Chlebíčky v severském stylu

Chlebíčky v severském stylu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 12 chlebíčků od každého druhu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 651 kcal
Bílkoviny 34 g
Cukr 27 g
Tuky 44 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jednoduchosti je síla. Tyhle chlebíčky nezaberou moc času a kombinace chutí je překvapivá i skvělá.

Suroviny

ŽITNÝ CHLEBÍČEK S HRUŠKOU A HŘÍBKY
houby 2 hrsti
hřibovitých, nakrájených
olivový olej
na opékání
sůl
pepř
čerstvě drcený
chleba žitný 1 bal
máslo
na potření
hrušky 2 ks
hezké, s červenou slupkou, nakrájené na plátky
parmazán plátky
na ozdobu
tymián
na ozdobu
PERNÍČKY S MODRÝM SÝREM
12 ks
perníčky hotových tenkých (použili jsme značku Annas Pepparkakor, podobný typ perníčků prodává Ikea, recept na domácí najdete níže v Něco navíc)
sýr s modrou plísní 150 g
rozdrobeného
hrst
zrnka z granátového jablka na ozdobu

1 Na žitný chlebíček opečte houby na oleji se solí a pepřem, aby změkly, ale byly stále na skus (směs by měla být spíš sušší). Plátky chleba nakrájejte na velikost chlebíčků, potřete máslem, dejte trochu hub. Navrch nandejte plátek hrušky, plá- tek parmazánu a ozdobte tymiánem.

2 Na každý perníček navršte kopeček modrého sýra a posypte jej pár zrnky granátového jablka.

NĚCO NAVÍC
Švédské perníčky pepparkakor zvládnete hravě upéct i doma. V míse dobře vyšlehejte 150 g změklého másla s 200 g třtinovéhé cukru, 1 lžičkou mletého hřebíčku, 1/2 lžičky mletého kardamomu, 1/2 lžíce mletého zázvoru, 1 lžící mleté skořice a 1 malým vejcem. Přidejte 150 ml zlatého sirupu, 150 ml smetany ke šlehání a nakonec i 550 g hladké mouky smíchané s 1/2 lžíce jedlé sody a prohněťte v lepivější těsto. Zploštěte do několika plátů (těsto se pak bude lépe rozvalovat), zabalte a uložte do druhého dne do ledničky. Troubu rozpalte na 180°C. První várku těsta vyndejte a nechte lehce povolit. Pracovní plochu posypte vydatně hladkou moukou. Těsto postupně odebírejte, podsypávejte a tence vyvalujte. Vykrajujte tvary a přemístěte na plechy vyložené pečicím papírem. Perníčky pečte asi 7 minut a hlídejte, snadno se spálí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit