V jednoduchosti je síla. Tyhle chlebíčky nezaberou moc času a kombinace chutí je překvapivá i skvělá.
Suroviny
Postup
Na žitný chlebíček opečte houby na oleji se solí a pepřem, aby změkly, ale byly stále na skus (směs by měla být spíš sušší). Plátky chleba nakrájejte na velikost chlebíčků, potřete máslem, dejte trochu hub. Navrch nandejte plátek hrušky, plá- tek parmazánu a ozdobte tymiánem.
Na každý perníček navršte kopeček modrého sýra a posypte jej pár zrnky granátového jablka.
NĚCO NAVÍC
Švédské perníčky pepparkakor zvládnete hravě upéct i doma.
V míse dobře vyšlehejte 150 g změklého másla s 200 g třtinovéhé cukru, 1 lžičkou mletého hřebíčku, 1/2 lžičky mletého kardamomu, 1/2 lžíce mletého zázvoru, 1 lžící mleté skořice a 1 malým vejcem.
Přidejte 150 ml zlatého sirupu, 150 ml smetany ke šlehání a nakonec i 550 g hladké mouky smíchané s 1/2 lžíce jedlé sody a prohněťte v lepivější těsto.
Zploštěte do několika plátů (těsto se pak bude lépe rozvalovat), zabalte a uložte do druhého dne do ledničky.
Troubu rozpalte na 180°C. První várku těsta vyndejte a nechte lehce povolit.
Pracovní plochu posypte vydatně hladkou moukou. Těsto postupně odebírejte, podsypávejte a tence vyvalujte. Vykrajujte tvary a přemístěte na plechy vyložené pečicím papírem. Perníčky pečte asi 7 minut a hlídejte, snadno se spálí.