0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s modrým sýrem, šalvějí a ořechy

Těstoviny s modrým sýrem, šalvějí a ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s modrým sýrem, šalvějí a ořechy

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2246 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 173 g
Tuky 123 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře téměř bez práce!

Suroviny

těstoviny 280 g
krátké (mini penne, tortiglioni, macaroni)
sůl
pepř
čerstvě mletý
mléko 500 ml
plnotučné
sýr s modrou plísní 150 g
např. gorgonzola, rozdrobená
parmazán 40 g
nastrouhaný najemno
strouhanka panko
na posypání
pekanové ořechy 30 g
lze použít i vlašské, nasekané nahrubo
máslo 1 PL
šalvěj ½ svazku

1 Předehřejte troubu na 220°C. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě na skus a pak slijte.

2 Ve větším hrnci na vyšším plameni rozehřejte mléko, přidejte modrý sýr, sůl, pepř a polovinu parmazánu, vsypte uvařené těstoviny a chvíli zahřívejte, aby se směs dokonale prohřála; občas zamíchejte.

3 Směs rozdělte do zapékacích mističek o celkovém objemu 500 ml. Každou porci posypte strouhankou a ořechy a pečte 10 minut dozlatova. Pak posypte zbylým parmazánem
a dejte zpět do trouby na cca 2 minuty.

4 Na pánvi rozehřejte máslo a krátce opečte snítky šalvěje dokřupava. Ozdobte šalvějí zapečené těstoviny a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč