0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fazolová polévka s klobáskami

Fazolová polévka s klobáskami

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3429 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 194 g
Tuky 203 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použijte jakékoli čerstvé klobásky, které mají pikantní chuť a polévku také okoření. Nebo si udělejte domácí! V takovém případě si můžete vyladit jejich chuť vlastní kořenicí směsí... 

Suroviny

olivový olej 2 PL
klobása 500 g
čerstvé, nakrájené na špalíčky
cibule 2 ks
nasekaná najemno
paprika červená 1 ks
nakrájená na menší kousky
rajče 800 g
2x400g konzerva nakládaných, krájených
2 PL
worcestrová omáčka
hořčice 2 PL
dijonská
cukr 2 PL
třtinový
fazole červené 800 g
2x400g konzerva nakládaných, slitých
koriandr
nasekaný, lze použít i hladkolistá petrželka, na ozdobení

1 V pánvi rozehřejte olej, přidejte klobásky a opékejte je dozlatova. Přidejte cibuli a papriku opékejte dalších 5 minut, dokud zelenina trochu nezměkne. Přilijte sekaná rajčata, pak prázdnou konzervu naplňte vodou a její obsah přidejte k rajčatům spolu s worcesterskou omáčkou, dijonskou hořčicí a třtinovým cukrem.

2 Osolte, opepřete a na mírném plameni vařte zakryté 15 minut. Pak přidejte všechny fazole a nechte povařit dalších 5–10 minut, případně nařeďte vodou. Servírujte posypané koriandrem nebo petrželkou, pro sytější večeři můžete doplnit tortillou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Komentáře

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit