Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hříbky na česneku po italsku

Lze použít i jiné houby, důležité je, aby šlo o mladé a pevné plodnice – vhodné jsou růžovky, holubinky, křemenáče, žampiony...

Vydání: 2013/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Italská

Ingredience

    • 600 g mladých hříbků
    • 2 stroužky česneku
    • špetka drcených sušených chilli papriček 
    • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 lžíce másla
    • 2 lžíce olivového oleje
    • mořská sůl

Příprava jídla

1 Očistěte houby a nakrájejte je na zhruba 1 cm silné plátky. Stroužky česneku trochu sklepněte paličkou na maso nebo stlačte plochou stranou nože.

2 V pánvi je spolu s chilli zvolna opékejte na směsi másla a olivového oleje. Jakmile začne česnek žloutnout, odstraňte ho – trvá to asi 2 minuty.

3 Zvyšte plamen a přidejte houby. Opékejte ze všech stran celkem 3–4 minuty dozlatova. Míchejte opatrně. Vypněte, osolte a přisypte nasekanou petrželku. Ihned podávejte – jako předkrm nebo chuťovku. Výborné jsou ale i ke steaku nebo promíchané s těstovinami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s rajčaty, slaninou a houbami

Vepřové medailonky s houbami a jablky

Pissaladière s liškami a černými olivami

Krémová houbová polévka

Smažené houby s česnekovou majonézou

20x houby na všechny způsoby

30x báječné houbové recepty

Přidat komentář