Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Poctivá čína

Poctivá čína

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Snadné

Suroviny

kuřecí prsa 2 ks
paprika červená 2 ks
pórek 1 ks
jidášovo ucho 40 g
bambusové výhonky 0.5
mrkev 1 ks
arašídy
cibule 0.5 ks
sójová omáčka 6
koření čína 4 PL
rostlinný olej
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky (pro snadnější přípravu je dobré mít maso lehce zmražené), zalijeme olejem, smícháme s kořením Čína a necháme dvě hodiny odležet.

 

Do misky s vlažnou vodou vložíme na dvě hodiny houbu Ucho Jidášovo a necháme nabobtnat.

 

Po uplynutí doby vykrojíme z hub tvrdý střed a nakrájíme je na nudličky, rozpálíme olej (lepší více oleje) a maso hodíme na pánev. Je důležité, aby se maso zatáhlo, bude pak šťavnaté – tzn., že maso nezačneme hned míchat, ale až po zatáhnutí jedné strany otočíme (obracíme jen jednou).

 

Přidáme cibuli (kostičky). Po orestování druhé strany masa přidáme houbu, papriku (větší kostičky), mrkev (tenké plátky), bambusové výhonky, pórek (kolečka), burské oříšky a necháme dusit. Po 3 minutách zalijeme sójovou omáčkou a opět dusíme, dokud není maso hotové.

Maso má být štavnaté, zelenina křupavá, ne měkká!

 

Podáváme s rýží nebo čínskými nudlemi 

Autor: Aneth

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit