Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár koňaková špička
Pohár koňaková špička
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pohár koňaková špička

3.2/5 Počet hodnocení: 51
Do 30 minut Velmi snadné Na 6–8 pohárů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5090 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 269 g
Tuky 424 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stejná syntéza chutí s nesrovnatelně jednodušší přípravou!

Suroviny

tmavá čokoláda 300 g
70%
kupovaný nebo domácí (viz Něco navíc), nakrájený či rozdrobený
čokoládová zmrzlina 500 ml
vaječný likér
dle chuti
tmavá čokoláda
tenké plátky z tmavé čokolády (vyrábí např. Lindt) nebo čokoládové hobliny či lupínky (viz Něco navíc) na ozdobení

Postup

1

Připravte pařížskou šlehačku. Čokoládu nalámejte do misky. Smetanu vlijte do rendlíku a zahřejte k varu. Horkou smetanou zalijte čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Nechte vychladnout a uložte přes noc do lednice (nebo alespoň na 4 hodiny). Těsně před sestavováním poháru vyšlehejte dotuha.

2

Na dno poháru rozdělte piškotový korpus, na něj posaďte kopeček zmrzliny, ozdobte šlehačkou, přidejte ještě jeden kopeček, zalijte vaječným likérem a ozdobte nalámanými plátky z hořké čokolády či čokoládovými hoblinami nebo lupínky.

NĚCO NAVÍC

Domácí piškot: Troubu předehřejte na 180°C. Ručním šlehačem vyšlehejte 5 vajec se 100 g krupicového cukru do světlé nadýchané pěny (trvá to asi 5 minut), pak vmíchejte 140 g prosáté hladké mouky a nakonec 50 ml vody a 50 ml oleje. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem, zlehka rozetřete a pečte 8–10 minut. Nechte vychladnout na mřížce.
Čokoládové lupínky: Čokoládu rozpusťte nad vodní parou, v tenké vrstvě rozetřete na pečicí papír, zarolujte (čokoláda by měla být uvnitř) a uložte do mrazáku alespoň na 30 minut. Poté opatrně rozbalujte a ulamujte lupínky čokolády. Použijte k ozdobení poháru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč