0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety s olivami a kapary

Špagety s olivami a kapary
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s olivami a kapary

4.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1767 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 215 g
Tuky 50 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapary jsou naší oblíbenou přísadou, která rajčatové omáčce vždycky dodá ten správný šmrnc. Určitě je proto v receptech nevynechávejte !

Suroviny

špagety (těstoviny) 400 g
olivový olej 1 PL
cuketa 2 ks
na kostky
sugo 600 ml
domácí (odkaz v receptu)
artyčok 6 ks
nakládaný, rozčtvrcený
olivy zelené 1 hrst
odpeckované, nasekané nahrubo
kapary 1 PL
oregano 1 snítka
čerstvé
parmazán 80 g
strouhaný

1 V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cuketu a opékejte asi 3 minuty, až už nebude syrová, ale ještě stále zůstane pevná na skus. Zalijte domácí rajčatovou omáčkou, přidejte artyčoky, olivy, kapary, lístky oregana a přiveďte k varu. Vařte 5–10 minut do zhoustnutí.

2 Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a ihned v pánvi promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč