Kapary jsou naší oblíbenou přísadou, která rajčatové omáčce vždycky dodá ten správný šmrnc. Určitě je proto v receptech nevynechávejte !
Suroviny
špagety (těstoviny)
400
g
olivový olej
1
PL
cuketa
2
ks
na kostky
sugo
600
ml
domácí (odkaz v receptu)
artyčok
6
ks
nakládaný, rozčtvrcený
olivy zelené
1
hrst
odpeckované, nasekané nahrubo
kapary
1
PL
oregano
1
snítka
čerstvé
parmazán
80
g
strouhaný
Postup
1
V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cuketu a opékejte asi 3 minuty, až už nebude syrová, ale ještě stále zůstane pevná na skus. Zalijte domácí rajčatovou omáčkou, přidejte artyčoky, olivy, kapary, lístky oregana a přiveďte k varu. Vařte 5–10 minut do zhoustnutí.
2
Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a ihned v pánvi promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané parmazánem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sugo: Italská rajčatová omáčka a kde ji uplatníte(12 receptů )
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )
- 30 nejlepších receptů pro milovníky špaget(33 receptů )