Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 12 chlebíčků od každého druhu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 668 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 31 g
Tuky 44 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jednoduchosti je síla. Tyhle chlebíčky nezaberou moc času a kombinace chutí je překvapivá i skvělá.

Suroviny

Žitný chlebíček s hruškou a hříbky
houby 2 hrsti
hřibovité, nakrájené
olivový olej
na opékání
sůl
pepř
čerstvě drcený
celozrnný
na potření
s červenou slupkou, na plátky
parmazán plátky
na ozdobení
tymián
lístky, na ozdobení
Perníčky s modrým sýrem
perníčky 12 ks
hotové tenké perníčky (použili jsme značku Annas Pepparkakor, podobný typ perníčků prodává Ikea, recept na domácí najdete v Něco navíc)
rozdrobeneý
zrnka, na ozdobení

Postup

1

Na žitný chlebíček opečte houby na oleji se solí a pepřem, aby změkly, ale byly stále na skus (směs by měla být spíš sušší). Plátky chleba nakrájejte na velikost chlebíčků, potřete máslem, dejte trochu hub. Navrch nandejte plátek hrušky, plá- tek parmazánu a ozdobte tymiánem.

2

Na každý perníček navršte kopeček modrého sýra a posypte jej pár zrnky granátového jablka.

NĚCO NAVÍC
Švédské perníčky pepparkakor zvládnete hravě upéct i doma.

V míse dobře vyšlehejte 150 g změklého másla s 200 g třtinovéhé cukru, 1 lžičkou mletého hřebíčku, 1/2 lžičky mletého kardamomu, 1/2 lžíce mletého zázvoru, 1 lžící mleté skořice a 1 malým vejcem.

3

Přidejte 150 ml zlatého sirupu, 150 ml smetany ke šlehání a nakonec i 550 g hladké mouky smíchané s 1/2 lžíce jedlé sody a prohněťte v lepivější těsto.

4

Zploštěte do několika plátů (těsto se pak bude lépe rozvalovat), zabalte a uložte do druhého dne do ledničky.

5

Troubu rozpalte na 180°C. První várku těsta vyndejte a nechte lehce povolit.

6

Pracovní plochu posypte vydatně hladkou moukou. Těsto postupně odebírejte, podsypávejte a tence vyvalujte. Vykrajujte tvary a přemístěte na plechy vyložené pečicím papírem. Perníčky pečte asi 7 minut a hlídejte, snadno se spálí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...