0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohár z lesního ovoce se šlehačkou

Pohár z lesního ovoce se šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pohár z lesního ovoce se šlehačkou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1100 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 261 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Severská klasika, kterou můžete servírovat teplou i zastudena. My fandíme vychlazené verzi s čepicí šlehačky...

Suroviny

lesní plody 680 g
jahody, maliny, borůvky, červený rybíz – mohou být i mražené
krupicový cukr 120 g
škrob 95 g
kukuřičný
smetana ke šlehání
ušlehaná, k podávání
granátové jablko 1 hrst
semínka, na ozdobu
máta
lístky, na ozdobu

1 Ovoce dejte do kastrolu spolu s 600 ml vody (pokud používáte mražené, dejte vody o něco méně), přidejte cukr a na středním plameni vařte, dokud se ovoce úplně nerozpadne. Cedník vyložte plátýnkem a propasírujte přes něj do mísy rozvařené ovoce, abyste získali co nejvíce šťávy a dřeně, ale zbavili se semínek.

Vzniklou šťávu vraťte do hrnce a přiveďte k varu. V menší mističce rozmíchejte 120 ml vody se škrobem do hladké kašičky a pak vlijte a vmíchejte do sirupu. Na mírném plameni vařte a míchejte, dokud nezačne tekutina houstnout do konzistence pudinku.

Horkou směs nalijte do mísy, na povrch přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Dejte nejméně na hodinu vychladit do lednice. Pak rozdělte do pohárů, navrch dejte šlehačku a posypejte semínky granátových jablek.

NĚCO NAVÍC
Před rozdělením do pohárů můžete směs promixovat pro nadýchanější konzistenci.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit