0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Korunovační kuřecí salát

Korunovační kuřecí salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Korunovační kuřecí salát

3.9/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4363 kcal
Bílkoviny 361 g
Sacharidy 252 g
Tuky 198 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční britský salát je s domácí majonézou prostě nedostižný.

Suroviny

kuře 1,6 kg
celé, velké
bobkový list 2 ks
pepř celý 8 kuliček
cibule 3 ks
oloupané
olivový olej 1 PL
kari koření 1,5 PL
středně ostré, práškové
rajčatový protlak 2 ČL
mangové čatní 2 PL
sladké
citronová šťáva 1 PL
majonéza 150 ml
domácí (viz recept)
sůl
rozinky 60 g
mandle plátky 1 hrst
opražené
polníček 2 hrsti
velké
chleba bílý
křupavý, či vařená rýže basmati k podávání

Postup

1

Dejte kuře do hlubokého hrnce, přidejte bobkový list, pepř, 2 přepůlené cibule a zalijte ho osolenou studenou vodou tak, aby bylo potopené. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte velmi mírně bublat asi 45 minut tak, aby bylo kuře zcela uvařené.

2

Vyjměte ho z vývaru a nechte vychladnout. Odstraňte kůži a oberte maso; natrhejte ho na kousky velikosti sousta.

3

Mezitím nahrubo pokrájejte zbývající cibuli a opečte ji dosklovita v pánvi na oleji; trvá to asi 4 minuty. Přisypte kari a míchejte minutu, pak přidejte rajský protlak a míchejte další minutu.

4

Vmíchejte víno, čatní a citronovou šťávu a míchejte dvě minuty do zhoustnutí. Nechte vychladnout, rozmixujte a ještě propasírujte hustým sítem.

5

V míse prošlehejte majonézu s jogurtem a 2 lžícemi připravené kořeněné pasty (nebo i více podle chuti). Přidejte kuřecí maso, rozinky a promíchejte, případně dosolte či přikyselte citronem. Rozdělte na talíře a posypte mandlovými lupínky. Podávejte s polníčkem a křupavým chlebem nebo rýží.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč