0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohár z lesního ovoce se šlehačkou

Pohár z lesního ovoce se šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pohár z lesního ovoce se šlehačkou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1100 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 261 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Severská klasika, kterou můžete servírovat teplou i zastudena. My fandíme vychlazené verzi s čepicí šlehačky...

Suroviny

jahody, maliny, borůvky, červený rybíz – mohou být i mražené
krupicový cukr 120 g
škrob 95 g
kukuřičný
ušlehaná, k podávání
semínka, na ozdobu
máta
lístky, na ozdobu

1 Ovoce dejte do kastrolu spolu s 600 ml vody (pokud používáte mražené, dejte vody o něco méně), přidejte cukr a na středním plameni vařte, dokud se ovoce úplně nerozpadne. Cedník vyložte plátýnkem a propasírujte přes něj do mísy rozvařené ovoce, abyste získali co nejvíce šťávy a dřeně, ale zbavili se semínek.

Vzniklou šťávu vraťte do hrnce a přiveďte k varu. V menší mističce rozmíchejte 120 ml vody se škrobem do hladké kašičky a pak vlijte a vmíchejte do sirupu. Na mírném plameni vařte a míchejte, dokud nezačne tekutina houstnout do konzistence pudinku.

Horkou směs nalijte do mísy, na povrch přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Dejte nejméně na hodinu vychladit do lednice. Pak rozdělte do pohárů, navrch dejte šlehačku a posypejte semínky granátových jablek.

NĚCO NAVÍC
Před rozdělením do pohárů můžete směs promixovat pro nadýchanější konzistenci.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč