0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Poháry s čokoládou, tahini a kořením baharat

Poháry s čokoládou, tahini a kořením baharat
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Poháry s čokoládou, tahini a kořením baharat

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3005 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 112 g
Tuky 256 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aromatická kořenicí směs baharat skvěle funguje s čokoládou a tahini. Tyhle poháry jsou velmi syté, takže je servírujte v malých skleničkách.

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
70%
med 3 PL
tahini 3 PL
koření ½ ČL
baharat + navíc na posypání (viz Něco navíc)
sůl vločková
žloutek 2 ks
z bezpečného zdroje

Postup

1

V rendlíku přiveďte na mírném ohni 200 ml smetany těsně pod bod varu.

2

Čokoládu rozlámejte na kousky a dejte do misky. Přelijte horkou smetanou, přidejte med, 2 lžíce tahini, koření baharat a špetku soli. Nechte 1 minutu stát, pak rozmíchejte dohladka. Vmíchejte žloutky, směs rozlijte do 6 malých skleniček a uložte na 1 hodinu do lednice.

3

Poháry vyjměte z lednice 20 minut před podáváním, aby došly pokojové teploty. Zbývající lžíci pasty tahini mezitím rozetřete dohladka se zbytkem smetany, směsí pokapejte vršky pohárů a posypte je špetkou koření baharat.

NĚCO NAVÍC
Baharat je arabská kořenicí směs, obsahující nejčastěji nové koření, černý pepř, koriandr, římský kmín, mletou papriku a muškátový oříšek. K dostání je v orientálních specialitách a u prodejců koření.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč