0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní špagety se sušenkovou posypkou

Pikantní špagety se sušenkovou posypkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní špagety se sušenkovou posypkou

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3364 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 302 g
Tuky 190 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špagety s posypkou ze strouhanky patřily dříve do jídelníčku chudých Italů. Získaly si však oblibu a vy je nyní můžete vyzkoušet v naší úpravě s osmahnutými sušenkami.

Suroviny

špagety (těstoviny) 500 g
sůl
česnek 1
velká palice
olivový olej panenský 100 ml
chilli paprička 1 ks
sušená
petrželka 1 svazek
Na posypku
olivový olej 3 PL
sušenky 2 bal
slané, nahrubo drcené

1 Do velkého hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Potom do ní vložte špagety. Zatímco se vaří, rozpalte v pánvi tři lžíce olivového oleje a zlehka na něm opečte drcené sušenky. Pak je dejte stranou.

2 Do pánve nalijte 100 ml olivového oleje. Až bude rozpálený tak, že se na pánvi chvěje, vhoďte do něj plátky česneku a rychle jimi zamíchejte; přidejte petrželovou nať a pokrájenou chilli papričku a pánev stáhněte z ohně. Česnek by měl být jen měkký, nikoli hnědý!

3 Do pánve přesuňte slité špagety a důkladně promíchejte. Každou porci posypte osmahnutými sušenkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč