Těstoviny s modrým sýrem, šalvějí a ořechy

Těstoviny s modrým sýrem, šalvějí a ořechy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2293 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 183 g
Tuky 125 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře téměř bez práce!

Související recepty

Suroviny

těstoviny 280 g
krátké (mini penne, tortiglioni, macaroniú
sůl
pepř
čerstvě mletý
mléko 500 ml
plnotučné
sýr s modrou plísní 150 g
např. gorgonzola, rozdrobená
parmazán 40 g
nastrouhaný najemno
strouhanka
panko, na posypání
pekanové ořechy 30 g
lze použít i vlašské, nasekané nahrubo
máslo 1 PL
šalvěj 1 hrst

1 Předehřejte troubu na 220°C. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě na skus a pak slijte.

2 Ve větším hrnci na vyšším plameni rozehřejte mléko, přidejte modrý sýr, sůl, pepř a polovinu parmazánu, vsypte uvařené těstoviny a chvíli zahřívejte, aby se směs dokonale prohřála; občas zamíchejte.

3 Směs rozdělte do zapékacích mističek o celkovém objemu 500 ml. Každou porci posypte strouhankou a ořechy a pečte 10 minut dozlatova. Pak posypte zbylým parmazánem
a dejte zpět do trouby na cca 2 minuty.

4 Na pánvi rozehřejte máslo a krátce opečte snítky šalvěje dokřupava. Ozdobte šalvějí zapečené těstoviny a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit