Pissaladière s liškami a černými olivami

Pissaladière s liškami a černými olivami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2496 kcal
Bílkoviny 32 g
Cukr 224 g
Tuky 160 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Proslulý francouzský cibulový koláč jsme vylepšili pevnými a křupavými liškami. Výborný je třeba i se špičkami obecnými, které často najdete v městských parcích.

Suroviny

listové těsto 400 g
lze nahradit těstem na pizzu
olivový olej 3 PL
cibule 6 ks
balzamikový ocet 2 PL
třtinový cukr 1 PL
olivy černé 1 hrst
nejlépe tzv. řecké, lesklé, prodávané bez nálevu
lišky 100 g
saturejka 2 snítka
lze nahradit tymiánem
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi na oleji opékejte asi 20–25 minut cibuli, až zezlátne a zkaramelizuje, na posledních 5 minut přidejte pokrájené lišky. Vmíchejte ocet, cukr, sůl a pepř a duste asi 2 minuty, až směs začne houstnout.

2 Rozválené těsto přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Rozprostřete na něj cibulovo-houbovou směs. Posypte olivami a bylinkami a pečte asi 20 minut dozlatova. Vyjměte a před podáváním nechte trochu zchladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit