Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Korunovační kuřecí salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4363 kcal
Bílkoviny 361 g
Sacharidy 252 g
Tuky 198 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční britský salát je s domácí majonézou prostě nedostižný.

Suroviny

kuře 1,6 kg
celé, velké
pepř celý 8 kuliček
oloupané
olivový olej 1 PL
kari koření 1,5 PL
středně ostré, práškové
sladké
majonéza 150 ml
domácí (viz recept)
sůl
mandle plátky 1 hrst
opražené
polníček 2 hrsti
velké
křupavý, či vařená rýže basmati k podávání

Postup

1

Dejte kuře do hlubokého hrnce, přidejte bobkový list, pepř, 2 přepůlené cibule a zalijte ho osolenou studenou vodou tak, aby bylo potopené. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte velmi mírně bublat asi 45 minut tak, aby bylo kuře zcela uvařené.

2

Vyjměte ho z vývaru a nechte vychladnout. Odstraňte kůži a oberte maso; natrhejte ho na kousky velikosti sousta.

3

Mezitím nahrubo pokrájejte zbývající cibuli a opečte ji dosklovita v pánvi na oleji; trvá to asi 4 minuty. Přisypte kari a míchejte minutu, pak přidejte rajský protlak a míchejte další minutu.

4

Vmíchejte víno, čatní a citronovou šťávu a míchejte dvě minuty do zhoustnutí. Nechte vychladnout, rozmixujte a ještě propasírujte hustým sítem.

5

V míse prošlehejte majonézu s jogurtem a 2 lžícemi připravené kořeněné pasty (nebo i více podle chuti). Přidejte kuřecí maso, rozinky a promíchejte, případně dosolte či přikyselte citronem. Rozdělte na talíře a posypte mandlovými lupínky. Podávejte s polníčkem a křupavým chlebem nebo rýží.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč