Špagety s posypkou ze strouhanky patřily dříve do jídelníčku chudých Italů. Získaly si však oblibu a vy je nyní můžete vyzkoušet v naší úpravě s osmahnutými sušenkami.
Suroviny
špagety (těstoviny)
500
g
sůl
česnek
1
velká palice
olivový olej panenský
100
ml
chilli paprička
1
ks
sušená
petrželka
1
svazek
Na posypku
olivový olej
3
PL
sušenky
2
bal
slané, nahrubo drcené
1 Do velkého hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Potom do ní vložte špagety. Zatímco se vaří, rozpalte v pánvi tři lžíce olivového oleje a zlehka na něm opečte drcené sušenky. Pak je dejte stranou.
2 Do pánve nalijte 100 ml olivového oleje. Až bude rozpálený tak, že se na pánvi chvěje, vhoďte do něj plátky česneku a rychle jimi zamíchejte; přidejte petrželovou nať a pokrájenou chilli papričku a pánev stáhněte z ohně. Česnek by měl být jen měkký, nikoli hnědý!
3 Do pánve přesuňte slité špagety a důkladně promíchejte. Každou porci posypte osmahnutými sušenkami.