Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Treska s pestem a česnekovými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2177 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 251 g
Tuky 69 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná ryba v křupavém kabátku vám určitě zachutná!

Suroviny

oloupané a nakrájené na 2cm kostky
olivový olej 2 PL
rozmarýn 2 snítky
čerstvé lístky, odrhnuté, nahrubo nakrájené
česnek 3 stroužek
nasekaný najemno
Na rybu
bazalkové pesto 75 g
nejlépe domácí
drobečky z něj
strouhanka panko 50 g
najemno nastrouhaná kůra + klínky citronu k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
treska 4 filety
s kůží, 1 ks cca 250g, bez kostí

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Brambory nasypte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a pečte v rozehřáté troubě 20 minut.

2

Mezitím smíchejte pesto, drobečky pečiva, strouhanku panko a citronovou kůru, osolte a opepřete. Do malého pekáčku vložte kůží dolů porce tresky a na každou z nich navršte čtvrtinu připravené zelené směsi.

3

Brambory po 20 minutách vyndejte z trouby a teplotu snižte na 180°C. Brambory posypte nasekaným rozmarýnem, osolte a opepřete. Pekáček pak dejte zpět do trouby na střední mřížku, na spodní umístěte pekáček s treskou. Pečte 10 minut.

4

K bramborám vmíchejte česnek. Pečte spolu s rybou ještě 7 minut (ryba musí být zcela hotová a brambory měkké a křupavé).

NĚCO NAVÍC
Servírujte se zelenými fazolkami nebo brokolicí připravenou v páře a jednoduchým dresinkem (smíchejte např. 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžičku dijonské hořčice a trochu soli a pepře.)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...