Aromatická kořenicí směs baharat skvěle funguje s čokoládou a tahini. Tyhle poháry jsou velmi syté, takže je servírujte v malých skleničkách.
Suroviny
Postup
V rendlíku přiveďte na mírném ohni 200 ml smetany těsně pod bod varu.
Čokoládu rozlámejte na kousky a dejte do misky. Přelijte horkou smetanou, přidejte med, 2 lžíce tahini, koření baharat a špetku soli. Nechte 1 minutu stát, pak rozmíchejte dohladka. Vmíchejte žloutky, směs rozlijte do 6 malých skleniček a uložte na 1 hodinu do lednice.
Poháry vyjměte z lednice 20 minut před podáváním, aby došly pokojové teploty. Zbývající lžíci pasty tahini mezitím rozetřete dohladka se zbytkem smetany, směsí pokapejte vršky pohárů a posypte je špetkou koření baharat.
NĚCO NAVÍC
Baharat je arabská kořenicí směs, obsahující nejčastěji nové koření, černý pepř, koriandr, římský kmín, mletou papriku a muškátový oříšek. K dostání je v orientálních specialitách a u prodejců koření.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.