
Hříbky na česneku po italsku
Lze použít i jiné houby, důležité je, aby šlo o mladé a pevné plodnice – vhodné jsou růžovky, holubinky, křemenáče, žampiony...
Vydání: 2013/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 600 g mladých hříbků
- 2 stroužky česneku
- špetka drcených sušených chilli papriček
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- mořská sůl
Příprava jídla
1 Očistěte houby a nakrájejte je na zhruba 1 cm silné plátky. Stroužky česneku trochu sklepněte paličkou na maso nebo stlačte plochou stranou nože.
2 V pánvi je spolu s chilli zvolna opékejte na směsi másla a olivového oleje. Jakmile začne česnek žloutnout, odstraňte ho – trvá to asi 2 minuty.
3 Zvyšte plamen a přidejte houby. Opékejte ze všech stran celkem 3–4 minuty dozlatova. Míchejte opatrně. Vypněte, osolte a přisypte nasekanou petrželku. Ihned podávejte – jako předkrm nebo chuťovku. Výborné jsou ale i ke steaku nebo promíchané s těstovinami.
Přidat komentář