Poctivá čína, jak ji máte rádi. Kousky kuřecího masa s červenou paprikou, pórkem, mrkví, jidášovým uchem, bambusovými výhonky, arašídy a sójovkou stačí orestovat na pánvi. Pak už jenom v rýžovaru uvařte rýži nebo připravte čínské nudle a rychlá večeře jako z čínské restaurace je na světě.
Suroviny
Postup
Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky. Zakápněte 2 lžícemi oleje a smíchejte s kořením. Nechte 2 hodiny odležet.
Jidášovo ucho zalijte vlažnou vodou a nechte 2 hodiny bobtnat. Potom je slijte a vykrojte tvrdý střed. Houby nakrájejte na nudličky.
V pánvi nebo woku rozpalte 2 lžíce oleje. Přidejte maso a zprudka zatáhněte, nesmíte začít hned míchat. Nechte ho zatáhnout z jedné strany. Přidejte nakrájenou cibuli. Maso otočte a nechte zatáhnout i z druhé strany.
Přidejte houby, papriku, mrkev, bambusové výhonky, pórek a arašídy. Nechte dusit zhruba 3 minuty. Zalijte sójovou omáčkou a duste do změknutí masa. Maso musí být šťavnaté, zelenina křupavá, nikoliv měkká.
Podáváme s rýží nebo čínskými nudlemi.
Ilustrační foto: Image Professionals