0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s modrým sýrem, šalvějí a ořechy

Těstoviny s modrým sýrem, šalvějí a ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s modrým sýrem, šalvějí a ořechy

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2246 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 173 g
Tuky 123 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře téměř bez práce!

Suroviny

těstoviny 280 g
krátké (mini penne, tortiglioni, macaroni)
sůl
pepř
čerstvě mletý
mléko 500 ml
plnotučné
sýr s modrou plísní 150 g
např. gorgonzola, rozdrobená
parmazán 40 g
nastrouhaný najemno
strouhanka panko
na posypání
pekanové ořechy 30 g
lze použít i vlašské, nasekané nahrubo
máslo 1 PL
šalvěj 0.5 svazku

1 Předehřejte troubu na 220°C. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě na skus a pak slijte.

2 Ve větším hrnci na vyšším plameni rozehřejte mléko, přidejte modrý sýr, sůl, pepř a polovinu parmazánu, vsypte uvařené těstoviny a chvíli zahřívejte, aby se směs dokonale prohřála; občas zamíchejte.

3 Směs rozdělte do zapékacích mističek o celkovém objemu 500 ml. Každou porci posypte strouhankou a ořechy a pečte 10 minut dozlatova. Pak posypte zbylým parmazánem
a dejte zpět do trouby na cca 2 minuty.

4 Na pánvi rozehřejte máslo a krátce opečte snítky šalvěje dokřupava. Ozdobte šalvějí zapečené těstoviny a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit