Tuhle roládu můžete mít hotovou za půl hodiny! Počítejte ale s tím, že tak dlouho vám na stole tato piškotová roláda s kokosovým krémem, jahodami a rafaelem nevydrží...
Suroviny
Postup
Elektrickými metlami prošlehejte žloutky a polovinu cukru do pěny a dejte stranou.
V jiné, zcela čisté misce prošlehejte bílky se zbylým cukrem a špetkou soli – dotuha, ale tak, aby sníh nebyl úplně suchý. Stěrkou lehce zatřete ke žloutkům s cukrem a vetřete mouku.
Rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte tři až pět minut, do světle zlaté barvy. Vyjměte, a až korpus trochu zchladne, přesuňte ho na utěrku a stočte, aby roláda později lépe držela tvar.
Z uvedených ingrediencí utřete kokosový krém a dejte ho na chvíli do chladu. Rozdělte zhruba na poloviny a před plněním vmíchejte do poloviny krému většinu pokrájených jahod.
Stočený plát těsta rozviňte, potřete náplní a znovu stočte. Zbylý krém rozetřete na roládu, poklaďte plátky jahod, kuličkami rafaela a ještě lehce posypte kokosem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Retro, které je pořád in: Snadné piškotové dezerty (15 receptů)
- Jahodové retro dezerty, které nikdy nevyjdou z módy: Vyzkoušejte jahodovou bábovku nebo roládu(24 receptů)
- 40+ nejlepších ověřených receptů na krémové dezerty(43 receptů)
- Elegantní krémové rolády: 26 nejlepších receptů(26 receptů)
- Jak na krémové rolády: 26 nejlepších receptů(29 receptů)
Komentáře
10.03.2009 11:47
03/2008
21.06.2010 23:08
Dotaz...
25.06.2010 22:37
RE: Dotaz...
13.07.2010 17:55
RE: RE: Dotaz...
25.06.2010 22:41
cukr
26.06.2010 15:31
z jedné dávky stačí bohatě