Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pissaladière s liškami a černými olivami

Pissaladière s liškami a černými olivami

4.9/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2496 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 224 g
Tuky 160 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proslulý francouzský cibulový koláč jsme vylepšili pevnými a křupavými liškami. Výborný je třeba i se špičkami obecnými, které často najdete v městských parcích.

Suroviny

lze nahradit těstem na pizzu
olivový olej 3 PL
balzamikový ocet 2 PL
třtinový cukr 1 PL
nejlépe tzv. řecké, lesklé, prodávané bez nálevu
lišky 100 g
saturejka 2 snítka
lze nahradit tymiánem
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi na oleji opékejte asi 20–25 minut cibuli, až zezlátne a zkaramelizuje, na posledních 5 minut přidejte pokrájené lišky. Vmíchejte ocet, cukr, sůl a pepř a duste asi 2 minuty, až směs začne houstnout.

2

Rozválené těsto přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Rozprostřete na něj cibulovo-houbovou směs. Posypte olivami a bylinkami a pečte asi 20 minut dozlatova. Vyjměte a před podáváním nechte trochu zchladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín