Kapary jsou naší oblíbenou přísadou, která rajčatové omáčce vždycky dodá ten správný šmrnc. Určitě je proto v receptech nevynechávejte !
Suroviny
špagety
400
g
olivový olej
1
PL
cuketa
2
ks
na kostky
sugo
600
ml
domácí (odkaz v receptu)
artyčok
6
ks
nakládaný, rozčtvrcený
olivy zelené
1
hrst
odpeckované, nasekané nahrubo
kapary
1
PL
oregano
1
snítka
čerstvé
parmazán
80
g
strouhaný
1 V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cuketu a opékejte asi 3 minuty, až už nebude syrová, ale ještě stále zůstane pevná na skus. Zalijte domácí rajčatovou omáčkou, přidejte artyčoky, olivy, kapary, lístky oregana a přiveďte k varu. Vařte 5–10 minut do zhoustnutí.
2 Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a ihned v pánvi promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané parmazánem.