Stejná syntéza chutí s nesrovnatelně jednodušší přípravou!
Suroviny
tmavá čokoláda
300
g
70%
smetana ke šlehání
600
ml
kupovaný nebo domácí (viz Něco navíc), nakrájený či rozdrobený
čokoládová zmrzlina
500
ml
vaječný likér
dle chuti
tmavá čokoláda
tenké plátky z tmavé čokolády (vyrábí např. Lindt) nebo čokoládové hobliny či lupínky (viz Něco navíc) na ozdobení
1 Připravte pařížskou šlehačku. Čokoládu nalámejte do misky. Smetanu vlijte do rendlíku a zahřejte k varu. Horkou smetanou zalijte čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Nechte vychladnout a uložte přes noc do lednice (nebo alespoň na 4 hodiny). Těsně před sestavováním poháru vyšlehejte dotuha.
2 Na dno poháru rozdělte piškotový korpus, na něj posaďte kopeček zmrzliny, ozdobte šlehačkou, přidejte ještě jeden kopeček, zalijte vaječným likérem a ozdobte nalámanými plátky z hořké čokolády či čokoládovými hoblinami nebo lupínky.
NĚCO NAVÍC
- Domácí piškot: Troubu předehřejte na 180°C. Ručním šlehačem vyšlehejte 5 vajec se 100 g krupicového cukru do světlé nadýchané pěny (trvá to asi 5 minut), pak vmíchejte 140 g prosáté hladké mouky a nakonec 50 ml vody a 50 ml oleje. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem, zlehka rozetřete a pečte 8–10 minut. Nechte vychladnout na mřížce.
- Čokoládové lupínky: Čokoládu rozpusťte nad vodní parou, v tenké vrstvě rozetřete na pečicí papír, zarolujte (čokoláda by měla být uvnitř) a uložte do mrazáku alespoň na 30 minut. Poté opatrně rozbalujte a ulamujte lupínky čokolády. Použijte k ozdobení poháru.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zimní poháry: 11 lahodných kombinací(11 receptů)
- 25 rychlých dezertů k MDŽ: Oslňte ženy bleskovou sladkostí do 15 minut(25 receptů)