Chlebíček prolitý klementinkovou šťávou působí nenápadně, ale je neuvěřitelně šťavnatý a svěží. U jednoho kousku nikdy nezůstane.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Dno a kratší stěny 900g formy na chlebíček vyložte pruhem pečicího papíru.
Ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte v míse máslo a krupicový cukr do nadýchané pěny, pak přidejte pomerančovou a klementinkovou kůru. Postupně přilévejte prošlehaná vejce a každou dávku důkladně zašlehejte. Osmičkovým pohybem vmíchejte stěrkou mouku, kypřicí prášek a mleté mandle. Přilijte mléko a šťávu ze 2 klementinek a vymíchejte dohladka. Těsto nalijte do formy, zlehka uhlaďte a pečte 70 minut dozlatohněda. Špejle zapíchnutá do středu by měla vyjít ven čistá.
Nechte chladnout ve formě 5 minut. Mezitím smíchejte zbývající šťávu z klementinek a moučkový cukr. Pomalu nalijte lžící na horký chlebíček (lze ho napřed propíchat špejlí). Nechte úplně vychladnout ve formě, pak vyjměte a nakrájejte.