Poctivá čína, jak ji máte rádi. Kousky kuřecího masa s červenou paprikou, pórkem, mrkví, jidášovým uchem, bambusovými výhonky, arašídy a sójovkou stačí orestovat na pánvi. Pak už jenom v rýžovaru uvařte rýži nebo připravte čínské nudle a rychlá večeře jako z čínské restaurace je na světě.
Suroviny
Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky (pro snadnější přípravu je dobré mít maso lehce zmražené), zalijeme olejem, smícháme s kořením Čína a necháme dvě hodiny odležet.
Do misky s vlažnou vodou vložíme houby jidášovo ucho a dvě hodiny necháme bobtnat.
Po dvou hodinách z hub vykrojíme tvrdý střed a nakrájíme je na nudličky. V pánvi nebo woku rozpálíme olej (lepší více oleje) a do rozpáleného oleje vhodíme maso. Je důležité, aby se maso zatáhlo, bude pak šťavnaté. Maso tedy rozhodně nezačneme hned míchat, ale necháme ho nejdříve z jedné strany zatáhnout, přidáme k němu nakrájenou cibuli, a pak maso otočíme, aby se zatáhlo i po druhé straně (obracíme jen jednou).
Po orestování druhé strany masa přidáme houby, papriku, mrkev, bambusové výhonky, pórek, arašídy a necháme dusit. Po 3 minutách zalijeme sójovou omáčkou a opět dusíme, až je maso hotové. Maso má být štavnaté, zelenina křupavá, ne měkká!
Podáváme s rýží nebo čínskými nudlemi.
Ilustrační foto: Image Professionals