Treska s pestem a česnekovými bramborami

Treska s pestem a česnekovými bramborami

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2037 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 245 g
Tuky 69 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná ryba v křupavém kabátku vám určitě zachutná!

Suroviny

brambory 1 kg
oloupané a nakrájené na kostky o 2cm
olivový olej 2 PL
rozmarýn 2 snítky
čerstvé lístky, odrhnuté, nahrubo nakrájené
česnek 3 stroužek
nasekaný najemno
Na rybu
bazalkové pesto 75 g
nejlépe domácí
chleba bílý 50 g
drobečky z něj
strouhanka 50 g
panko
citron 1 ks
najemno nastrouhaná kůra, klínky citronu k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
treska 4 ks
s kůží, 1ks cca 250g, bez kostí

1 Troubu předehřejte na 200°C. Brambory nasypte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a pečte v rozehřáté troubě 20 minut.

2 Mezitím smíchejte pesto, drobečky pečiva, strouhanku panko a citronovou kůru, osolte a opepřete. Do malého pekáčku vložte kůží dolů porce tresky a na každou z nich navršte čtvrtinu připravené zelené směsi.

3 Brambory po 20 minutách vyndejte z trouby a teplotu snižte na 180°C. Brambory posypte nasekaným rozmarýnem, osolte a opepřete. Pekáček pak dejte zpět do trouby na střední mřížku, na spodní umístěte pekáček s treskou. Pečte 10 minut.

4 K bramborám vmíchejte česnek. Pečte spolu s rybou ještě 7 minut (ryba musí být zcela hotová a brambory měkké a křupavé).

NĚCO NAVÍC
Servírujte se zelenými fazolkami nebo brokolicí připravenou v páře a jednoduchým dresinkem (smíchejte např. 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžičku dijonské hořčice a trochu soli a pepře.)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit