Rychlé buchty a koláče

ZDROJ:
Unsplash
Umět vystřihnout rychlou a snadnou čokoládovou buchtu, perník, kefírku nebo buchtu s tvarohem do pár desitek minut i s upečením se vždycky hodí! K odpolední svačině, ke kávě nebo když přijde návštěva a nemáte nakoupeno... příležitosti k tomu sáhnout pro běžné suroviny a vykouzlit z nich skvost se nabízejí neustále. S našimi recepty v nesnázích nezůstanete.
Ve většině případů stačí u jednoduchých buchet pouze smíchat v míse potřebné suroviny dohromady a tekuté těsto nalít do pekáčku, na plech či do formy.
- Základem litých těst je mléko, mouka, tuk, kypřicí prášek a vejce v takovém poměru, aby těsto hustě teklo.
- Na úkor mouky můžete přidat kakao, místo mléka lze použít jogurt, kefír, podmáslí.
- Litému těstu sluší ořechy, sušené nebo čerstvé ovoce, tvaroh, mák i povidla.
- Na vláčnosti dodá těstu například strouhané jablko, mrkev či cuketa.
- Perníkový twist těsto získá přidáním mletého indického koření jako skořice, badyán, kardamom či hřebíček.
- Nahradit můžete i chybějící kypřicí prášek, když do těsta přidáte ušlehaný sníh z bílků.