0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fazolová polévka s klobáskami

Fazolová polévka s klobáskami

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3429 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 194 g
Tuky 203 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použijte jakékoli čerstvé klobásky, které mají pikantní chuť a polévku také okoření. Nebo si udělejte domácí! V takovém případě si můžete vyladit jejich chuť vlastní kořenicí směsí... 

Suroviny

olivový olej 2 PL
čerstvé, nakrájené na špalíčky
cibule 2 ks
nasekaná najemno
paprika červená 1 ks
nakrájená na menší kousky
rajče 800 g
2x400g konzerva nakládaných, krájených
2 PL
worcestrová omáčka
hořčice 2 PL
dijonská
cukr 2 PL
třtinový
fazole červené 800 g
2x400g konzerva nakládaných, slitých
koriandr čerstvý
nasekaný, lze použít i hladkolistá petrželka, na ozdobení

1 V pánvi rozehřejte olej, přidejte klobásky a opékejte je dozlatova. Přidejte cibuli a papriku opékejte dalších 5 minut, dokud zelenina trochu nezměkne. Přilijte sekaná rajčata, pak prázdnou konzervu naplňte vodou a její obsah přidejte k rajčatům spolu s worcesterskou omáčkou, dijonskou hořčicí a třtinovým cukrem.

2 Osolte, opepřete a na mírném plameni vařte zakryté 15 minut. Pak přidejte všechny fazole a nechte povařit dalších 5–10 minut, případně nařeďte vodou. Servírujte posypané koriandrem nebo petrželkou, pro sytější večeři můžete doplnit tortillou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč