0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Placky pappadums s rajčatovou salsou, rajtou a mangovým čatní

placky pappadums
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Placky pappadums s rajčatovou salsou, rajtou a mangovým čatní

3.8/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 596 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 68 g
Tuky 4 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální pohoštění, po kterém se zapráší.  Křupavé indické placky seženete v supermarketu v oddělení mezinárodní kuchyně.

Suroviny

velká
cibule červená 1 ks
chilli paprička 1 ks
červená
koriandr čerstvý svazek
čerstvý
citronová šťáva
máta 2 PL
nasekaná
placky pappadums
mangové čatní

Postup

1

Oloupejte 6 velkých rajčat a nakrájejte je na velmi drobno. Přidejte k nim 1 pokrájenou červenou cibuli, 1 nasekanou červenou chilli papričku a posekaný svazek čerstvého koriandru. Můžete zakápnout citronovou šťávou. Salsu dejte do misky a připravte rajtu.

2

Oloupejte 1 salátovou okurku a nakrájejte ji na co nejmenší kostičky. Nechte ji chvíli v cedníku, aby z ní vykapalo co nejvíc šťávy. Pak přimíchejte 500 g řeckého jogurtu, 2 lžíce nasekané máty, špetku chilli a trochu limetkové nebo citronové šťávy. 0solte.

Podávejte s plackami pappadums a mangovým čatní (prodávají cizokrajné koutky supermarketů).

NĚCO NAVÍC:
Salsa vydrží v lednici až dva dny, na poslední chvíli přidejte jen koriandr. Platí to i o rajtě, jen máta by do ní měla přijít až těsně před podáváním, aby nezavadla.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Komentáře

Jana Kopřivová

Milá Magdo, ano, klidně je kupte, ty vypadají skvěle. :)

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč