
Fazolová polévka s klobáskami
Použijte jakékoli čerstvé klobásky, které mají pikantní chuť a polévku také okoření. Nebo si udělejte domácí! V takovém případě si můžete vyladit jejich chuť vlastní kořenicí směsí...
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 500g čerstvých klobásek (my jsme použili jehněčí klobásky merguez), nakrájené na špalíčky
- 2 cibule, nasekané najemno
- 1 červená paprika nakrájená na menší kousky
- 2x 400g konzerva sekaných rajčat
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2x 400g konzerva červených fazolí, slitých
- nasekaný koriandr nebo petržel na ozdobení
Příprava jídla
1 V pánvi rozehřejte olej, přidejte klobásky a opékejte je dozlatova. Přidejte cibuli a papriku opékejte dalších 5 minut, dokud zelenina trochu nezměkne. Přilijte sekaná rajčata, pak prázdnou konzervu naplňte vodou a její obsah přidejte k rajčatům spolu s worcesterskou omáčkou, dijonskou hořčicí a třtinovým cukrem.
2 Osolte, opepřete a na mírném plameni vařte zakryté 15 minut. Pak přidejte všechny fazole a nechte povařit dalších 5–10 minut, případně nařeďte vodou. Servírujte posypané koriandrem nebo petrželkou, pro sytější večeři můžete doplnit tortillou.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Jana Malá
19. Říjen 2018 20:24