Proslulý francouzský cibulový koláč jsme vylepšili pevnými a křupavými liškami. Výborný je třeba i se špičkami obecnými, které často najdete v městských parcích.
Suroviny
listové těsto
400
g
lze nahradit těstem na pizzu
olivový olej
3
PL
cibule
6
ks
balzamikový ocet
2
PL
třtinový cukr
1
PL
olivy černé
1
hrst
nejlépe tzv. řecké, lesklé, prodávané bez nálevu
lišky
100
g
saturejka
2
snítka
lze nahradit tymiánem
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi na oleji opékejte asi 20–25 minut cibuli, až zezlátne a zkaramelizuje, na posledních 5 minut přidejte pokrájené lišky. Vmíchejte ocet, cukr, sůl a pepř a duste asi 2 minuty, až směs začne houstnout.
2 Rozválené těsto přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Rozprostřete na něj cibulovo-houbovou směs. Posypte olivami a bylinkami a pečte asi 20 minut dozlatova. Vyjměte a před podáváním nechte trochu zchladnout.