0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Korunovační kuřecí salát

Korunovační kuřecí salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Korunovační kuřecí salát

3.8 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4363 kcal
Bílkoviny 361 g
Sacharidy 252 g
Tuky 198 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční britský salát je s domácí majonézou prostě nedostižný.

Suroviny

kuře 1.6 kg
celé, velké
bobkový list 2 ks
pepř celý 8 kuliček
cibule 3 ks
oloupané
olivový olej 1 PL
kari koření 1.5 PL
středně ostré, práškové
rajčatový protlak 2 ČL
víno červené 4 PL
mangové čatní 2 PL
sladké
citronová štáva 1 PL
majonéza 150 ml
domácí (viz recept)
jogurt řeckého typu 75 g
sůl
rozinky 60 g
mandle plátky 1 hrst
opražené
polníček 2 hrsti
velké
chleba bílý
křupavý, či vařená rýže basmati k podávání

1 Dejte kuře do hlubokého hrnce, přidejte bobkový list, pepř, 2 přepůlené cibule a zalijte ho osolenou studenou vodou tak, aby bylo potopené. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte velmi mírně bublat asi 45 minut tak, aby bylo kuře zcela uvařené. Vyjměte ho z vývaru a nechte vychladnout. Odstraňte kůži a oberte maso; natrhejte ho na kousky velikosti sousta.

2 Mezitím nahrubo pokrájejte zbývající cibuli a opečte ji dosklovita v pánvi na oleji; trvá to asi 4 minuty. Přisypte kari a míchejte minutu, pak přidejte rajský protlak a míchejte další minutu. Vmíchejte víno, čatní a citronovou šťávu a míchejte dvě minuty do zhoustnutí. Nechte vychladnout, rozmixujte a ještě propasírujte hustým sítem.

3 V míse prošlehejte majonézu s jogurtem a 2 lžícemi připravené kořeněné pasty (nebo i více podle chuti). Přidejte kuřecí maso, rozinky a promíchejte, případně dosolte či přikyselte citronem. Rozdělte na talíře a posypte mandlovými lupínky. Podávejte s polníčkem a křupavým chlebem nebo rýží.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit