Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Poháry s čokoládou, tahini a kořením baharat
Poháry s čokoládou, tahini a kořením baharat
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Poháry s čokoládou, tahini a kořením baharat

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3005 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 112 g
Tuky 256 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aromatická kořenicí směs baharat skvěle funguje s čokoládou a tahini. Tyhle poháry jsou velmi syté, takže je servírujte v malých skleničkách.

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
70%
med 3 PL
koření ½ ČL
baharat + navíc na posypání (viz Něco navíc)
sůl vločková
z bezpečného zdroje

Postup

1

V rendlíku přiveďte na mírném ohni 200 ml smetany těsně pod bod varu.

2

Čokoládu rozlámejte na kousky a dejte do misky. Přelijte horkou smetanou, přidejte med, 2 lžíce tahini, koření baharat a špetku soli. Nechte 1 minutu stát, pak rozmíchejte dohladka. Vmíchejte žloutky, směs rozlijte do 6 malých skleniček a uložte na 1 hodinu do lednice.

3

Poháry vyjměte z lednice 20 minut před podáváním, aby došly pokojové teploty. Zbývající lžíci pasty tahini mezitím rozetřete dohladka se zbytkem smetany, směsí pokapejte vršky pohárů a posypte je špetkou koření baharat.

NĚCO NAVÍC
Baharat je arabská kořenicí směs, obsahující nejčastěji nové koření, černý pepř, koriandr, římský kmín, mletou papriku a muškátový oříšek. K dostání je v orientálních specialitách a u prodejců koření.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...