0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlebíčky v severském stylu

Chlebíčky v severském stylu

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 12 chlebíčků od každého druhu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 668 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 31 g
Tuky 44 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jednoduchosti je síla. Tyhle chlebíčky nezaberou moc času a kombinace chutí je překvapivá i skvělá.

Suroviny

Žitný chlebíček s hruškou a hříbky
houby 2 hrsti
hřibovité, nakrájené
olivový olej
na opékání
sůl
pepř
čerstvě drcený
chleba žitný 1 bal
celozrnný
máslo
na potření
hruška 2 ks
s červenou slupkou, na plátky
parmazán plátky
na ozdobení
tymián
lístky, na ozdobení
Perníčky s modrým sýrem
perníčky 12 ks
hotové tenké perníčky (použili jsme značku Annas Pepparkakor, podobný typ perníčků prodává Ikea, recept na domácí najdete v Něco navíc)
sýr s modrou plísní 150 g
rozdrobeneý
granátové jablko 1 hrst
zrnka, na ozdobení

1 Na žitný chlebíček opečte houby na oleji se solí a pepřem, aby změkly, ale byly stále na skus (směs by měla být spíš sušší). Plátky chleba nakrájejte na velikost chlebíčků, potřete máslem, dejte trochu hub. Navrch nandejte plátek hrušky, plá- tek parmazánu a ozdobte tymiánem.

2 Na každý perníček navršte kopeček modrého sýra a posypte jej pár zrnky granátového jablka.

NĚCO NAVÍC
Švédské perníčky pepparkakor zvládnete hravě upéct i doma.

1 V míse dobře vyšlehejte 150 g změklého másla s 200 g třtinovéhé cukru, 1 lžičkou mletého hřebíčku, 1/2 lžičky mletého kardamomu, 1/2 lžíce mletého zázvoru, 1 lžící mleté skořice a 1 malým vejcem.

2 Přidejte 150 ml zlatého sirupu, 150 ml smetany ke šlehání a nakonec i 550 g hladké mouky smíchané s 1/2 lžíce jedlé sody a prohněťte v lepivější těsto.

3 Zploštěte do několika plátů (těsto se pak bude lépe rozvalovat), zabalte a uložte do druhého dne do ledničky.

4 Troubu rozpalte na 180°C. První várku těsta vyndejte a nechte lehce povolit.

5 Pracovní plochu posypte vydatně hladkou moukou. Těsto postupně odebírejte, podsypávejte a tence vyvalujte. Vykrajujte tvary a přemístěte na plechy vyložené pečicím papírem. Perníčky pečte asi 7 minut a hlídejte, snadno se spálí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč