Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár z lesního ovoce se šlehačkou
Pohár z lesního ovoce se šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pohár z lesního ovoce se šlehačkou

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1100 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 261 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Severská klasika, kterou můžete servírovat teplou i zastudena. My fandíme vychlazené verzi s čepicí šlehačky...

Suroviny

jahody, maliny, borůvky, červený rybíz – mohou být i mražené
škrob 95 g
kukuřičný
ušlehaná, k podávání
semínka, na ozdobu
máta
lístky, na ozdobu

Postup

1

Ovoce dejte do kastrolu spolu s 600 ml vody (pokud používáte mražené, dejte vody o něco méně), přidejte cukr a na středním plameni vařte, dokud se ovoce úplně nerozpadne. Cedník vyložte plátýnkem a propasírujte přes něj do mísy rozvařené ovoce, abyste získali co nejvíce šťávy a dřeně, ale zbavili se semínek.

2

Vzniklou šťávu vraťte do hrnce a přiveďte k varu. V menší mističce rozmíchejte 120 ml vody se škrobem do hladké kašičky a pak vlijte a vmíchejte do sirupu. Na mírném plameni vařte a míchejte, dokud nezačne tekutina houstnout do konzistence pudinku.

3

Horkou směs nalijte do mísy, na povrch přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Dejte nejméně na hodinu vychladit do lednice. Pak rozdělte do pohárů, navrch dejte šlehačku a posypejte semínky granátových jablek.

NĚCO NAVÍC
Před rozdělením do pohárů můžete směs promixovat pro nadýchanější konzistenci.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín