2 minuty, dokud se omáčka trochu nezredukuje. Servírujte s rýží, posypané jarní cibulkou a mikrobylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit