Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Korunovační kuřecí salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4363 kcal
Bílkoviny 361 g
Sacharidy 252 g
Tuky 198 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční britský salát je s domácí majonézou prostě nedostižný.

Suroviny

kuře 1,6 kg
celé, velké
pepř celý 8 kuliček
oloupané
olivový olej 1 PL
kari koření 1,5 PL
středně ostré, práškové
sladké
majonéza 150 ml
domácí (viz recept)
sůl
mandle plátky 1 hrst
opražené
polníček 2 hrsti
velké
křupavý, či vařená rýže basmati k podávání

Postup

1

Dejte kuře do hlubokého hrnce, přidejte bobkový list, pepř, 2 přepůlené cibule a zalijte ho osolenou studenou vodou tak, aby bylo potopené. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte velmi mírně bublat asi 45 minut tak, aby bylo kuře zcela uvařené.

2

Vyjměte ho z vývaru a nechte vychladnout. Odstraňte kůži a oberte maso; natrhejte ho na kousky velikosti sousta.

3

Mezitím nahrubo pokrájejte zbývající cibuli a opečte ji dosklovita v pánvi na oleji; trvá to asi 4 minuty. Přisypte kari a míchejte minutu, pak přidejte rajský protlak a míchejte další minutu.

4

Vmíchejte víno, čatní a citronovou šťávu a míchejte dvě minuty do zhoustnutí. Nechte vychladnout, rozmixujte a ještě propasírujte hustým sítem.

5

V míse prošlehejte majonézu s jogurtem a 2 lžícemi připravené kořeněné pasty (nebo i více podle chuti). Přidejte kuřecí maso, rozinky a promíchejte, případně dosolte či přikyselte citronem. Rozdělte na talíře a posypte mandlovými lupínky. Podávejte s polníčkem a křupavým chlebem nebo rýží.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín