Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Placky pappadums s rajčatovou salsou, rajtou a mangovým čatní
placky pappadums
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Placky pappadums s rajčatovou salsou, rajtou a mangovým čatní

4/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 596 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 68 g
Tuky 4 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální pohoštění, po kterém se zapráší.  Křupavé indické placky seženete v supermarketu v oddělení mezinárodní kuchyně.

Související recepty

Suroviny

velká
červená
koriandr čerstvý svazek
čerstvý
máta 2 PL
nasekaná
placky pappadums
mangové čatní

Postup

1

Oloupejte 6 velkých rajčat a nakrájejte je na velmi drobno. Přidejte k nim 1 pokrájenou červenou cibuli, 1 nasekanou červenou chilli papričku a posekaný svazek čerstvého koriandru. Můžete zakápnout citronovou šťávou. Salsu dejte do misky a připravte rajtu.

2

Oloupejte 1 salátovou okurku a nakrájejte ji na co nejmenší kostičky. Nechte ji chvíli v cedníku, aby z ní vykapalo co nejvíc šťávy. Pak přimíchejte 500 g řeckého jogurtu, 2 lžíce nasekané máty, špetku chilli a trochu limetkové nebo citronové šťávy. 0solte.

Podávejte s plackami pappadums a mangovým čatní (prodávají cizokrajné koutky supermarketů).

NĚCO NAVÍC:
Salsa vydrží v lednici až dva dny, na poslední chvíli přidejte jen koriandr. Platí to i o rajtě, jen máta by do ní měla přijít až těsně před podáváním, aby nezavadla.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Komentáře

20.11.2015 09:13

Milá Magdo, ano, klidně je kupte, ty vypadají skvěle. :)

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...