Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévaný klementinkový chlebíček

Polévaný klementinkový chlebíček
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Polévaný klementinkový chlebíček

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3767 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 334 g
Tuky 232 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chlebíček prolitý klementinkovou šťávou působí nenápadně, ale je neuvěřitelně šťavnatý a svěží. U jednoho kousku nikdy nezůstane.

Suroviny

máslo 200 g
změklé
přírodní
najemno nastrouhaná z 1 pomeranče
ze 3 najemno nastrouhaná kůra a ze všech 6 vymačkaná šťáva
vejce 3 ks
prošlehaná
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Dno a kratší stěny 900g formy na chlebíček vyložte pruhem pečicího papíru.

2

Ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte v míse máslo a krupicový cukr do nadýchané pěny, pak přidejte pomerančovou a klementinkovou kůru. Postupně přilévejte prošlehaná vejce a každou dávku důkladně zašlehejte. Osmičkovým pohybem vmíchejte stěrkou mouku, kypřicí prášek a mleté mandle. Přilijte mléko a šťávu ze 2 klementinek a vymíchejte dohladka. Těsto nalijte do formy, zlehka uhlaďte a pečte 70 minut dozlatohněda. Špejle zapíchnutá do středu by měla vyjít ven čistá. 

3

Nechte chladnout ve formě 5 minut. Mezitím smíchejte zbývající šťávu z klementinek a moučkový cukr. Pomalu nalijte lžící na horký chlebíček (lze ho napřed propíchat špejlí). Nechte úplně vychladnout ve formě, pak vyjměte a nakrájejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč