Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Piškotová roláda s kokosovým krémem, jahodami a rafaelem
Piškotová roláda s kokosovým krémem, jahodami a rafaelem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Piškotová roláda s kokosovým krémem, jahodami a rafaelem

4.1/5 Počet hodnocení: 46
Do 30 minut Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3744 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 398 g
Tuky 199 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle roládu můžete mít hotovou za půl hodiny! Počítejte ale s tím, že tak dlouho vám na stole tato piškotová roláda s kokosovým krémem, jahodami a rafaelem nevydrží... Jednoduchý recept na piškotovou roládu, kterou hravě zvládnete.

Související recepty

Suroviny

vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
sůl 1 špetka
Raffaello, několik kuliček na ozdobu
Na kokosový krém
máslo 150 g
změklé
kokosový krém 25 g
z konzervy
prosátý
tvaroh 250 g
jemný, utřený
ČL
kokosový extrakt
+ na posypání
jahody 1 hrst
+ několik na ozdobu

Postup

1

Elektrickými metlami prošlehejte žloutky a polovinu cukru do pěny a dejte stranou.

2

V jiné, zcela čisté misce prošlehejte bílky se zbylým cukrem a špetkou soli – dotuha, ale tak, aby sníh nebyl úplně suchý. Stěrkou lehce zatřete ke žloutkům s cukrem a vetřete mouku.

3

Rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte tři až pět minut, do světle zlaté barvy. Vyjměte, a až korpus trochu zchladne, přesuňte ho na utěrku a stočte, aby roláda později lépe držela tvar.

4

Z uvedených ingrediencí utřete kokosový krém a dejte ho na chvíli do chladu. Rozdělte zhruba na poloviny a před plněním vmíchejte do poloviny krému většinu pokrájených jahod.

5

Stočený plát těsta rozviňte, potřete náplní a znovu stočte. Zbylý krém rozetřete na roládu, poklaďte plátky jahod, kuličkami rafaela a ještě lehce posypte kokosem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

26.06.2010 15:31
tak já právě upekla dvě rolády a náplň jsem udělala dvojnásobné množství, ale i tak mi dost zůstalo. Cukru jsem dala na 250g místo 500 - je to dost sladké, ale dala jsem tam jahody, které jsou hodně kyselé, tak se to srovnalo. Teď jen čekám až mi zatuhnou a okusím finální výtvor :-)
25.06.2010 22:41
Roládku jsem dělala, i když podle časopisu je potřeba na krém dvojnásobné množství. Cukru jsem rozhodně ubrala a nedávala ho 500 g jak je v časopise psané. Dala jsem 150 g a je to sladké tak akorát.
21.06.2010 23:08
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kde seženu kokosový krém konzervovaný? Prošla sem kvůli němu celé město a nikde, ale opravdu nikde ho neměli a to ani ve specializovaných prodejnách... Kde jste ho sehnali vy?
25.06.2010 22:37
Dobrý den, kokosový krém se dá sehnat v Bille a v Albertu.
13.07.2010 17:55
Tak to asi jen ve Vašem městě, protože kdekoliv sem se ptala tak na mě koukali jako bych spadla ze stromu po hlavě...
10.03.2009 11:47
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...