Špagety s olivami a kapary

Špagety s olivami a kapary
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s olivami a kapary

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2175 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 263 g
Tuky 62 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapary jsou naší oblíbenou přísadou, která rajčatové omáčce vždycky dodá ten správný šmrnc. Určitě je proto v receptech nevynechávejte !

Související recepty

Suroviny

špagety 400 g
olivový olej 1 PL
cuketa 2 ks
na kostky
rajčatová omáčka hotová 600 ml
nejlépe domácí (odkaz v receptu)
artyčok 6 ks
nakládaný, rozčtvrcený
olivy zelené 1 hrst
odpeckované, nasekané nahrubo
kapary 1 PL
oregano 1 snítka
čerstvé
parmazán 80 g
strouhaný

1 V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cuketu a opékejte asi 3 minuty, až už nebude syrová, ale ještě stále zůstane pevná na skus. Zalijte domácí rajčatovou omáčkou, přidejte artyčoky, olivy, kapary, lístky oregana a přiveďte k varu. Vařte 5–10 minut do zhoustnutí.

2 Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a ihned v pánvi promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit