Lze použít i jiné houby, důležité je, aby šlo o mladé a pevné plodnice – vhodné jsou růžovky, holubinky, křemenáče, žampiony...
Suroviny
lesní houby
600
g
mladé
česnek
2
stroužek
1
špetka
sušená chilli paprička drcená
petrželka
2
PL
nasekaná
máslo
1
PL
olivový olej
2
PL
sůl mořská
1 Očistěte houby a nakrájejte je na zhruba 1 cm silné plátky. Stroužky česneku trochu sklepněte paličkou na maso nebo stlačte plochou stranou nože.
2 V pánvi je spolu s chilli zvolna opékejte na směsi másla a olivového oleje. Jakmile začne česnek žloutnout, odstraňte ho – trvá to asi 2 minuty.
3 Zvyšte plamen a přidejte houby. Opékejte ze všech stran celkem 3–4 minuty dozlatova. Míchejte opatrně. Vypněte, osolte a přisypte nasekanou petrželku. Ihned podávejte – jako předkrm nebo chuťovku. Výborné jsou ale i ke steaku nebo promíchané s těstovinami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 36 nejlepších italských receptů(36 receptů)
- Co s plným košíkem hub? Vyberte si ze 45 skvělých houbových receptů od zapečených palačinek s houbami po slaný koláč(47 receptů)
- Co s plným košíkem hub? Vyberte si ze 45 skvělých houbových receptů od zapečených palačinek s houbami po slaný koláč(47 receptů)
- Česnek v tradiční kuchyni: 60 ověřených receptů od nejlepší pomazánky po omáčku(60 receptů)