0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní čínské kuře

Pikantní čínské kuře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní čínské kuře

3.4/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2067 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 119 g
Tuky 83 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Varianta na ‚kuře generála Tso‘ – populární jídlo z americko-čínské kuchyně.

Suroviny

škrob 25 g
kukuřičný + 2 lžíce navíc
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 85 g
+ 1 lžíce navíc
sójová omáčka 4 PL
česnek 1 stroužek
nasekaný najemno
rýžový ocet 3 PL
sriracha 1 PL
rajčatový protlak 1 PL
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný
lze použít i stehenní řízky, nakrájené na kostky
rostlinný olej 5 PL
chilli sušené ¼ ČL
sušené vločky
šalotka 1 ks
nakrájená najemno
rýže dušená
jasmínová
jarní cibulka
k podávání
mikrobylinky k podávání

1 V míse promíchejte škrob, půl lžičky soli a půl lžičky pepře.

2 V další míse smíchejte med, sójovou omáčku, česnek, rýžový ocet, srirachu, rajčatový protlak a zázvor se 3 lžícemi vody. Kuře zlehka obalte ve škrobu.

3 Ve velké pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a na prudším plameni na něm opékejte polovinu z masa tak, aby vevnitř bylo hotové a na povrchu mělo křupavou kůrčičku. Trvá to asi 5–7 minut. První dávku kuřete přesuňte na talíř a odložte stranou.

4 Rozehřejte zbývající olej na vysokou teplotu a opečte na něm zbývající kuře, pak přisypte chilli vločky a nakrájenou šalotku. Vlijte medovo-sójovou omáčku a do pánve vraťte i první dávku kuřecího masa.

5 Promíchejte, aby se všechny kousky masa obalily omáčkou a byly lesklé. Opékejte další 2 minuty, dokud se omáčka trochu nezredukuje. Servírujte s rýží, posypané jarní cibulkou a mikrobylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč