0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlebíčky v severském stylu

Chlebíčky v severském stylu

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 12 chlebíčků od každého druhu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 668 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 31 g
Tuky 44 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jednoduchosti je síla. Tyhle chlebíčky nezaberou moc času a kombinace chutí je překvapivá i skvělá.

Suroviny

Žitný chlebíček s hruškou a hříbky
houby 2 hrsti
hřibovité, nakrájené
olivový olej
na opékání
sůl
pepř
čerstvě drcený
chleba žitný 1 bal
celozrnný
máslo
na potření
hruška 2 ks
s červenou slupkou, na plátky
parmazán plátky
na ozdobení
tymián
lístky, na ozdobení
Perníčky s modrým sýrem
perníčky 12 ks
hotové tenké perníčky (použili jsme značku Annas Pepparkakor, podobný typ perníčků prodává Ikea, recept na domácí najdete v Něco navíc)
sýr s modrou plísní 150 g
rozdrobeneý
granátové jablko 1 hrst
zrnka, na ozdobení

1 Na žitný chlebíček opečte houby na oleji se solí a pepřem, aby změkly, ale byly stále na skus (směs by měla být spíš sušší). Plátky chleba nakrájejte na velikost chlebíčků, potřete máslem, dejte trochu hub. Navrch nandejte plátek hrušky, plá- tek parmazánu a ozdobte tymiánem.

2 Na každý perníček navršte kopeček modrého sýra a posypte jej pár zrnky granátového jablka.

NĚCO NAVÍC
Švédské perníčky pepparkakor zvládnete hravě upéct i doma.

1 V míse dobře vyšlehejte 150 g změklého másla s 200 g třtinovéhé cukru, 1 lžičkou mletého hřebíčku, 1/2 lžičky mletého kardamomu, 1/2 lžíce mletého zázvoru, 1 lžící mleté skořice a 1 malým vejcem.

2 Přidejte 150 ml zlatého sirupu, 150 ml smetany ke šlehání a nakonec i 550 g hladké mouky smíchané s 1/2 lžíce jedlé sody a prohněťte v lepivější těsto.

3 Zploštěte do několika plátů (těsto se pak bude lépe rozvalovat), zabalte a uložte do druhého dne do ledničky.

4 Troubu rozpalte na 180°C. První várku těsta vyndejte a nechte lehce povolit.

5 Pracovní plochu posypte vydatně hladkou moukou. Těsto postupně odebírejte, podsypávejte a tence vyvalujte. Vykrajujte tvary a přemístěte na plechy vyložené pečicím papírem. Perníčky pečte asi 7 minut a hlídejte, snadno se spálí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit