Originální pohoštění, po kterém se zapráší. Křupavé indické placky seženete v supermarketu v oddělení mezinárodní kuchyně.
Suroviny
Postup
Oloupejte 6 velkých rajčat a nakrájejte je na velmi drobno. Přidejte k nim 1 pokrájenou červenou cibuli, 1 nasekanou červenou chilli papričku a posekaný svazek čerstvého koriandru. Můžete zakápnout citronovou šťávou. Salsu dejte do misky a připravte rajtu.
Oloupejte 1 salátovou okurku a nakrájejte ji na co nejmenší kostičky. Nechte ji chvíli v cedníku, aby z ní vykapalo co nejvíc šťávy. Pak přimíchejte 500 g řeckého jogurtu, 2 lžíce nasekané máty, špetku chilli a trochu limetkové nebo citronové šťávy. 0solte.
Podávejte s plackami pappadums a mangovým čatní (prodávají cizokrajné koutky supermarketů).
NĚCO NAVÍC:
Salsa vydrží v lednici až dva dny, na poslední chvíli přidejte jen koriandr. Platí to i o rajtě, jen máta by do ní měla přijít až těsně před podáváním, aby nezavadla.
Komentáře
Kde bych mohla sehnat ty placky? Kamarádka mi doporučila tyhle http://www.asijske-potraviny.eu/indicka-kuchyne/20-pappadoms-nekorenene… můžou být?
Milá Magdo, ano, klidně je kupte, ty vypadají skvěle. :)